NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Recht? Nee, het toekomstige normaal!

Wat gebeurt er als je zonder een werkend achterlichtje fietst, vergeet een onsje ham af te rekenen, of 106,5 km. op de snelweg rijdt?

En als je iemand binnen je comfortzone van 1,5 meter toelaat?

Juist, een boete en bij dit laatste ook nog een strafblad, terwijl de nood- en spoedverordeningen (nu gevangen in een noodwet) ons om de oren spuiten.

Maar een minister mag grondwettelijke vrijheden als die van meningsuiting, van demonstreren en de vrijheid van gewenst aanraken (knuffelen) godbetert straffeloos verbieden. Een grondwettelijke hoofdzonde, die nou juist door veel burgers met veel begrip wordt geaccepteerd en Kamerbreed wordt getolereerd. Hersenspoelen met hulp van de gezagsgetrouwe MSM is zo geregeld!

Dankzij art. 120 van de grondwet mag een rechter zich hier niet over uitspreken, evenmin over de maatregel dat mensen het bezwaarrecht is ontnomen m.b.t. de pensioenakkoorden.

Dit biedt perspectieven voor politici en bewindslui met dictatoriale neigingen om te pas en vooral te onpas andere beperkingen of juist dictaten toe te voegen aan de inmiddels geaccepteerde noodwet.

Die noodwet is gebaseerd op heel veel leugens en verkeerde aannames, met voor velen desastreuze gevolgen.

En dan doel ik niet alleen op behoorlijke economische klappen voor heel veel mensen, maar ook op emotionele ellende en op verwaarlozing van patiënten die geen covid-19 hebben. Immers zonder dit virus tel je medisch maandenlang niet mee, is er geen ruimte en tijd voor hen die niet lijden aan de modieuze ziekte.

En waar gaat het om? Uiteraard, om een heel vervelend virus dat echt niemand begeert. Maar wat is er structureel anders dan de jaarlijkse griep, die ook mensen op hoge leeftijd en mensen met onderliggende kwalen treft. In de winter van 2017/2018 waren er 9444 griepdoden te betreuren en deed Rutte met zijn kudde vakinhoudelijke onbenullen op het pluche helemaal niets. Waarom is daar niet van geleerd? Waarom is er geen beleid gevoerd gericht op hele oude mensen, beleid om obesitas in te dammen? Rutte en co waren er toen niet, of ja, toch wel: zeer actief om de zorg te vermarkten en uit te kleden door rigoureus te bezuinigen. 
Hugo ging zelfs zo ver om Diederik Gommers onder druk een leugen van Excellentie De Jonge te laten bevestigen. (achterlichtje? Onsje ham? 106,5 km.?)

Iedere dode is er een te veel. Echter doodgaan hoort bij het leven en dat is een veel gebruikt statement. Maar preventief – ruim voor 2017/2018 – hadden er veel levens gespaard kunnen worden, zeker niet-coronagevallen. Want laat nou eens het pure coronadodental onder de 100 te liggen? Dit steekt schril af tegen de 650 verkeersdoden jaarlijks en de ca. 20.000 doden door medisch falen, waar geen politieke hond harder door blaft.
Maar wellicht het meest smerige virus blijft onbestreden: het pedo-virus, waar Rutte direct of zijdelings een onderdeel van is.

Nee, boetes geven voor een niet brandend achterlichtje en intussen grondwetsartikelen straffeloos bij het vuil gooien, niet goed opgeleide boa’s er gelegitimeerd op los laten knuppelen als het gezicht, of een niet welwillende houding de gefrustreerden niet aanstaat.

Het wachten is op een zogenaamde (in Den Haag gehoopte?) 2e golf, wat Hugo en Mark automatisch het ‘recht’ verschaft de noodwet, die er immers sinds gisteren ‘gewoon’ is, in een poep en een scheet uit te breiden met een verplichte app, een verplichte vaccinatie, elkaar moeten verraden als burgerplicht en het daarna mogen binnenvallen van de hulpjes van de politie bij argeloze burgers.

En dan nog zijn er snurkers die durven beweren in een democratie te leven, wellicht onder een grote tegel met de kop tot over de oren in de rottende beerput daaronder. Mensen, word morgen na het opstaan eindelijk eens wakker, voordat het foute normaal normaal wordt!

Rients Hofstra

Meer columns van Rients Hofstra:

CDA beter af zonder de D

Zet hoog in en geef ’t volk een leeg worstenvelletje

5 3 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
4 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
wilboo

het CDA kiest een pebo man met een tunnel visie op vaccinatie (terwijl er adequate medicatie beschikbaar is), als partijleider. Waaruit maar weer blijkt hoe losgerukt de die partij is van het ”gepeupel”. Zou deze verkiezing breed gehouden zijn dan had de intergere Omtzigt duidelijk gewonnen is mijn overtuiging

Rients

Dit is een algemeen euvel binnen ons particratisch staatsbestel. Het gaat om poppetjes die de partijelite vertegenwoordigen, ipv de burgers.
Omtzigt was ‘beter’ geweest, maar ook hij legt zich neer bij o.a. kiezersbedriegende coalitieafspraken en wurgende fractiediscipline.

Jeannette

Ik vraag mij ernstig af of Omzigt het verschil had gemaakt. Ook hij ziet al maanden wat er gebeurt en kent ongetwijfeld achterliggende agenda. Door het stokje over te nemen conformeert welke vertegenwoordiger dan ook zich aan diezelfde regels. De uitzondering hierop was Bruins met de zwakke knieën. Denk dat hij dezelfde afschuw voelde bij voorliggend gebeuren als wij allemaal. Misschien benaderen voor een verhelderend interview? Als het de man niet in gevaar brengt … ook daar ben ik niet zeker van. Onze overheid heeft uiterst duistere kanten.

Rients

Nee, ook Pieter Omtzigt zou, als hij gewonnen had, niet ’t verschil hebben gemaakt, omdat hij geacht wordt te functioneren binnen een verderfelijk systeem van draaien, paaien en kiezers verraaien. Toen hij met voorkeursstemmen alsnog in de Kamer kwam, moest hij zich aan de wurgende fractiediscipline conformeren. Nu, na de leiderschapsverkiezingen heeft hij voor onrust en tweespalt gezorgd en dat is gunstig. Kan het CDA alleen maar verzwakken. Als Omtzigt echt ballen heeft, splitst hij zich af en gaat met het AS (https://alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling) programma als speerpunt de verkiezingen in. En dan maakt hij wel het verschil, dan start er een… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x