NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Perspectiefloos demonstreren?

Demonstreren is nog altijd een grondwettelijk recht dat steeds meer en vaker ter discussie komt. Veel overheden willen, om soms verschillende redenen, demonstraties verbieden. 


Maar hebben demonstraties zin? Ja en nee!

Er is door de jaren heen heel wat gedemonstreerd, omdat er veel misstanden zijn en waren. Veel mensen waren en zijn ontevreden en wisselend zijn mensen bereid hiervoor in de pen te klimmen of de straat op te gaan.

Protesten van de Provo’s en de krakers in de jaren zestig en zeventig hebben wel degelijk iets uitgehaald. Martin Luther King in Amerika heeft op indrukwekkende wijze wel het een en ander bereikt. Maar allen ook iets structureels?
Veel Nederlandse burgers hebben op een correcte wijze Rutte ervan kunnen weerhouden jaarlijks twee miljard euro aan buitenlandse aandeelhouders cadeau te doen door hen geen dividendbelasting te laten betalen. Maar is er behalve besparing van een hoop geld structureel iets veranderd? Over twee jaar kan de overheid, of een premier zomaar wéér iets onzinnigs bedenken. Een onzinnig raadgevend referendum hebben we al enkele jaren niet meer.

Hebben protestzangers als Bob Dylan, John Lennon, Bono van U2 en onze Boudewijn de Groot potten kunnen breken? Wel hordes aanhangers die het met de teksten eens zijn en het massaal mee brullen, maar wat gebeurde er elke keer nadat de laatste noten klonken? Hooguit een volgende song en verder niets.

Nu worden er in een aantal wereldsteden (Berlijn, Londen en Parijs) megademonstraties gehouden tegen de corona-maatregelen en wellicht breder tegen de wereldmachten en de New World Orde. Maar zouden de machtigsten van onze aarde nu overstag gaan? De kans bestaat dat het averechts zal gaan werken. 
Er kunnen relschoppers worden ingehuurd, waardoor politie of zelfs het leger wordt ingezet. 
Overheden kunnen daarna beslissen de teugels nog strakker aan te halen.

Want alle protesten, demonstraties, maar ook de protestzangers hebben geen alternatief.
Als je wantoestanden wilt aankaarten – en terecht – moet er een plan gereed liggen. Een alternatief. Stel dat de demonstranten in Berlijn blijven tot de regering Merkel opstapt. Wat dan? Dan komt er een ‘nieuwe Merkel’, een Merkel 2.0 die iets meer naar het volk luistert of juist eentje die nog militanter is, die met noodwetten volgende demonstraties kan verbieden.

Alleen met een alternatief achter de hand kan iets radicaal veranderen, namelijk het systeem. En dat alternatief is er: Het Alternatieve Staatsbestel (Het AS-systeem)

Dit kan op een geleidelijke vreedzame wijze worden afgedwongen, als partijen dit willen omarmen, maar het kan ook worden ingevoerd na een ware revolutie. Een revolutie waarbij de revolutionaire leiders de burgers meteen een beter staatsbestel voorspiegelen en beloven na een half of een heel jaar het land over te dragen aan de burgers via echte volksvertegenwoordigers en partijonafhankelijke bestuurders. Dit AS-systeem heeft alles wat we nu aan democratie missen, zelfs ingebouwde referenda en volledige transparantie. Lees met name het ruwe raamwerk onder de link net iets onder punt 10. Daar staat een mogelijke invulling van de Pluchen Revolutie, hopelijk zonder geweld en bloedvergieten!

Met vriendelijke groeten,
Rients Hofstra

Meer van Rients Hofstra

Wat is waarheid?

Zet hoog in en geef ’t volk een leeg worstenvelletje

5 2 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
7 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Collard

Eigenlijk vind ik het heel erg jammer, dat een columnist als Rients Hofstra hier niet de aandacht krijgt die hij werkelijk verdient, want of je het nu met hem eens bent of niet, dit is toch echt één van de betere columns op CSTV! Het Alternatieve Staatsbestel en een correctief referendum zullen straks nog de enige constructieve middelen zijn om een volksopstand te doen voorkomen. De meesten van huidige politici zijn namelijk totaal geen volksvertegenwoordigers meer, dat zal vroeg of laat vreselijk gaan escaleren, we zien nu al demonstratie op demonstratie en voor wie denkt dat alles nog blijft zoals… Lees verder »

Danny

Die krijgt hij gelukkig wel. De nummers spreken boekdelen en god zij dank. Het zijn pareltjes. Wat wel aan de hand is is dat Facebook de likes weghoudt. Dat betekent dat het snel ondersneeuwd in social media.Daarom gaat onze pagina een verandering tegemoet en gaan we alles duidelijker ordenen en toegankelijk maken per onderwerp.

Rients

Crhris, dank je voor je lovende woorden en jouw conclusie cq aanvulling is volgens mij helemaal juist.

ignorant

Volgens de NPO komt er geen pluchen revolutie . Gisteren 8 september in het 20.00 uur journaal waren zij daar zeer duidelijk over . De veroorzakers van rellen waren volgens hen duidelijk twee partijen , viruswaarheid en de farmers defence force . Zal onze minister Slob hen nogmaals gaan belonen met extra miljoenen voor hun trouw aan de partijlijn en het diffameren van andersdenkenden ? De slaven van de NPO herhalen tot vervelens toe de leuzen van Rutte cs en krijgen daarvoor de beloning , zodat de zakken van de omroepbazen verder gevuld kunnen worden en wat krijgt de gewone… Lees verder »

Rients

Als er geen (pluchen) revolutie komt, blijft alles, als het meezit, bij het zelfde. Maar na ongrondwettelijke noodwetten wordt het alleen maar veel erger. Rutte wegsturen is ook geen optie, komt er een Rutte 2.0 voor in de plaats, met Hugo 2.1 als slaafse slippendrager.
Het roer moet om voor het echt te laat is.

ND

Het AS, is in feite ook wat het FvD voorstelt. Dus voor nu, FvD stemmen.

Rients

Dan vrees ik dat je het AS-systeem niet hebt gelezen, althans het ruwe raamwerk onder de naam Pluchen Revolutie niet. Hier een eerdere column met wat verschillen: https://alternatiefstaatsbestel.nl/om-te-lezen/2017/alternatief-staatsbestel-versus-forum-voor-democratie

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x