CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Rik (18) DOODGESTOKEN door SOEDANESE STATUSHOUDER

Terwijl de corona-hysterie in ons land nog steeds woedt en de verborgen machten alles op alles zetten om onze samenleving volledig te gronde te richten zijn (dodelijke) steekpartijen nog steeds aan de orde van de dag.

De 25-jarige man die vastzit voor het doodsteken van Rik van de Rakt (18) uit Heesch dit weekend in Oss, is een asielzoeker uit Soedan. De verdachte is statushouder en woont in Heesch. Het is de tweede vluchteling die dit jaar in Brabant is opgepakt voor een levensdelict.

De politie bevestigt de achtergrond van de verdachte na vragen van De Telegraaf aan de gemeente Bernheze, waaronder Heesch valt.

Nergens anders werd er in de pers iets geschreven over de herkomst van de dader.

“Maandag heeft een doorzoeking plaatsgevonden in de WONING van de statushouder in Heesch. Het onderzoek is nog in volle gang en wij zijn nog altijd op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar de fietser die zondag over de Hescheweg in Heesch fietste. De verdachte wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.”zo laat een woordvoerder van de politie Oost-Brabant weten.

In het dorp heerst veel woede en verdriet over de moord op de tiener die, zoals het nu lijkt, ZONDER enige reden werd aangevallen en doodgestoken.

Al snel was bekend in Heesch dat de verdachte de 25-jarige statushouder was. Hij zorgde al eerder voor overlast in het dorp en was dan ook een bekende van de politie. Die maakte maandag bekend dat de verdachte in verwarde toestand kort na de moord was opgepakt.

 

Burgemeester Marieke Moorman heeft ondanks de enorme impact van de dodelijke steekpartij en meerdere verzoeken dinsdag NIET willen reageren op het incident.

Rik van de Rakt werd zondagochtend DOOD aangetroffen bij zijn fiets in Oss op de kruising van de Julianasingel met de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Later bleek dat hij was neergestoken.

Rik van de Rakt

De steker zou mogelijk ook rond dezelfde tijd een vrouw hebben belaagd, maar die wist aan de man te ontkomen.

Rik werd door die man, rennend met een mes, achternagezeten maar kon zich niet in veiligheid brengen, zo blijkt uit bewakingsbeelden.

De 25-jarige Soedanese statushouder werd door de politie met bebloede kleding aangetroffen op het station in Oss. De politie zoekt nog getuigen van de beide aanvallen. De politie zegt een terroristisch motief nog niet uit te sluiten.

“Er zijn geen aanwijzingen in die richting. Echter, in dit stadium houden we alle scenario’s open.”, zegt een woordvoerder van de politie Oost-Brabant.

“Hij heeft nog gebeld met zijn stiefvader Marco en om hulp geschreeuwd.”, vertelde een vriend van Rik. Ook voor de grootouders is het nog een groot mysterie wat er precies is gebeurd die zondagochtend.

Vier jaar geleden stond Heesch volledig op zijn kop vanwege hevige protesten tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Er waren dode varkens in een boom gelegd, en eieren tegen de ramen van het gemeentehuis aangegooid. De mobiele eenheid moest ingrijpen tegen relschoppers. Het AZC is er niet gekomen.

De Soedanees is de tweede vluchteling die vastzit op verdenking van moord in Brabant. Vorige maand pakte de politie een bewoner van het AZC in Echt op voor de moord op de 56-jarige ‘tonprater’ Frank Schrijen uit Boxmeer. Een grootheid in de carnavalswereld. De verdachte komt uit Trinidad en Tobago.

De advocaat van de Soedanese verdachte van de steekpartij in Oss is via het Openbaar Ministerie gevraagd om wederhoor, maar heeft nog niet gereageerd.

Moge deze jongeman in vrede rusten. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.

En ondertussen? Gaat Nederland gewoon door met hun migrantenhobby:

https://commonsensetv.nl/nederlanders-laatst/

 

Bronnen:
https://www.bd.nl/oss-e-o/doodgestoken-rik-18-lijkt-willekeurig-slachtoffer-fietsende-vrouw-ontsnapte-aan-zelfde-man~aea6f9a7/

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven