Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Reichsmarschall Göring: “Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn.”

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Staatspropaganda toen en nu

Een interessant stuk op Xandernieuws vergelijkingen worden besproken tussen de coronamaatregelen nu en de Staatspropaganda in de jaren 30 die tot de Tweede Wereldoorlog leidde.

Wanneer mensen vergelijkingen maken met Het Derde Rijk of de jaren 30 dan worden ze vaak weggehoond. De collectieve verontwaardiging zodra zoiets ter sprake komt is tenenkrommend. Alles moet bespreekbaar zijn. Als men dan toch zo in de wetenschap gelooft of als men kennis op wil doen, dan moeten dit soort zaken juist openlijk besproken worden. We moeten leren van de geschiedenis zodat die zich niet herhaalt.

Dat taboe over die oorlog en het Nationaal Socialisme moet er echt af en we moeten wakker worden en eens goed realiseren waar we in beland zijn. En ook heel belangrijk..Waarom? Om welke reden?

De coronamaatregelen hebben meer, veel meer schade aangericht dan het virus zelf. Maar dan ook écht veel meer! Dit beleid en deze regering is op geen enkele manier goed te praten. Ieder rationeel mens zal vroeg of laat de conclusie trekken: Deze regering heeft bloed, heel veel bloed aan hun handen. En we zijn pas net begonnen. Miljoenen mensen, alleen in Nederland al, gaan nog heel veel ellende tegemoet dankzij de maatregelen van deze regering die zo buitenproportioneel zijn dat zelfs de wakkere mensen er verstijfd bijstaan omdat je toch ergens hoopt dat het niet zo ver zal komen. Het lijkt iedere dag weer een hele nare droom waar we in zijn beland.

Een wereld waar feiten en logica worden vervangen door leugens en Staatspropaganda die feiten en gezond verstand volledig negeren. Volledig!

 

XanderNieuws:

De vergelijking van deze tijd met de jaren ’30 maken we al heel lang, maar is nog niet eerder zo actueel en treffend geweest als dit jaar. Langzaam beginnen steeds meer mensen in te zien dat vooral sinds de coronacrisis exact dezelfde angst zaaiende propaganda- en manipulatie technieken worden gebruikt als waarmee de Nazi’s een heel volk achter zich kregen. ‘Stem of geen stem, het volk kan altijd tot gehoorzaamheid aan de leiders worden gebracht,’ zei Reichsmarschall Hermann Göring. ‘Dat is simpel. Alles wat je moet doen is hen vertellen dat ze worden aangevallen, en de pacifisten van gebrek aan patriottisme en het in gevaar brengen van het land beschuldigen. Het werkt in ieder land precies hetzelfde.’

In 2020 worden dezelfde goed doordachte psychologische tactieken gebruikt om het volk tot absolute gehoorzaamheid aan de klimaat/corona maatregelen te dwingen. Eerst wordt de massa constant bestookt met paniek zaaiende berichten en uitspraken, zodat ze doodsbang worden en al hun nuchtere verstand uitschakelen. Dan zullen de meesten van hen als makke schapen achter de leiders en andere autoriteiten gaan staan, en blind hun bevelen opvolgen. Zo breng je een hele samenleving vrij eenvoudig onder totale controle, en kun je de mensen uiteindelijk alles laten doen wat je wilt, zelfs elkaar laten bespioneren, verraden, in kampen laten stoppen, en als beesten laten afmaken.

[the_ad id=”31323″]

‘Dit is pure tirannie die de samenleving in elkaar doet storten’

Dit is de werkelijke reden van 1,5 meter en mondkapjes. Het wordt gebruikt als rechtvaardiging om mensen die weigeren zich eraan te houden en/of zich verzetten, te arresteren. In Frankrijk kun je al 6 maanden in de gevangenis belanden als je geen mondkapje draagt. In Melbourne worden vrouwen op straat keihard tegen de grond gewerkt door de politie, of zelfs voor het oog van hun kinderen uit hun huizen gesleurd.

‘Dit is pure tirannie,’ schrijft de Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Ze proberen opzettelijk de samenleving in elkaar te laten storten, zodat de bevolking controleerbaar wordt – precies zoals onder het communisme werd gedaan.’

Daarnaast geeft hij een vriend als voorbeeld, die achter de Berlijnse Muur is opgegroeid. Toen het IJzeren Gordijn in 1989 viel, wist zijn vader zijn Stasi dossier in handen te krijgen. Hij was geschokt toen hij ontdekte dat alle personen van wie hij dacht dat het zijn vrienden waren, alles wat hij ooit had gezegd over de overheid aan de Stasi hadden verklikt. Hij was zo boos, dat hij thuis de muren sloopte om de verborgen microfoons eruit te rukken.

Angst voor gezichtsverlies houdt leugens juist in stand

Dan een zin die nadere aandacht verdient: ‘Tot zijn dood weigerde hij om hier ooit met iemand over te praten, behalve met zijn onmiddellijke familie.’ Schaamte maakt onderdeel uit van hetzelfde psychologische proces. Als je lang in een leugen blijkt te hebben geloofd, misschien wel jaren of je hele leven, dan zorgt dezelfde angst die mensen eerst tot blinde gehoorzaamheid dwong ervoor dat ze uit schaamte, vanwege het feit dat ze zich zó lang hebben laten misleiden en kennelijk dus niet zo slim en wakker waren als ze van zichzelf dachten, in ontkenning schieten.

Veel oplettende Nederlanders ervaren op dit moment dat een flink deel van hun familie, vrienden en collega’s reeds diep in de eerste fase van dat door politiek en media doelbewust aangestoken angst/schaamte proces zitten. In plaats van erkennen dat je je inderdaad bang hebt kunnen laten maken – een volkomen normale menselijke reactie -, maar je nu op basis van de feiten de gelegenheid hebt om dit te corrigeren, hou je uit angst om je ongelijk te erkennen, om ‘af te gaan’, om onder ogen te moeten zien dat degenen die je dacht te kunnen vertrouwen glashard hebben gelogen en jij dat niet in de gaten had, juist vast aan de leugen.

En naarmate die meer ‘exposed’ wordt, klamp je je met nog meer vastberadenheid aan je oorspronkelijke, maar inmiddels ontkrachte overtuigingen vast. Je reputatie staat immers op het spel, en niet zelden ook je baan. Denk maar aan de politici, beleidsmakers en media kopstukken die deze pandemie-hoax al maanden in stand houden, en nu opnieuw bezig zijn deze aan te wakkeren met het nietszeggende oplopende aantal ‘besmettingen’. Hun beleid zonder ernstig gezichtsverlies omkeren is voor hen vrijwel onmogelijk geworden.

Zo werkte het in Nazi Duitsland, zo werkte het in het Sovjet blok, en zo werkt het ook na de ‘Grote (Groene) Reset’, die het begin is van de klimaat-corona dictatuur waaraan Nederland en de halve wereld op dit moment onderworpen wordt. De plannen om de hele wereld onder een technocratisch communistisch regime te brengen bestaan al sinds 1992, met het opstellen van VN Agenda-21. Dit is geen complottheorie, maar terug te vinden in tal van documenten. Armstrong denkt dat het ze niet gaat lukken, ‘maar dat betekent niet dat de machthebbers het niet zullen proberen.’

LEES HIER VERDER
https://www.xandernieuws.net/algemeen/zo-kreeg-reichsmarschall-goring-het-volk-mee-maak-ze-bang-en-zeg-dat-weigeraars-een-gevaar-zijn/


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x