Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Populisme: De toekomst van de Republikeinse Partij

“Amerikanisme, niet Globalisme, is vanaf nu onze roeping”
-Donald J Trump, 2016

Voor Trump zich in 2015 kandidaat stelde voor de Republikeinse Partij (GOP), was de partij gevuld met grijze muizen (op Paul Ryan na) die zich, net als de Democraten, schuldig maakten aan ongeremde immigratie en off-shoring van Amerikaanse banen.
Sinds Trump, namens de GOP, het Presidentschap won, kwam de Nationaal-Populistische “America First” fractie binnen de Republikeinse Partij van de grond.

Sindsdien heeft Trump, met een in toenemende mate loyale GOP, een aanzienlijk gedeelte van zijn verkiezingsbeloften (deels) vervuld:

-Het migratiebeleid werd aangescherpt door Stephen Miller en Jeff Sessions
-Reguleringen werden teruggeschroefd om het bedrijfsleven te ontlasten
-Belastingverlagingen die eindelijk ook de middenklasse en de kleine bedrijven hielpen
-De aanleg van een grensmuur
-Het on-shoring (terughalen) van banen die eerder naar het buitenland vertrokken als gevolg van nieuwe handelstarieven, deregulatie en belastingverlagingen.
-Geen of gedeeltelijke terugtrekking uit interventies in het Midden-Oosten zijn ingezetdoor Bush en Obama (lees: Bush 2.0).

 

Jared Kushner

Waar de GOP voor moet waken is dat het na het Trump-tijdperk weer terug glijdt in de handen van grijze anti-Trump muizen zoals Mitt Romney, die alles in het werk zullen stellen om de Trump-agenda ongedaan te maken in ruil voor gunsten van grote multinationals.

Ook moeten we scherp blijven op Trump’s schoonzoon Jared Kushner, die toch een hoop in de pap van zijn schoonvader heeft te brokkelen binnen het Witte Huis.
Kushner speelde onder andere een rol in de “First Step Act” om op grote schaal criminelen vrij te laten uit de gevangenis, met recidivisme als gevolg.

Ook heeft Kushner zijn schoonvader ertoe gedwongen om de anti-immigratie en anti-BLM retoriek en standpunten af te zwakken. Met een daling van Trump’s populariteit als gevolg.

Jared Kushner wilde onder andere het woord “vrijheid” schrappen uit het GOP-programma, om “meer zwarte kiezers te trekken”.

Amerikaanse patriotten, waaronder Tucker Carlson, zijn Kushner’s streken zo zat dat Tucker een complete aflevering wijdde aan kritiek op Kushner. Kushner was verontwaardigd, maar zijn schoonvader (Trump) snapt de kritiek wel.

Maar los van Kushner, die zijn neus pas liet zien in 2017,(ware het niet voor Trump en zijn populistische agenda) had de GOP niet de stem van de werkende klasse in de Rust-Belt (Michigan, Ohio, Pennsylvania) kunnen winnen.
Dan had je nu President Hillary Clinton gehad, met alle gevolgen van dien op het gebied van migratie, interventies en maatschappelijke spanningen.

Bron:
Red Eagle – Waarom Populisme de win-strategie is voor de GOP

 

Red Eagle – Waarom Jared Kushner Trump de verkiezingen kan kosten

 

Tucker Carlson – Terwijl de steden branden, duiken onze leiders weg (Door Youtube aangemerkt als “aanstootgevend voor sommige bevolkingsgroepen”)

 

Infowars – “Jared Kushner is de vijand binnenin, aldus Tucker”

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x