NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Rechtsgeleerde ALARMEERT: “Is dit een staatsgreep?!”

Ella Ster van https://www.ellaster.nl/ meldt het volgende..

De afgelopen maanden spraken verschillende hoogleraren, juristen en advocaten al hun zorg uit over het afbrokkelen van onze grondrechten en rechtsstaat. De situatie is wellicht nog vele malen ernstiger, dan nu al blijkt uit de voortdurende noodverordening, wetsvoorstel voor de spoedwet en afschaffing van demonstratierecht. Jurist Mike van Leeuwen deed een schokkende ontdekking en vraagt zich af of dit een staatsgreep is.

Mike van Leeuwen schrijft op de blog Vrijheidsrechten: “Het gaat ernstig mis met ons recht en de wet! In deze blog informeren wij u over de veranderingen die nu gaande zijn! En vragen ons daarbij af: Wat is er aan de hand? Zet Rutte alle wetten buiten spel? De revolutie begint nu echt op gang te komen. Is dit een staatsgreep? Een afschaffing van onze rechtstaat?”

Er is natuurlijk al veel te doen geweest over de spoedwet om de coronamaatregelen in de wet vast te leggen. Deze worden door vele juristen en advocaten als schendingen van de fundamentele rechten van de mens en grondwet gezien. Bovendien wordt deze ”wijzigingswet” feitelijk als “consultatieversie” gepresenteerd. Deze wijzigingswet is daarnaast ook niet “juridisch juist gejuridiseerd”, dat wil zeggen op naam en handtekeningen van betreffende aansprakelijke en verantwoordelijke mensen.

Nog schokkender is de ontdekking dat de wijzigingen reeds van kracht zijn! Uit publicaties op Maximus.nl lijkt het er op dat ook de wetboeken nu niet meer geldend zijn. De grondwet heeft bijvoorbeeld een geldigheidsdatum t/m 6 juni 2020. Zie ook de bewijsvoering voor dat vermoeden op vrijheidsrechten. Het lijkt erop dat alle wetten en wetboeken worden ingetrokken.

Wetswijzigingen heimelijk al doorgevoerd?

Deze wijzigingen zijn al minstens vijf maanden gaande, dat maakt Mike van Leeuwen op uit de data en “hele vreemde ongeldigheids-verklaring met betrekking tot de wetboeken” die de afgelopen vijf maanden plaatsvonden. “Men was dus al bezig met wijzigingen voor de coronacrisis!” Daardoor kan men zich afvragen of die ‘tijdelijke’ coronawet wel zo tijdelijk is, nu blijkt dat er in de afgelopen maanden onderhands allerlei wetswijzigingen plaatsvonden en de wetboeken hun geldigheid verloren.

LEES HIER VERDER op ELLASTER

Dit artikel is van https://www.ellaster.nl/

Zet de site in je favorieten!

4.6 19 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
7 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Knalkopje1

Rutte heeft de noodmaatregelen, waar ik het de eerste maand ook volledig mee eens was, nooit ‘tijdelijk’ genoemd. En zelfs dan, we weten allemaal wat politici
maar al te vaak onder ‘tijdelijk’ verstaan, nl. PERMANENT (kwartje van Kok)! Maar wat heeft Rutte ook ondubbelzinnig gezegd? ‘Wij moeten het Nieuwe Normaal zoeken in de anderhalve metersamenleving’. Dat lijkt er heel akelig op dat hij ons voor altijd op 1,5 m afstand van elkaar wil houden. En daar is die fascistische wet uitstekend geschikt voor.

Knalkopje1

Diegenen die de duim naar beneden geven hopen natuurlijk dat we over 100 jaar nog steeds 1,5 m afstand moeten houden!

Bart

Zijn er onder ons juristen met een Staatsrecht achtergrond die dit kunnen becommentariëren?

Hector

https://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j4nvkkrmz9fbcxy_j9vvkl1oucfq6v2/vl2ulraaolhu
Nieuws bij Procedure wijziging Grondwet
Raad van State misschien weer ingeschakeld bij grondwetsvoorstellen
dinsdag 26 mei 2020

De wetsvoorstellen worden op 2 juni pleniar afgehandeld.

Last edited 3 maanden geleden by Hector
Pieterkabouterpost

Ik kan u allen met volle overtuiging zeggen dat maxius.nl deels betrouwbaar is. De datum van 6 juni 2020 staat er, omdat het voor juristen noodzakelijk is om te zien tot wanneer een wet is bijgewerkt. Dat heeft niets te maken met een geldigheidsduur van die bepaalde wet. De man die het artikel heeft geschreven is duidelijk geen jurist. Ik ben dit wel en er klopt kant noch wal van alle beweringen worden rondgestrooid door hem.

De grondwet is nog steeds geldig en er is ook geen reden tot zorg. U kunt weer rustig slapen.

Last edited 3 maanden geleden by Pieterkabouterpost
Hector

https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vl9ykq8wvllw/nieuws/tweede_kamer_aanvaardt?ctx=vi3ak47ajhgk
Tweede Kamer aanvaardt initiatiefvoorstel Handicap en seksuele gerichtheid als non-discriminatiegrond
dinsdag 30 juni 2020
Bron: Parlementaire Monitor

Verwant nieuws
Kamer verdeeld over toevoegingen aan artikel 1 Grondwet (6 december 2019) https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vl47fo67htjt/nieuws/kamer_verdeeld_over_toevoegingen_aan
Meer over…
Uitbreiding discriminatiegronden
https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vkmtkfug24y4/uitbreiding_discriminatiegronden

Knalkopje1

In Limburg kraait het oproer! Zie op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=566boqDPXqg

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x