nl Nederlands

Roemeense regering na drie maanden al uitgeteld

En dan spreken we over een land dat lid is van de Europese Unie.

Hierdoor komen er vervroegde verkiezingen in Roemenië. Een motie van wantrouwen van 261 van de 465 parlementariërs was de genadeklap voor de regering van premier Ludovic Orban. De 56-jarige Roemeen is de voorman van de Nationale-Liberale Partij in Roemenië.

Hierdoor is de regering momenteel demissionair. Daardoor hebben ze minder bevoegdheden. Roemenië kent al een aantal jaar een instabiele politieke situatie. Vooral sociaaldemocratische regeringen hebben diverse corruptieschandalen meegemaakt. De afgelopen 8 jaar is er een centrumlinkse sfeer ontstaan in Roemenië.

Wanneer de nieuwe verkiezingen komen is nog niet bekend.

Afbeeldingsresultaat voor romanian government falls

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
willemjob
willemjob

Europa blijft respectloos op het dommige spoor van inpalmen van Roemenië. In de eerste wereldoorlog was Roemenië al een twistappel. In de tweede wereldoorlog begon Hitler de strijd met Rusland om Roemenië in zijn macht te krijgen. En nu probeert de EU het opnieuw. Roemenië is een oost Europees land en hoort bij de invloedssfeer van Rusland. In Belarus, Wit-Rusland, is men zich dat beter bewust. Rusland zal zich blijven verzetten tegen het naasten van Roemenië door de EU. Eerst hebben ze de Krim veilig gesteld, daarna hebben ze zich als wapenleverancier aan Turkije verbonden, een NATO land nota bene… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudeft

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x