Ridderlijke Thierry: Ex-lover Eva Vlaardingerbroek heeft geen fatsoen

Meerdere Forum voor Democratie-leden hebben zich afgekeerd van Thierry Baudet, de oprichter van de partij.

Zo ook Eva Vlaardingerbroek, nummer vijf op de lijst.

Zij uitte in de uitzending van Goedemorgen Nederland stevige kritiek op de met pek en veren besmeurde Baudet, die zichtbaar geëmotioneerd was door de woorden van Eva.

De redactie van het ochtendprogramma had Vlaardingerbroek om een telefonische reactie gevraagd en verwerkte die reactie in een ‘splitscreen’ met Baudet, die live in de studio zat.

Dat leverde uitermate pijnlijke televisie op.

Vlaardingerbroek meldde eerder al dat ze niet achter Baudet, maar achter het partijbestuur staat.

Dat blijkt tegen het zere been van Baudet, die terloops in het ochtendprogramma onthult dat zij niet alleen een (ex-)collega is, maar ook een ex-vriendin, ‘uit 2017’.

‘Ik vind het ontzettend pijnlijk dat dit gebeurt,’ zegt hij.

Daarop volgt Vlaardingerbroeks telefonische reactie op Baudet’s voorstel voor een partijboedelscheiding.

‘Het splitsen van de partij is volgens mij paniekvoetbal van iemand die aan het verliezen is, die wanhopig is’, aldus Veradingerbroek:

‘Ik denk dat we nu verder moeten afwachten hoe het doorgaat. Ik schaar me achter het kamp van het bestuur, als we het over kampen moeten hebben.’

In de splitscreen wordt de reactie van Baudet uitgelicht en is duidelijk te zien dat hij bijna begon te huilen.

‘Ik vind het verbazingwekkend dat iemand op deze manier…,’ stamelt hij.

‘Ik moet even wennen aan het nieuws.’

Hij vindt zijn voorstel voor een partijboedelscheiding ‘ridderlijk‘.

‘Waarom kan Eva nou niet het fatsoen hebben om te zeggen: ‘Natuurlijk, we gaan hier gewoon voor zitten’. ‘Ik steun dit voorstel’.’

Donderdag stelde hij een partijboedelscheiding voor om een ‘vechtscheiding’ te voorkomen. Het bestuur en Baudet moeten dan de financiën en andere goederen gaan verdelen maar Baudet vindt wel dat hij recht heeft op de partijnaam.

Aanleiding voor dit alles is de brandbrief die Eerste Kamerlid en nummer drie op de kandidatenlijst Nicki Pouw-Verweij schreef, waarin zij stelt dat Baudet zogenaamd is geradicaliseerd.

Volgens Ikgeefjeeendouw-Verweij viel Baudet tijdens een etentje op vrijdag onder meer uit naar Joost Eerdmans en zei hij dat corona in de wereld was gebracht door George Soros, die ons onze vrijheid wil afnemen.

Volgens Pouw-Verweij vond Freek Jansen het corrigeren van de mening van Fvd-jongeren met gezond verstand ’heulen met de vijand’ en ziet hij dat als ’het ergste wat je kan doen’.

Nickie wist niet wat ze hoorde, schrijft ze in haar brief:

‘Ik gaf aan dat ik vond dat we antisemitisme of nazisme niet moesten tolereren. Thierry vroeg toen:

‘Waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan? Bijna iedereen die ik ken is antisemiet.’

Joost niks Weerdmans liet het ANP weten de inhoud van de brief te onderschrijven en ook Vlaardingerbroek bevestigt dat Baudet die uitlatingen heeft gedaan en dat ze daarvan ‘geschrokken’ was.

Baudet zegt ‘een totaal andere herinnering’ aan de avond te hebben.

Vervolgens keerde een flink deel van de top zich af tegen van de oprichter van Forum.

Nicki Pouw-Verweij, Joost Eerdmans en Eva Vlaardingerbroek zien nu af van hun plaats op de FvD-kandidatenkijst van de Tweede Kamer.

Freek Jansen verantwoordelijk voor de JFvD en een soort Mini-Me, een jongere versie van Baudet stapte uit eigen beweging op.

Nadat de kopstukken hem een ultimatum hadden gesteld besloot Baudet maandagavond een stap opzij te zetten binnen de partij: hij trok zich terug als lijsttrekker en werd lijstduwer.

Joost Eerdmans gaf diezelfde dag te kennen graag lijsttrekker te willen worden.

Dinsdagochtend maakte Baudet bekend ook op te stappen als partijvoorzitter. Een paar uur later kondigde FvD-Tweede Kamerlid Theo Hiddema aan per direct te stoppen als parlementariër.

Woensdag kwam Baudet echter op zijn besluit terug en maakte bekend opnieuw partijleider te willen worden.

Ook schreef hij die dag een digitale lijsttrekkersstrijd uit voor maandag 30 november en dinsdag 1 december, waarvoor hij zichzelf meteen verkiesbaar stelde.

Alle bestuursleden, op opvolger van Henk Otten en tevens penningmeester Olaf Ephraïm na, keerden zich tegen hun voormalige partijleider en eisten het vertrek van Baudet.

De sloten op het partijkantoor in Amsterdam werden letterlijk vervangen waarover Baudet ‘ontzet’ stelde te zijn:

‘Ik heb de nieuwe sleutel niet.’

Het bestuur van Forum voor Democratie zei gisteren aangifte te gaan doen tegen zijn opgestapte partijleider Thierry Baudet, want die zou zich de social media-kanalen en het hele ICT-gebeuren van de partij onrechtmatig hebben toegeëigend.

Ook kon Thierry het niet geloven dat het partijbestuur hem wilde royeren.

En de brief van Chantabel Nanninga voelt als zes messteken in zijn rug, aldus Baudet.

‘Annabel heeft al haar posities te danken aan mij.’

Annabolle Nouikga splitst zich nu met Kevin Kreuger, beiden FvD-gemeenteraadslid in Amsterdam, af van de FvD en zij willen samen doorgaan in de politiek met een zelfstandige fractie.

Ook vier van de vijf FvD-politici in de Provinciale Staten van Overijssel stappen uit de partij en beginnen samen een nieuwe fractie.

Nadat de muiters vertrokken zijn en de ordinaire coup ten einde lijkt, zien de bestuurders het brengen van rust in de partij op korte termijn als het hoogst haalbare.

Zij willen nu zo snel mogelijk een ledenvergadering houden met twee agendapunten:

Het lidmaatschap van Baudet.

En

De benoeming van een VOLLEDIG NIEUW partijbestuur.

Ze stellen aan deze algemene ledenvergadering wel een aantal voorwaarden:

Zo gaat de lijsttrekkersverkiezing die Baudet woensdag in een filmpje op Twitter aankondigde voor volgende week wat hen betreft niet door.

Ook willen ze dat Baudet per direct een mediapauze in acht neemt en zijn plek in het bestuur opgeeft. Baudet is op dit moment nog algemeen bestuurslid.

Maar de voorlopige conclusie van vandaag luidt dat een meerderheid van het bestuur van Forum voor Democratie wil dat de LEDEN van de partij het laatste woord hebben over het lot van Thierry Baudet.

bron

5 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x