Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Internationaal reizen wordt gemakkelijker – behalve voor niet-gevaccineerde

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Voor gevaccineerde reizigers wordt reizen naar het buitenland steeds minder ingewikkeld.

Een groeiende lijst van landen vermindert of elimineert de quarantaine- en Covid-19-testvereisten voor degenen die volledig zijn gevaccineerd, terwijl de beperkingen van kracht blijven voor degenen die dat niet hebben gedaan.

Waar vaccins reisbeperkingen versoepelen

Barbados kondigde deze week aan dat de quarantainevereisten voor gevaccineerde reizigers wordt teruggebracht naar nul tot twee dagen waarin ze zich door hun hotels kunnen verplaatsen. Niet-gevaccineerde bezoekers moeten echter in hun hotelkamer blijven tot ze op de vijfde dag slagen voor een Covid-test en nog een aantal dagen wachten op resultaten.

De nieuwe protocollen starten op 8 mei.

Kinderen komen nog niet in aanmerking voor vaccinatie, een feit dat de reisplannen voor gezinnen dit jaar bemoeilijkt , maar Barbados laat ze niet buiten beschouwing. Volgens de toeristische marketingwebsite van Barbados gelden voor kinderen jonger dan 18 jaar die reizen met gevaccineerde ouders dezelfde regels als gevaccineerde reizigers.

Gemengde groepen gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers hebben niet zoveel geluk. Gevaccineerde volwassenen die reizen met niet-gevaccineerde volwassen begeleiders die “ervoor kiezen niet gescheiden te worden” zijn onderworpen aan de zwaardere eisen die aan niet-ingeënte personen worden opgelegd.

De hotels, palmbomen en kristalhelder water van Barbados.
Het ontspannen beleid van Barbados ten aanzien van gevaccineerde reizigers begint op 8 mei.

Met zijn nieuwe gesplitste beperkingen sluit Barbados zich aan bij Estland, Guatemala en Slovenië bij het creëren van verschillende toelatingseisen voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers. De meeste vereisen dat vaccinaties binnen twee weken na aankomst worden voltooid, en sommige accepteren alleen in de VS gemaakte of in Europa gemaakte vaccins.

Dit is hoe verschillende landen de kloof naderen:

​ Veel niet-gevaccineerde Europese reizigers – plus inwoners van Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Zuid-Korea en Thailand – kunnen binnenkomen door twee keer negatief te testen en vijf tot zes dagen in quarantaine te plaatsen. Alle andere niet-gevaccineerde reizigers, inclusief Amerikanen en Canadezen, mogen niet binnenkomen .

​ Degenen die positief testen, moeten ten minste 14 dagen in quarantaine plaatsen op kosten van de reiziger.

Zullen meer plaatsen een op vaccins gebaseerd beleid gebruiken?

Ja, zei Gloria Guevara, voorzitter van de in Londen gevestigde World Travel & Tourism Council .

“Nu de uitrol van vaccins versnelt, zullen ongetwijfeld steeds meer landen volgen”, zei ze.

De Amerikaanse staat Hawaï werkt er momenteel aan om gevaccineerde bezoekers de test- en quarantainevereisten te laten omzeilen, aldus lokale media . Lt. Gov. Josh Green gaf aan dat kinderen nog steeds negatief moeten testen om mee te doen, maar kinderen van gevaccineerde ouders kunnen worden vrijgesteld van testen als Hawaii groeps-immuniteit bereikt, zoals gerapporteerd door de Honolulu Star-Advertiser.

Klachten over eerlijkheid zijn naar mijn mening belachelijk.
Harry Nelson
OPRICHTER VAN NELSON HARDIMAN

Phuket, Thailand en Griekenland hebben aangegeven dat er minder restrictieve op vaccins gebaseerde protocollen in de maak zijn.

Een dergelijk beleid is “volkomen logisch”, zei Harry Nelson, de oprichter van het in Los Angeles gevestigde advocatenkantoor Nelson Hardiman .

“Ik verwacht dat dit uiteindelijk de regel zal worden in de overgrote meerderheid van de landen en dat we op een bepaald moment in de toekomst … sommige landen zullen zien overschakelen naar een vaccinatievereiste”, zei hij.

Is dit beleid eerlijk?

Nee, zei Nelson, “maar de klachten over eerlijkheid zijn naar mijn mening belachelijk.”

Hij haalde al lang bestaande precedenten aan voor landen die bewijzen van vaccinaties opleggen voor toegang van bezoekers, met name met lage koorts. Hij zei dat de aanhoudende dreiging van Covid-19-varianten het “volledig redelijk maakt dat landen vaccinatievereisten opleggen.”

“Eerlijk is een concept dat niet relevant is als het gaat om de bestrijding van een zeer besmettelijk virus dat over de hele wereld wordt overgedragen”, zei hij.

Over de op vaccins gebaseerde plannen van Hawaï zei luitenant-gouverneur Green tegen het plaatselijke televisiestation KHON in Honolulu : “We discrimineren niemand. Als ze tegen vaccinatie zijn en ze willen reizen, kunnen ze gewoon [een] test krijgen, geen probleem. ”

Er worden digitale gezondheidspaspoorten ontworpen om de vaccinatiestatus van reizigers en Covid-testresultaten te bevatten, naast andere relevante reisgerelateerde gezondheidsgegevens.
“Elk land heeft het recht om zijn volksgezondheidsbeleid naar eigen inzicht te bepalen”, zei advocaat Harry Nelson.

Guevara zei dat, terwijl de World Travel & Tourism Council tegen het verplichten van vaccins is om te reizen, de organisatie de introductie ondersteunt van een gezondheidspas voor de korte termijn, zoals het ” digitale groencertificaat ” van de Europese Commissie om veilig internationaal reizen mogelijk te maken.

“We moeten degenen die willen reizen, maar niet zijn ingeënt, niet discrimineren”, zei ze. “We weten dat het veel tijd zal kosten om de wereldbevolking te vaccineren, vooral die in minder ontwikkelde landen of in verschillende leeftijdsgroepen.”

Reisbeveiligingsbedrijf International SOS werkt samen met de Internationale Kamer van Koophandel om standaarden vast te stellen voor de digitale AOKpass , zei dr. Robert Quigley, wereldwijd medisch directeur bij International SOS.

Hij zei dat apps voor digitale vaccinpaspoorten “niet worden ontwikkeld om discriminerend te zijn, maar omgekeerd om de reisindustrie te helpen weer op het goede spoor te komen en om de gezondheid en veiligheid van burgers en reizigers te waarborgen.”

Nelson zei dat “de politiek” met betrekking tot rechtvaardigheidsargumenten en verzet tegen vaccinpaspoorten een belemmering is.

“We moeten de praktische realiteit waarmee we in deze tijd leven erkennen en ermee omgaan”, zei hij.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
10
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x