NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

SALVINI VEROVERT LINKS BOLWERK UMBRIA

Matteo Salvini heeft bij de eerste test voor de nieuwe centrum-linkse regering in Italië een enorme klap uitgedeeld.

In regio Umbria, dat normaal een links bolwerk is, werd er een forse overwinning behaald. De vragen gaan gelijk op hoe lang de nationale regering in Rome het nog vol gaat houden.

Salvini stapte uit de coalitie afgelopen jaar en wilde het aan laten komen op verkiezingen, omdat hij in de peilingen veruit de grootste was. Maar de 5 sterren beweging koos ervoor om een centrum-linkse regering te vormen met PD.

De immigratie na het aftreden van Salvini nam direct met 100% toe, de eerste maand in Italië. (bron)

Umbria is een dunbevolkte regio waar links al meer dan een halve eeuw aan de macht is Tot vandaag…

PD en de 5 sterren beweging stonden voor het eerst zij aan zij tijdens deze verkiezingen maar werden verpletterd door de opnieuw opkomende Matteo Salvini.

De centrum-rechtse gouverneur in Umbria , gesteund door Salvini´s Lega, won 57.5%-60.5% van de stemmen tegenover slechts 37.6% voor de 5-Sterren/PD combinatie. Centrum-links verliest de controle over Umbria, en dat is uniek. Juist in deze regio zouden de minste Salvini-aanhangers moeten zitten.

Het geeft weer eens aan hoe slecht de politiek naar de burger luistert. De EU heeft hier een grote invloed op.

Donatella Tesei wordt de nieuwe gouverneur. Hij wordt gesteund door Lega Nord, de rechtse Brothers of Italy en Forza Italia.

Matteo Salvini: “Wat we in Umbria zien gebeuren zien we in het hele land gebeuren. Deze regering is geen regering die onze burgers vertegenwoordigd.”

“Ik denk niet dat dit nog lang zo door zal gaan.” aldus Salvini die staat voor nieuwe verkiezingen.

Bron:
Reuters

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1188834260033200128

 

 

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
5 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Zodra wij hier van Rutte verlost zijn en onze droomregering hebben, zal ook Nederland stoppen met deze waanzin. En in Italië zijn ze nog lang niet van Salvini af. 40% van de Italianen staan pal achter hem en hij won onlangs de verkiezingen in Umbria. Het meest linkse bolwerk van Italië. Klik hier voor SALVINI VEROVERT LINKS BOLWERK UMBRIA […]

[…] Salvini komt er weer aan! Grote winnaar links bolwerk Umbria […]

[…] Dat Salvini weer terug zal keren in de Italiaanse regering is waarschijnlijk alleen maar een kwestie van wanneer. Tijdens de verkiezingen in het linkse bolwerk Umbria boekte Salvini een monsterzege. Daar waar de Italianen het het minst verwachtten. Salvini verovert links bolwerk […]

[…] In regio Umria, dat normaal een links bolwerk is, werd er een forse overwinning behaald. De vragen gaan gelijk op hoe lang de nationale regering in Rome het nog vol gaat houden. Salvini wint in het meest linkse bolwerk van Italië Umbria […]

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x