CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Persconferentie Rutte en De Jonge: ‘Dit is de tweede golf, coronavirus maakt comeback’

De premier komt met een dringende waarschuwing:

“We moeten het nóg een keer gaan doen.”

“Stappen moeten terugzetten is een lastige boodschap”, zegt Rutte, maar zijn boodschap is noodzakelijk.

“Voor vele mensen is corona voor de zomer de ver-van-mijn-bedshow geworden”, zegt hij, en dus is men lakser met zaken als afstand houden en handen wassen. Maar dat kan zo niet doorgaan.

“De feiten zijn zorgwekkend”. (bron)

De feiten:

Dit zijn psychopaten en wij laten ze maar doorgaan!

‘Er is sprake van een tweede golf, maar een tweede lockdown in Nederland is vooralsnog niet aan de orde.’, zegt Hugo de Jonge.

Rutte en de Jonge hebben ‘besloten op dit moment nog niet in te grijpen in de thuissituatie‘, aldus Hugocaust. De corona-maatregelen worden echter wel stevig aangescherpt in 6 regio’s in Nederland.

Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Leiden, Utrecht en Den Haag.

Nederlanders mogen thuis een feestje vieren met nog steeds maximaal 6 personen.

In de horeca mag er vanaf 00.00 uur niemand meer naar binnen en moeten gelegenheden om 01.00 uur sluiten. Daarnaast mag een groep uit maximaal 50 mensen bestaan. Voor samenkomsten met meer dan vijftig bezoekers geldt een meldplicht.

Amsterdam sluit ’s nachts preventief plekken, zoals parken, af om illegale feesten tegen te gaan, terwijl Rotterdam extra BOA’s gaat laten controleren op naleving van de coronaregels in entertainment area’s.

Directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de maatregelen ‘symboolpolitiek’ van het kabinet om daadkrachtig over te komen.Volgens hem zullen ze juist leiden tot verstoring van de openbare orde.

Hij denkt dat als op één tijdstip alle cafés, restaurants en bars leeglopen, het uitgaanspubliek zich gaat verspreiden zonder toezicht, wat voor problemen zal zorgen voor de openbare orde en BOA’s.

Op de extra ingelaste persconferentie van Rutte werd vandaag bekend gemaakt dat het aantal besmettingen het afgelopen etmaal toenam met 1977, het hoogste aantal tot dusver.

De Jonge en Rutte zijn in de veronderstelling dat jongeren té hard hebben lopen feesten zonder zich te houden aan social distancing.

‘Na een periode van controle rukt het virus nu toch opeens weer op, dit komt door ons gedrag, aldus Rutte. ‘Ons gedrag is niet goed.’

Op de vraag waarom de IC’s bijkans leeg zijn, probeert Rutte zich eruit te kletsen door te antwoorden dat het virus dit keer vooral onder jongeren welig is gaan tieren, en jongeren belanden nou eenmaal niet snel op een IC.

Rutte en Hugocaust laten dus nu de hele branche bloeden voor zogenaamd slecht gedrag van de afgelopen weken, waardoor jongeren besmet raken die niet snel op de IC zullen belanden!

Bovendien zijn er helemaal geen cijfers waaruit blijkt dat de horeca zo hard moet worden aangepakt:

‘Van 150.000 bezoekers die we per week trekken zijn er maar 130 besmet gebleken.’, zegt Pim Evers, voorzitter van de Amsterdamse Horecabond.

Evers werd door o.a. het Parool neergezet als een ontaard persoon omdat hij de coronaregels aan zijn laars zou hebben gelapt in zijn discotheek ‘Disco Dolly’.

https://twitter.com/DrJHAmsterdam/status/1306957531151990785?s=20

‘Er zullen nu veel meer illegale afterparty’s gehouden worden, wat tot rellen zal leiden.’,aldus Evers.

‘Dat hebben we al gezien in Den Haag en Utrecht.’

Herman Hell, eigenaar van twaalf horecazaken in de regio Rotterdam, is bang om failliet te gaan.

Hij zegt: ‘Door de coronacrisis werken en lunchen mensen thuis, dus moet de horeca het hebben van diner en avondbezoek. Als het licht al om middernacht aan gaat, zullen mensen ‘s avonds nu ook gaan wegblijven omdat ze alweer na anderhalf uur weg worden gestuurd.’

Won Yip, horecamagnaat in Amsterdam en investeerder, beaamt dat:

‘Veel kroegen zijn afhankelijk van de weekenden en dus van de uren na middernacht. Na een half jaar coronacrisis staan veel bedrijven op wankelen. De registratieplicht bracht een hoop rompslomp met zich mee, en nu deze maatregelen weer! Het probleem van de besmettingen los je hier niet mee op en de horeca gaat kapot!!

De strengere coronamaatregelen voor zes regio’s waar het virus de laatste tijd oplaait, gaan zondag 20-9 om 18.00 uur in.

bron

4.8 5 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven