nl Nederlands

RUTTE HAD GELIJK

In deze column ga ik, Hendrik, het hebben over de fouten die dit kabinet heeft gemaakt wat betreft het coronavirus. Dit gaat terug naar de late reactie van het kabinet en de ontkenning van het potentiële gevaar van het virus tot aan de koppigheid waar wij ons nu in bevinden, de lockdown.

Ik ga ook kort bespreken hoe we het anders hadden kunnen doen. Ook zal ik belichten wat Rutte juist had in het begin van de crisis en hoe hij dit misschien gaat gebruiken om de publieke opinie aan zijn kant te krijgen.

Laten we beginnen bij het begin. De fouten van dit kabinet.

Het kabinet heeft in het begin van deze coronacrisis het potentiële gevaar ontkent. Dit komt grotendeels door de WHO en het RIVM die valse informatie aan het delen waren of informatie verborgen over dit virus.

Van “Het komt nooit in Nederland” tot aan “Het virus is niet menselijk overdraagbaar”.
Dit is de voornaamste reden dat het kabinet niks heeft gedaan tot aan 12 maart.

Ze hebben zelfs op 2 februari miljoenen medische hulpmiddelen naar China gestuurd door deze grote inschattingsfout.

Toen het virus zich snel bleek te verspreiden in de wereld en ook in Nederland, hebben ze in paniek maatregelen genomen zonder enige visie over hoe we hier weer uit denken te komen.

Omdat er dus niks was voorbereid zagen we sommige ziekenhuizen vollopen en zijn er onnodig veel mensen gestorven. Hier wordt vast later nog, wanneer dit voorbij is, over gedebatteerd in De Tweede Kamer.

Nu, op de tijdslijn in de column, bevinden wij ons in maart. Er heerst veel angst over het virus met sterftecijfers tot aan de 8%.

Dit zou misschien de nieuwe Zwarte Dood zijn van onze tijd. In maart kwam het kabinet Rutte met het idee om groepsimmuniteit te gaan inzetten (iets waar ik later op terug kom) wat in die tijd als volkomen onverantwoordelijk werd gezien als strategie, en terecht.

In de huidige lockdown van maart, april en mei hadden we de tijd moeten gebruiken om overzicht te krijgen over het coronavirus.

Veel testen en uit gaan van ons eigen onderzoek sinds het WHO onbetrouwbaar bleek te zijn.
Dit heeft het kabinet niet gedaan.

Die hebben braaf naar het RIVM en WHO geluisterd die telkens langs de feiten liepen. Hierdoor heeft de lockdown onnodig lang geduurd en is een overgrote groep van de bevolking bang gemaakt over dit ‘doemvirus’.

Nu zijn er arbitraire maatregelen genomen die niet eens blijken te werken volgens vele onderzoeken over hoe het virus zich verspreidt.*

Hoe hadden we het anders kunnen doen?

Al is het zo dat achteraf gezien de lockdown niet had gehoeven, ben ik het er niet mee eens dat het persé een verkeerde keuze was.

Het argument voor de lockdown was om voor een korte duur alles op slot te zetten om te onderzoeken wat voor soort virus dit nou is.

Zodat we weten hoe het virus zich verspreidt, wie de risicogroepen zijn en wat de kans op overlijden is.

Na deze korte lockdown van maximaal 2 à 3 weken hadden we de ziekenhuiscapiciteit kunnen verhogen om dat probleem tegen te gaan.

Hier wou Thierry Baudet ook een spoeddebat over aanvragen in de Tweede Kamer.
Dit werd 2 keer geweigerd op 28 en 29 januari. Dat is een volle maand voor dat het virus officieel in Nederland was.

 

Na deze korte lockdown hadden we snel genoeg gezien dat het virus veel minder erg was dan gedacht en had de samenleving bijna volledig weer open gekund.

Misschien wat striktere protocollen rondom verpleeghuizen en andere plekken waar risicogroepen zich bevinden.

Als de VVD hier uit wil komen met zo weinig mogelijk modder op hun dure pantalons, dan gaan ze waarschijnlijk draaien tot het gelijk aan hun kant staat en mijn gok is dat het ongeveer zo zal gaan:

Rutte heeft eerder bepleit om groepsimmuniteit in te zetten. Als hij dat gegeven aankaart in de toekomst, er op terug zou komen en zeggen dat de oppositie, voornamelijk FVD en PVV, degenen waren die de lockdown aanmoedigden, dan heeft hij het ‘gelijk’ aan zijn kant en heeft hij een boeman gecreëerd.

Rutte heeft al vaker gezegd in debatten of tegen de pers, dat als het aan de FVD of PVV lag dat we langer in een lockdown zouden zitten of dat zíj degenen waren voor strengere maatregelen. Hoe ik de VVD zie in dit opzicht is dat ze draaien en draaien tot het gelijk aan hun kant komt te staan.

Ze spelen met de publieke opinie door te liegen en heulen met de media die maar al te graag Rutte na-papegaait.

De mainstream media weten dat wanneer de PVV of de FVD groeien dat hun eigen bestaansrecht heel snel opgeheven gaat worden.

Wiens brood met eet, wiens woord men spreekt.

Ondertussen is iedereen zo duizelig van het draaien dat een bestaande macht met daarachter een meelopende media wegkomen met de zoveelste leugen!
En het gedraai gaat eindigen met: Rutte had gelijk.

Met vriendelijke groeten,
Hendrik

4.6 10 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x