Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

RECLAMES, RECLAMES, RECLAMES.

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ik ben gestopt met televisie kijken. We worden overspoeld met reclames. Dat is duidelijk een V.V.D. beleid. Op mijn vraag of anderen dat erg vinden kreeg ik als antwoord, Nee, want dan kan ik even naar de W.C, een biertje pakken of een blokje kaas of worst snijden. We beseffen niet dat de reclames ons plassen en poepenbeeld en ons eten en drinkenpatroon is gaan beheersen.

Braaf kijken we naar de televisie en zien het kunstmatige toneelgezin van een familie waarin een vrouw haar thuiswerkt doet, (vroeger was ze huisvrouw voor haar man en nu is ze huisvrouw voor haar baas). Waarbij de man een zogenaamd erotisch dansje opvoert en daarbij groente staat te snijden. Deze man werkt blijkbaar niet en de vrouw wordt van al dat eten en de kunstjes van haar man bloedgeil Aan de kinderen wordt dan heel subtiel gevraagd of zij de hond uit willen laten. (Een Jumbo Supermarktbijdrage).

Dat zijn de reclames van tegenwoordig en die moeten de mensen aan het eten zetten, tot ze moddervet zijn. De Jumbo begrijpt niet dat de televisiekijkers op dat moment op de W.C. zitten of de blokjes kaas of plakjes worst aan het snijden zijn.

Ergerlijker nog zijn de bier en alcohol reclames die elke vijf minuten tussen een goede film in verschijnen. Die drankboeren gaan er aan voorbij dat, Leve de Corona, de hele maatschappij alcoholist wordt gemaakt en als je dan van de Regering niets mag dan zuip je je maar een stuk in de kraag want we hebben anders toch niets anders te doen.

Was het alleen de Jumbo maar of een O% biermerk dan viel het wel mee maar er zijn veel supermarkten en veel biermerken en veel autofabrikanten en heel veel anderen die staan te dringen om reclamezendtijd op te televisie te kopen. Je begrijpt dat deze kostbare zendtijd alleen aan de grote bedrijven en merken wordt weggegeven. Dus wat doen de programmamaker die zenden elke vijf minuten een reclameblok uit tot vervelens toe.

Ik heb geprobeerd om tijdens elke reclame te gaan pissen maar ik moest gewoon nog niet? Dus holde ik maar terug en zag tot mijn schrik dat de film al verder gegaan was en ik een spannend moment had gemist. Ja want de kijker wordt gestraft als hij zich niet aan de reclameregels houd. Zo krijg je net voor spannende of leuke of romantische momenten, RECLAME.

En als je in de haast in je vingers snijd bij het serveren van de worst of half in je broek pist dan mis je het, moment supreme. Dan zap je maar door naar een politieserie of een ziekenhuisserie die toch allemaal hetzelfde zijn. Alleen de boeven of de patiënten wisselen van plaats.

Op de Discovery zenders zie je natuurfilms waarin meestal leeuwen een hertje opvreten of krokodillen die een zebra verscheuren of haaien die een bultrug walvis aanvallen.  Lang leve de natuur.

Opvallend is dat er ook steeds meer gekleurde mensen in beeld verschijnen. In de reclames wordt het nauwkeurig afgemeten Twee blanke mensen, twee getinte mensen en twee zwarte mensen. Dat is om de discriminatie tegen te gaan. Ja want de Overheid heeft zich de taak van opvoeder toebedacht. Het is een meelijwekkende en zielige vertoning waar ik kotsmisselijk van word.

Ik zap mij het lazerus en de aanduiding op de programmaknop, (zapknop), is zowat van mijn afstandbediening verdwenen. Ook heb ik een set penlight batterijen per week nodig om de beelden op mijn scherm te kunnen besturen. Naar de muziekzenders zappen heeft ook geen zin want de goede zenders zijn verdwenen en alleen de pulp is overgebleven.

 

Alles is MTV geworden. Van de jaren 1980, Jaren 2000 en jaren 2021 muziek. Maar ik houd niet van MTV en ik houd ook niet van Nederlandse muziek. Dus de spoeling van het televisiekijken is nu wel erg dun geworden.

Daarom ben ik gestopt met televisiekijken en heb ik mijn oude stereo compact disc speler maar weer van zolder gehaald en een hele stapel discs van Sabaton, Slayer, Metalica en andere heavy Metal en goede muziek uit de jaren ’70 en ’80 klaargelegd. (Over smaak valt niet te twisten). 😁

Die muziek geeft mij inspiratie om dit stukje te schrijven. Goed beschouwd, wat was de tijd nog mooi en ongecompliceerd in de jaren tot 2000 en wat is er nu, mede door de Corona en deze Regering, een zooitje van gemaakt. Het zal wel te maken hebben dat ik ouder word maar het is mijn pakkie an niet meer.

Thomas Lont.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
12
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x