Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

QR is een spel van duistere krachten

Verspreid de vrijheid!

Jean Freer, Gentille Boijmans en Jennie Rekers waren te gast bij Radio Gletsjer om te praten over het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs). Alternatief, spiritueel onderwijs waarin de basis- en middelbare school door elkaar heen lopen. Ook Haven | Just Be Homes, geen onderdeel van IBBO maar er wel aan gelieerd, komt ter sprake; plekken waar je aan de waanzin van alledag kunt ontsnappen, met een kopje thee even kunt herkalibreren en/of een luisterend oor kunt vinden. 

Het IBBO is een erkende school (ieder kind doet uiteindelijk het staatsexamen), maar heeft een totaal andere opvatting van wat onderwijs is dan de reguliere eenheidsworstfabrieken waar het land vol mee staat. Het kind staat centraal. Bewustzijn staat centraal. Een prikkelarme, energetisch schone omgeving staat centraal.

Hoe dat er in de praktijk uitziet? Gentille: ‘We noemen het eigenlijk geen school, maar ons huis. We hebben geen lokalen, maar huiselijke kamers. Kinderen zeggen als ze ’s ochtends binnenkomen: dit voelt als thuis. Verder is het belangrijk dat ze de basiskennis over het leven leren, zoals: hoe kan ik goede voeding ontwikkelen? Hoe kan ik een moestuin aanleggen? Waar kan ik water halen? Hoe kan ik samenwerken? Elk kind wordt telkens teruggevoerd naar de eigen verantwoordelijkheid.’

Op het IBBO staan de telefoons uit, wordt er gemediteerd en aan het einde van de dag geëvalueerd, maar ook ‘aardse’ bezigheden zoals schoonmaken staan op het programma. Verder is de school wars van labels. ADHD of autisme is geen issue. Ieder mens is uniek. Daar hoeft geen etiket op te worden geplakt.

Jean Freer had aanvankelijk geen zin om haar baan op te zeggen en in te ruilen voor een onzekere toekomst, maar alle obstakels die ze voor zichzelf bedacht, werden een voor een weggenomen door De Vrouwe van alle Volkeren (de energie die ooit Maria was). Elk probleem werd op miraculeuze wijze en via onverklaarbare toevalligheden opgelost. Op een gegeven moment had ze geen ‘ja-maars’ meer over en startte ze eerst een spiritueel centrum en een aantal jaar later IBBO, dat nog steeds uitsluitend op vrijwilligers draait.


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
11 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
11
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x