NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Ring van staal rond MELBOURNE na ingaan tweede lockdown

MELBOURNE – Zo’n 5 miljoen mensen in de op één na grootste stad van Australië zitten weer in lockdown. Inwoners van Melbourne hebben opdracht gekregen thuis te blijven om ‘verspreiding van het coronavirus te voorkomen’.

De politie heeft controleposten geplaatst rond de stad. Daar vragen politiemensen met mondkapjes aan automobilisten waarom ze van huis zijn gegaan. Australische media omschrijven de controles als een „ring van staal” rond de metropool in de staat Victoria.

Inwoners van Melbourne mogen hun huis de komende zes weken alleen nog verlaten als ze een GELDIGE REDEN hebben, zoals boodschappen doen of werken. Ook moeten veel bedrijven de deuren weer sluiten. De economische schade loopt in de miljarden.

Overheidspersoneel gaat van deur naar deur om inwoners te dwingen zich te laten testen op het virus.

Negen woontorens, bestaande uit 3.000 sociale huurwoningen, worden 24/7 bewaakt door 500 man politie.

Deze huurders mogen 5 dagen lang HELEMAAL NIET MEER naar buiten totdat iedereen getest is, dit wordt door de Australische pers een ‘hard lockdown‘ genoemd.

De Australiërs kregen de nieuwe verordening te horen via een sms-bericht of door een klop op de deur.

Het aantal ‘coronabesmettingen’ in Victoria nam de afgelopen dagen opeens snel toe volgens instanties. De staat raakt daardoor steeds verder geïsoleerd. De grens met het aangrenzende staten New South Wales en South Australia is inmiddels GESLOTEN.

Nederlanders die in Melbourne verblijven hebben pech want ook zij vallen onder de lockdown.

Veel mensen probeerden op de valreep nog Victoria te verlaten. Duizenden reizigers zijn voor de sluiting snel de grens overgestoken met South Australia, bericht omroep ABC. Bij één controlepost aan de grens stond een file van honderden auto’s.

Daniel Andrews premier van Victoria heeft bepaald dat de ‘fase 3 lockdown’ in Melbourne en Mitchell Shire MINSTENS 6 weken gaat duren.

Ook Queensland neemt maatregelen. Premier Annastacia Palaszczuk van die deelstaat schreef op Twitter dat bezoekers uit Victoria vanaf vrijdagmiddag NIET MEER WELKOM zijn: ‘Ze worden teruggestuurd.’

5 2 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Knalkopje1

Je zult maar net geen eten in huis hebben. Kun je minstens vijf dagen honger lijden. Je kunt geen hulpbehoevende familieleden elders meer helpen. En dat alleen maar omdat je in woningen van de regering woont. De anderen kunnen tenminste nog uitgaan om noodzakelijke dingen te doen. Fascisme in 2020! Kan net zo goed hier gebeuren als het mis gaat.

Nauta

Zie je een overeenkomst van de landen die onder de Commonwealth vallen? Australie, Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x