Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Polen CENSUREERT ‘nepnieuws’ over corona.

Verspreid de vrijheid!

Twitter bijvoorbeeld zorgt er al maanden voor dat mensen geen informatie over corona krijgen van accounts die door Twitter als ‘fakenews’ worden beschouwd. Critici menen dat hiermee de vrijheid van meningsuiting in gevaar is en mensen zelf moeten bepalen wat verantwoord advies is.

Maar het Poolse persagentschap en het GovTech Polska-Programma, een werkgroep vanuit verschillende Poolse ministeries, zijn het #FakeHunter Project begonnen.

Door het project kunnen mensen via een app controleren of bepaalde informatie over corona wel ‘klopt’.

De app werkt als volgt:
Een internetgebruiker stuurt een passage op die ze willen verifiëren. De passage wordt vervolgens gestuurd naar ‘deskundige fake news bestrijders’.

Zij oordelen of de informatie klopt en geven daarnaast commentaar. Uiteindelijk publiceert het project het oordeel ook op hun website binnen 24 uur.

Reeds 500 mensen hebben zich aangemeld als vrijwilliger voor het project. IEDEREEN kan zich aanmelden voor het project, maar wat de precieze voorwaarden zijn legt de website NIET uit.

Een bobo van de Poolse overheidstechnologie zegt het volgende over het project:

#FakeHunter is een moedige stap in de strijd tegen desinformatie en fakenews over het coronavirus.”

“Het doel van het project is om te strijden tegen een gemeenschappelijke vijand: een infodemie van fakenews tijdens de corona-pandemie.”

“We nodigen alle journalisten, internetgebruikers en fakenews-haters uit om te vechten tegen dit gemeenschappelijke KWAAD.”, aldus de Poolse overheid.

Het in twijfel trekken van de WHO en het aantal corona doden, corona een griepje noemen, schrijven over een plandemie of scamdemic, oproepen tot einde lockdown, jolig doen over Dr.Fauci en hydroxychloroquine aanbevelen is allemaal FAKE NEWS volgens de FakeHunter app.

Ook liet het Poolse persagentschap weten dat de onduidelijkheid over wat ‘echt nieuws’ en ‘nepnieuws’ is, gevaarlijk kan zijn!

De levens van mensen en het voortbestaan van bedrijven zijn volgens het agentschap afhankelijk van ‘geverifieerde informatie’.

Maar dat de lockdown het voortbestaan van bedrijven en de levens van mensen in gevaar brengt is volgens de FakeHunter app desinformatie en fakenews.

 

Bron:
https://www.forbes.com/sites/johnscottlewinski/2020/04/21/poland-takes-on-covid-19-phony-news-with-fakehunter-system/

 

 

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x