Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Presentation of the Maricopa County Election Audit, dode mus….. VERVOLG.

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Excuses aan Marcel van Tol voor het tijdelijk overnemen van zijn artikel, maar na aanleiding van de div. comments onder zijn artikel voor deze die geïnteresseerd zijn het (niet perfect vertaald) art. van de Epoch Times.

 

 

 

De senaat van de staat Arizona bespreekt de auditresultaten van Maricopa County tijdens een hoorzitting in Phoenix, Arizona, op 24 september 2021. (Allan Stein/Epoch Times)

De senaat van de staat Arizona bespreekt de auditresultaten van Maricopa County tijdens een hoorzitting in Phoenix, Arizona, op 24 september 2021. (Allan Stein/Epoch Times)

 

Senaat van Arizona hoort van meerdere inconsistenties gevonden door verkiezingsaudit

De procureur-generaal van Arizona zegt dat zijn kantoor de bevindingen zal beoordelen

Dit artikel is bijgewerkt met de bevindingen die zijn gepresenteerd tijdens de   hoorzitting van de senaat van Arizona en het accountantsrapport dat aan de senaat van Arizona is verstrekt .

Wetgevers kregen vrijdag tijdens een hoorzitting over een audit in de dichtstbevolkte provincie van Arizona, Maricopa County, te horen dat er inconsistenties waren ontdekt tijdens een forensisch onderzoek naar de verkiezingen van 2020 in opdracht van de Senaat van de staat.

Senaatspresident Karen Fann, een Republikein, stuurde op dezelfde dag een brief aan de procureur-generaal van Arizona, Mark Brnovich, waarin hij verder onderzoek aanbeveelt na de bevindingen van de audit. In de brief uitte ze haar bezorgdheid over de handtekeningverificatie op ingezonden stembiljetten, de nauwkeurigheid van kiezerslijsten, de beveiliging van verkiezingssystemen en het bijhouden van bewijsmateriaal met betrekking tot de verkiezingen.

“Ik stuur daarom de rapporten ter overweging van uw kantoor en, als u het gepast vindt, verder onderzoek als onderdeel van uw voortdurende toezicht op deze kwesties”, vertelde Fann in de brief aan Brnovich .

Brnovich zei vrijdagmiddag in een verklaring : “Ik zal alle noodzakelijke maatregelen nemen die worden ondersteund door het bewijs en waar ik wettelijke bevoegdheid heb. Arizonanen verdienen het dat hun stemmen nauwkeurig worden geteld en beschermd.”

Zijn kantoor merkte in een verklaring op dat het een eenheid voor verkiezingsintegriteit heeft die “de informatie en het bewijsmateriaal van de Senaat grondig zal beoordelen”, en zei dat het “geen commentaar kan geven op specifieke beschuldigingen totdat de beoordeling is voltooid.”

Fann zei vrijdag tijdens de hoorzitting dat de audit onnodig werd gehinderd door Maricopa County, dat naar de rechtbank ging in een poging de audit en dagvaardingen af ​​te weren. Ze voegde eraan toe dat hoewel de forensische audit geen significant verschil in het totale aantal stemmen aan het licht bracht, wat een verschil van slechts honderden in het eindrapport aantoonde, er wel bewijs werd gevonden voor tal van andere anomalieën, waaronder het breken van statuten en het niet volgen van de bewaringsketen. .

Cyber ​​Ninjas, een in Florida gevestigd bedrijf dat door de Senaat is ingehuurd om de audit uit te voeren, zei dat bij de beoordeling meer dan 1.500 mensen betrokken waren en in totaal meer dan 100.000 uur. Hoewel het bedrijf zei dat het bij de hertelling alleen een stemverschil van 994 in de presidentiële race en 1.167 in de Senaatsrace vond, benadrukt het rapport potentiële problemen met een gecombineerd totaal van 53.305 stembiljetten in de algehele forensische audit.

Maricopa County heeft vrijdag een reeks verklaringen op haar Twitter-pagina uitgegeven als reactie op bevindingen die zijn uiteengezet in een zogenaamd concept-auditrapport van de forensische audit van Cyber ​​Ninja dat was vrijgegeven voorafgaand aan de audithoorzitting van de Senaat.

De cijfers van het concept-auditrapport kwamen niet helemaal overeen met die van het eindrapport van Cyber ​​Ninja. Fann zei vrijdag tijdens de hoorzitting: “Zoals u weet heeft iemand de afgelopen 24-48 uur een van de conceptrapporten gelekt. Het was een conceptrapport, dus ik kan je vertellen dat wat daarin staat niet helemaal is wat er in het eindrapport staat.” Enkele belangrijke beweringen in het ontwerpverslag over de stembiljetten die ermee gemoeid waren, kwamen echter overeen met die in het eindverslag.

Karen Fann
Karen Fann, president van de Senaat van Arizona, praat met verslaggevers in Phoenix, Arizona, op 26 mei 2020. (Ross D. Franklin/AP Photo)

23.344 Mail-In Stembiljetten gestemd vanaf het vorige adres

Volgens  het eindrapport van de Cyber ​​Ninjas werden 23.344 stembiljetten per post  ontvangen van de vorige adressen van de kiezers.

“Mail-in stembiljetten werden uitgebracht onder kiezersregistratie-ID’s voor mensen die hun stembiljetten mogelijk niet per post hebben ontvangen omdat ze waren verhuisd, en niemand met dezelfde achternaam bleef op het adres. Door uitgebreide data-analyse hebben we ongeveer 23.344 stemmen ontdekt die mogelijk deze aandoening hebben”, stelt het rapport.

Cyber ​​Ninjas merkte in zijn rapport op dat als stembiljetten per doorstuurbare post worden verzonden, dit in strijd zou zijn met de Arizona Elections Procedures Manual.

“De Senaat zou moeten overwegen om deze zaak door te verwijzen naar het bureau van de procureur-generaal voor een strafrechtelijk onderzoek naar de vraag of de vereisten van ARS 16-452(C) zijn geschonden”, aldus het bedrijf in het rapport.

Maricopa County weerlegde de aantijging op vrijdag en zei: “Mail-in stembiljetten worden niet doorgestuurd naar een ander adres.” Het beweerde ook dat stemmen vanaf een vorig adres “legaal is volgens de federale kieswet”, zoals in het geval van Amerikaanse militaire en buitenlandse kiezers. De provincie zei ook dat het 20.933 eenmalige tijdelijke adresverzoeken had voor de algemene verkiezingen van 2020.

Epoch Times Foto
Stembiljetten van de algemene verkiezingen van 2020 wachten om te worden geteld in het Veterans Memorial Coliseum op 1 mei 2021 in Phoenix, Arizona. (Courtney Pedroza/Getty Images)

9.041 stembiljetten meer geretourneerd door kiezer dan ontvangen

Cyber ​​Ninja’s ontdekten dat er 9.041 stembiljetten meer werden teruggestuurd door kiezers dan er naar hen werden gestuurd .

Volgens het rapport worden “9.041 stembiljetten meer weergegeven als teruggestuurd in het EV33 Early Voting Returns-bestand voor een enkele persoon die per post heeft gestemd dan als verzonden naar die persoon in het EV32 Early Voting Sent File.” “In de meeste van deze gevallen kreeg een persoon één stembiljet, maar kreeg twee stembiljetten op verschillende data.”

Auditeurs merkten later op dat hen werd verteld dat sommige van de discrepanties “te wijten kunnen zijn aan de beschermde kiezerslijst”, maar niet gevalideerd konden worden. Maricopa County heeft vrijdag een soortgelijke verklaring vrijgegeven .

De provincie betwistte de bevinding op  Twitter en zei dat de meeste keren dat er meerdere vermeldingen in het EV33-bestand zijn, wanneer kiezers “een stembiljet zonder handtekening of met een handtekeningverschil hebben geretourneerd”, en in dergelijke gevallen neemt het verkiezingspersoneel contact op met de kiezer.

Epoch Times Foto
In deze schermafbeelding van video worden stembiljetten verplaatst van het Arizona State Fairgrounds naar een vrachtwagen voor transport naar Maricopa County, in Phoenix, Arizona, op 29 juli 2021. (Pool via AP)

Cyber ​​Ninja’s: kiezers die mogelijk in meerdere provincies hebben gestemd

Cyber ​​Ninjas merkte op dat ongeveer 5.295 stembiljetten werden beïnvloed door kiezers die mogelijk in meerdere provincies hebben gestemd.

Het bedrijf zei dat het Maricopa County’s lijst van al zijn kiezers die een stem uitbrachten bij de verkiezing (ook wel het VM55 Final Voted File genoemd) had vergeleken met de equivalente bestanden van de andere 14 provincies van Arizona, om een ​​totaal van 5.047 kiezers te vinden. met dezelfde voor-, middelste, achternaam en geboortejaar, wat neerkomt op ongeveer 10.342 stemmen in alle provincies.

“The Ballot Impacted werd berekend door het totale aantal stemmen (10.342) en het maximale aantal potentiële unieke mensen (5.047) af te trekken. Dit leverde 5.295 op’, aldus het rapport.

Verkiezingen 2020 Arizona Audit
De stembiljetten van Maricopa County die bij de algemene verkiezingen van 2020 zijn uitgebracht, worden op 6 mei 2021 in Veterans Memorial Coliseum in Phoenix, Arizona, onderzocht en nageteld door aannemers die werken voor het in Florida gevestigde bedrijf Cyber ​​Ninjas. (Matt York/Pool/AP Photo)

Los daarvan ontdekte het bedrijf dat het aantal stembiljetten dat werd geteld in de officiële Maricopa-resultaten 3.432 meer was dan het totale aantal mensen dat gestemd heeft.

“De officiële resultaattotalen komen niet overeen met de equivalente totalen van het Final Voted File (VM55)”, zei Cyber ​​Ninjas  (P12).

Cyber ​​Ninjas zei dat de bevinding significant is omdat “het aantal personen dat kwam opdagen om te stemmen altijd overeen moet komen met het aantal uitgebrachte stemmen.” Het bedrijf adviseerde om wetgeving in overweging te nemen “die zou vereisen dat de officiële canvassen volledig in overeenstemming zijn met het definitieve gestemde bestand”.

Cyber ​​Ninjas zei in een andere bevinding dat er 2.592 meer dubbele stembiljetten waren dan originele stembiljetten die naar duplicatie werden gestuurd – een proces om beschadigde of onjuist gemarkeerde stembiljetten te vervangen door een nieuw stembiljet dat de bedoeling van de kiezer behoudt.

“Dit is waarschijnlijk een van de interessantere onderdelen… dat we meer dubbele stemmen hadden dan originele stembiljetten”, zei Doug Logan, CEO van Cyber ​​Ninjas, in zijn presentatie op vrijdag. “Volgens onze tellingen van onze controle hadden we 26.965 originele stembiljetten en we hadden 29.557 die dubbele stembiljetten waren, en die nummers zouden hetzelfde moeten zijn.

“Op basis van de cijfers die we uit de provincie Maricopa hebben ontvangen, hadden we 27.869 van zowel originelen als duplicaten moeten hebben en ze hadden perfect op elkaar moeten aansluiten”, voegde hij eraan toe.

Andere bevindingen van de stembiljetten die van invloed waren, waren onder meer 2.382 persoonlijke kiezers die uit Maricopa County waren verhuisd, en 2.081 kiezers die in de 29 dagen voorafgaand aan de verkiezingen de staat verlieten. In reactie op de bevindingen zei de provincie dat het afzonderlijke steekproeven had uitgevoerd en “geen discrepanties” had gevonden voor een van de cijfers.

Cyber ​​Ninjas meldden ook dat er 1.551 stemmen geteld waren, meer dan de kiezers die gestemd hadden, evenals een hele reeks andere categorieën van bevindingen die van invloed waren op een kleiner aantal stembiljetten, zoals 397 ingezonden stembiljetten die werden verzonden zonder dat er een record van hen was. na verzending, 393 stembiljetten met onvolledige namen, 282 stemmen uitgebracht door personen die “als overleden waren gemarkeerd”, en 198 stemmen uitgebracht door personen die zich registreerden om te stemmen na de deadline van 15 oktober, naast andere kleinere categorieën.

Epoch Times Foto
De stembiljetten van Maricopa County die bij de algemene verkiezingen van 2020 zijn uitgebracht, worden op 29 april 2021 gecontroleerd in het Veterans Memorial Coliseum in Phoenix, Arizona. (Rob Schumacher/The Arizona Republic via AP/Pool)

17.322 duplicaten van retourenveloppen voor stembiljetten voor vroege stemming

Shiva Ayyadurai, die van de Senaat de opdracht kreeg om “de handtekeningen of het ontbreken daarvan te controleren” op de retourenveloppen van de vroege stembiljetten (EVB), zei tijdens de presentatie van vrijdag dat de audit “anomalieën aan het licht brengt die vragen oproepen over de verifieerbaarheid van het handtekeningverificatieproces. ”

Ayyadurai zei dat zijn team alleen was ingehuurd om te controleren of de enveloppen een handtekening bevatten – niet of de daadwerkelijke handtekening overeenkwam met die van de kiezer in kwestie.

Van de 1.929.242 retourenveloppen die door de Senaat werden verstrekt, werden 17.322 duplicaten gevonden, waarbij sommige kiezers drie tot vier keer dezelfde stem hadden uitgebracht, volgens het rapport van Ayyadurai ( pdf ). Hij merkte op dat het onderzoeksrapport van Maricopa County ondertussen geen duplicaten bevatte. 

In reactie op beschuldigingen van dubbele stembiljetten, schreef Maricopa County vrijdag : “Re: dubbele stembiljetten. Elke keer dat een kiezer een handtekening in twijfel trekt of een blanco envelop heeft, werken we samen met die kiezer om de handtekening te herstellen. Dat is onze staf die hun werk doet om kiezers te contacteren met een vraagtekens of blanco stembiljetten. Er wordt maar één stem geteld.”

Naast een aantal belangrijke bevindingen merkte Ayyadurai op dat meer dan 25 procent van de dubbele stembiljetten werd ontvangen tussen 4 november en 9 november 2020.

provincie Maricopa
Werknemers onderzoeken stembiljetten die zijn uitgebracht in Maricopa County bij de verkiezingen van 2020 tijdens een audit in het Veterans Memorial Coliseum in Phoenix, Arizona, op 6 mei 2021. (Matt York/AP Photo)

Beschuldigingen van verwijderingen

Auditors verklaarden in hun rapport dat “volgens de Master File Table (MFT) van de schijven, een groot aantal bestanden op de Election Management System (EMS) Server en HiPro Scanner-machines werden verwijderd.”

“Deze bestanden zouden hebben geholpen bij onze beoordeling en analyse van de verkiezingssystemen als onderdeel van de audit”, luidt het rapport. “Het verwijderen van deze bestanden vertraagde een groot deel van de analyse aanzienlijk.”

Maricopa ontkende de aantijging in een Twitter-bericht op vrijdag en zei: “Maricopa County ontkent ten stelligste beweringen dat het personeel van @maricopavote opzettelijk gegevens heeft verwijderd.” De provincie zei ook dat het “back-ups heeft voor alle gegevens van november en die archieven zijn nooit gedagvaard.”

Terwijl auditors een deel van de audit rond de stembiljetten hebben afgerond, zeggen ze dat er een evaluatie van de stemmachineapparatuur aan de gang is.

“Omdat de Raad van Toezicht van Maricopa County en de Senaat van Arizona onlangs hun geschil over openstaande dagvaardingen hebben beslecht, is dit deel van de controle nog niet voltooid”, stelt het rapport van Cyber ​​Ninjas.

Reactie op bevindingen

Jack Sellers, voorzitter van de Maricopa County Board of Supervisors, zei in een verklaring in reactie op de hoorzitting van de Senaat: “De meningen van de Cyber ​​Ninja’s komen voort uit een misbruik en verkeerd begrip van de gegevens die door de provincie zijn verstrekt en zijn verdraaid om in het verhaal te passen dat er iets mis is gegaan.”

“Nogmaals, deze ‘auditors’ gooiden wilde, schadelijke, valse beweringen weg tijdens hun audit en de leiding van de Senaat bood hen het platform om hun meningen, vermoedens en foutieve conclusies onbetwist en onbetwist te presenteren. De hoorzitting van vandaag was onverantwoord en gevaarlijk.”

De democraten van Arizona wierpen zich ondertussen op het accountantsrapport.

“De Cyber ​​Ninjas hebben Arizona maandenlang in verlegenheid gebracht, het vertrouwen van de kiezers geschonden, transparantie geweigerd en de belastingbetalers van AZ opgezadeld met een biljet van meerdere miljoenen dollars. Wat hebben ze gevonden? Biden heeft gewonnen’, schreef minister van Buitenlandse Zaken Katie Hobbs, een democraat die de audit vaak heeft bekritiseerd en de ambitie heeft om gouverneur van Arizona te worden, op Twitter . “De zogenaamde leiders die dit toestonden en aanmoedigden, moeten in 2022 ter verantwoording worden geroepen.”

Mark Brnovich
De procureur-generaal van Arizona, Mark Brnovich, spreekt op een persconferentie in Phoenix, Arizona, op 7 januari 2020. . (Bob Christie/AP Foto)

Maar Fann heeft lang gezegd dat het doel van de audit was om het verkiezingssysteem van Arizona te verbeteren en niet bedoeld was om de resultaten teniet te doen.

“Ons nummer 1 doel is ervoor te zorgen dat die wetten worden nageleefd”, zei Fann tijdens de hoorzitting van vrijdag, eraan toevoegend dat er “veel mensen” zijn met vragen over de integriteit van de staat bij verkiezingen. Onder verwijzing naar een peiling zei Fann dat 45 procent van de kiezers in Arizona een aanzienlijk wantrouwen had in het verkiezingssysteem.

Voorafgaand aan de officiële publicatie van het rapport op vrijdagmiddag door de staatssenaat, zei Trump dat de controle “aanzienlijke en onmiskenbare” fraude bij de presidentsverkiezingen van 2020 aan het licht bracht.

“De controle heeft significant en onmiskenbaar bewijs van fraude aan het licht gebracht!” zei hij in een verklaring per e-mail. “Ik heb gehoord dat het heel anders is dan wat wordt gerapporteerd door de nepnieuwsmedia.”

Trump voegde toe: “Tot we weten hoe en waarom dit is gebeurd, zullen onze verkiezingen nooit veilig zijn. Dit is een grote criminele gebeurtenis en moet onmiddellijk worden onderzocht door de procureur-generaal.”

Arizona was een van de belangrijkste swingstaten, waaronder Georgia, Pennsylvania, Nevada, Michigan en Wisconsin, die tijdens de verkiezingen van 3 november voor Biden waren gecertificeerd. Trump won al die staten in 2016. Volgens officiële resultaten won Biden Arizona van Trump met een marge van iets meer dan 10.000 stemmen.

Maricopa County heeft niet gereageerd op het verzoek van The Epoch Times om commentaar.

Correctie: in een eerdere kop in dit artikel stond ten onrechte dat Karen Fann, president van de senaat van Arizona, zei dat het rapport bevestigde dat een specifieke kandidaat de verkiezingen in Maricopa County had gewonnen. In plaats daarvan bevestigde ze in haar opmerkingen de bevindingen in het concept-auditrapport, waarin stond dat er geen significant verschil was in het aantal stemmen wanneer het werd verteld. Fann benadrukte echter specifieke zorgen over het proces, die ze doorverwees naar de procureur-generaal van Arizona. The Epoch Times betreurt de fout.

 

 

 

 

Presentation of the Maricopa County Election Audit, dode mus…..


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x