Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Prikpolarisatie: We hebben ons in de paniek laten meesleuren

Verspreid de vrijheid!

Als steunbetuiging hebben wij regelmatig de nieuwsbrieven van de Stichting Artsen Covid Collectief geplaatst zonder dat wij op één of andere manier met elkaar verbonden zijn. We doen dat bij meerdere goede initiatieven.

Onze e-mail werkt even niet dus lezen we de nieuwsbrieven ook niet. We worden nog steeds aangevallen (DDos attack).

Carla, bedankt voor het plaatsen van de link in het vorige artikel over Frankrijk. Nu kunnen wij het alsnog plaatsen.

Deze tekst is letterlijk overgenomen van Stichting Artsen Covid Collectief:

Stichting Artsen Covid Collectief

Zelden was de verdeeldheid in de samenleving zo groot als nu in het corona-tijdperk. Medisch ethicus Erwin Kompanje uit zijn verbazing vandaag (19 augustus) in de Telegraaf geschreven door Wierd Duk: „Gevaccineerden die de barricades opgaan en vinden dat niet-gevaccineerden van alles moet worden ontzegd. Waar komt dit vandaan?”

Erwin Kompanje (62) begrijpt dit niet: „Zo meteen zou je met open tuberculose overal naar binnen mogen, maar als je kerngezond bent en niet-gevaccineerd tegen Covid-19 word je buitengesloten. Zelfs de overheid doet hieraan mee. Als je je niet laat inenten of testen ’kun je de leuke dingen niet meer doen’, waarschuwt Hugo de Jonge. Dat is wel een heel rare vorm van medische apartheid.”

Kompanje verwondert zich temeer over die splijtende retoriek omdat ’de klus feitelijk is geklaard’. „En omdat je op straat ook weinig van die tweespalt merkt. De vaccinatiebereidheid ligt op 91 procent, de vaccinatiegraad is hoog, jonge mensen zijn grotendeels immuun; kortom, we kunnen door met ons leven. We kappen met de maatregelen, zouden overheid en media moeten zeggen. Maar dat gebeurt niet: juist nu het vaccinatieprogramma bijna is afgerond, zien we geen verbondenheid, maar verdeeldheid. In landen als Duitsland en Frankrijk wordt de tweedeling zelfs alleen maar groter: daar ben je als niet-gevaccineerde echt de sjaak.”

Meer lezen: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1165588883/verbazing-over-prikpolarisatie-we-hebben-ons-in-de-paniek-laten-meesleuren

Eerder deelden wij ook dit artikel van Dr. Erwin Kompanje ‘Essentiële menselijke waarden in de gezondheidszorg’ over zijn bezorgdheid rondom de huidige polarisatie in de samenleving. Kern ervan: “Discrimineren hoort niet thuis in de zorg, die altijd neutraal is geweest, zelfs in tijden van oorlog. De zorg en de ziekenhuizen moeten een veilige haven blijven voor iedereen. Ook in tijden van crisis, pandemie of oorlog. De Nederlandse gezondheidszorg kenmerkt zich door morele basiswaarden zoals solidariteit, rechtvaardigheid, medemenselijkheid en non-discriminatie. Verloochen deze essentiële waarden alsjeblieft nooit – het zijn niet voor niets waarden, dus waardevol.”

Bron:
https://artsencollectief.nl/verbazing-over-prikpolarisatie-we-hebben-ons-in-de-paniek-laten-meesleuren/

Een mening:

De grootste aanjagers van deze prikpolarisatie zijn de media zelf. Ook en vooral De Telegraaf. Dat zullen we nooit vergeten. En de vaccinatiebereidheid op 91%?

Lees ook:

#IKTWIJFEL: Artsen Collectief krijgt steeds meer aandacht


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x