nl Nederlands

Propaganda, journalistiek of gewoon nepnieuws?

Trump beschuldigt regelmatig Amerikaanse media, zoals bijvoorbeeld CNN, van fakenews omdat ze foutieve informatie verspreiden en alles tegen hem proberen te spinnen.

Dit resulteert dan vaak in een heleboel commentaar en verontwaardiging uit dezelfde mainstream media. Trump is volgens hen degene die altijd liegt.

Is het zo dat Amerikaanse media fakenews verspreiden?
Jazeker hier een aantal voorbeelden:

Nadat Trump de Amerikaanse troepen uit Syrië terughaalde, liet ABC-News een video zien van Turkse bombardementen bij hun aanval op Koerden, verschrikkelijk zou je zeggen. Dit waren echter gefotoshopte beelden van een gun range in Kentucky.

Na rellen in Charlottesville zou Trump  volgens de media hebben gezegd dat er goede mensen aan beide kanten waren, dus ook tussen de neo-nazis en white suprematists.

Hij had het echter over een vreedzaam protest eerder die dag. Hij heeft zelfs op de persconferentie erbij gezegd dat hij het niet over de eerder genoemde mensen had.

Ik zou verder kunnen gaan zoals over Nick Sandmann en Project Veritas maar ik denk dat het punt duidelijk is.

Dezelfde media verwijten ondertussen Trump van het verspreiden van valse informatie tijdens zijn corona briefings, ze vinden zelfs dat deze niet uitgezonden mogen worden daardoor.

Heel erg hypocriet natuurlijk met het voorgaande in je achterhoofd, ze zijn gewoon heel erg anti-Trump want zelf zullen ze heus niet stoppen met uitzenden nadat ze weer eens onwaarheden verspreiden.

Alhoewel onze mainstream media beweren neutraal te zijn maar ook zij zijn erg gekleurd. Dat kan Arnold Karskens wel aantonen met zijn NOS zwartboek.

Herinnert u zich trouwens ook nog de onjuist geciteerde uitspraak van Baudet in Buitenhof vlak voor deze corona-crisis?

Alternatieve media worden door de MSM nochtans vaak fakenews genoemd, zoals bijvoorbeeld Jensen die vraagtekens bij deze lockdown zet aan de hand van feiten.

Hij stelt juist vragen die journalisten op dit moment zouden moeten stellen maar zoals wel vaker gebleken is zijn de journalisten uit de MSM geen echte journalisten.

Deze media lijken wat ze ook beweren meer op propaganda machines, tot die conclusie zou je ook komen als ze in Rusland of Turkije precies hetzelfde doen maar ach wij leven toch in een democratisch land?

De MSM is niet neutraal, alternatieve media zijn niet automatisch ‘fake’ news, doordat de MSM dit zeggen kunnen ze alleen hun monopolie positie makkelijk behouden en gekleurd nieuws blijven verspreiden.

Met vriendelijke groeten,
Quinten van Vorstenbos

Zie ook:

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x