Russische inmenging bij Democraten. Nu.nl bedondert honderdduizenden lezers

Afgelopen vrijdag is Bernie Sanders op de hoogte gebracht dat Rusland probeert hem tijdens de Presidentscampagne te helpen. 

De Russen proberen zich te bemoeien met het kiezen van de juiste Presidentskandidaat. (bron)

Zowel President Trump als wetgevers zijn op de hoogte gesteld van dit bericht.

Volgens de Washington Post heeft Rusland in 2016 zich ook bemoeid met de verkiezingen van de Presidentskandidaat van de Democraten. (bron)

De reactie van Sanders: “Het maakt mij niet uit welke voorkeur Poetin heeft om de nieuwe President te worden. Mijn boodschap aan Poetin is duidelijk. Blijf weg uit onze verkiezingen. En als President zal ik er zelf voor zorgen dat jullie erbuiten blijven.”

En: “Ik zie Vladimir Poetin niet als een vriend zoals President Trump dat doet. Hij is een autocratische crimineel die de Democratie omver wil werpen en brengt onenigheid in Rusland.” (bron)

Om uit de mond van een Democraat te horen is wrang. Ruim 4 jaar lang hebben de Democraten hun naam geen eer aan gedaan. De DEMOCRATISCH verkozen Donald Trump werd het leven op alle mogelijke manieren onmogelijk gemaakt. In plaats van de kiezer te respecteren hebben de Dems een zinloos peperduur impeachment-proces opgezet dat net zo hard faalde als het Mueller rapport.

Dit bericht kwam vrijwel tegelijk met de mededeling van een senior US Intelligence Official dat Rusland zou willen dat Trump herkozen wordt. Dit omdat zijn agenda gunstiger is voor het Kremlin. (bron) 

Deze analyse wordt sterk in twijfel getrokken door officials van de Nationale Veligheidsdienst en zeggen dat het erop lijkt dat de briefing was om de Republikeinen boos te maken Dit verhaal is de wereld ingebracht door Shelby Pierson, een assistent van  Joseph Maguire. (bron)

NU.NL MAAKT ZICH WEER SCHULDIG AAN FRAMING

Het echte nieuws hier is vooral de inmenging van de Russen in de Bernie Sanders campagne. De meeste Nederlandse media durfden het aan om het op te schrijven. Zelfs de Trouw en de Volkskrant.

Maar Nu.nl laat gemakshalve de helft van het nieuwsbericht weg. En weer probeert men moedwillig honderdduizenden lezers een vals beeld te geven.

Dit is hoe Nu.nl bericht:

NU.NL GEEN WOORD OVER INMENGING RUSSEN BERNIE SANDERS

Over de hulp van de Russen aan Bernie Sanders zwijgt Nu.nl volledig. Niets over terug te vinden terwijl het artikel uitgebreid genoeg is, voor Nu.nl standaarden. Ook niet in een apart artikel doet Nu.nl verslag over de vermeende inmenging van de Russen om Bernie in het zadel te helpen.

Dit is het artikel van Nu.nl:

https://www.nu.nl/buitenland/6032424/rusland-mengt-zich-mogelijk-weer-in-verkiezingen-vs-congres-ingelicht.html

De enige bron die Nu.nl heeft gebruikt is de schaamteloos linkse New York Times.

Nu.nl van Gert-Jaap Hoekman heeft zich afgelopen jaar veel vaker schuldig gemaakt aan het verspreiden van fakenews en het framen van nieuwsberichten. Van een aantal kwesties hebben wij verslag gedaan.

Na één van onze mini-reportages over Nu.nl, waarin we hun framing aantoonden, kregen we de melding dat we de video moesten verwijderen. Nu.nl dreigde CommonSenseTV voor de rechter te slepen omdat we hun beelden gebruikt hebben.

Wij gingen zelf juridisch in verweer en Nu.nl moest een aantal weken later de video weer terugplaatsen en kon met de staart tussen de benen vertrekken. Nog een klein beetje gerechtigheid.

Gert Jaap Hoekman van fakenieuws NU.NL bluft, dreigt en verliest

We zijn nu nog met weinig maar dat duurt niet lang meer. En we zullen de mainstream media geen moment met rust laten!

Artikel hierover:

Gert Jaap Hoekman van fakenieuws NU.NL bluft, dreigt en verliest

Meer video´s over Nu.nl:

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x