NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Pelsdieren fokken en de PCR-test

Pelsdieren fokken

Dat vinden wij onethisch in Nederland. Pelsdierfokkerijen moeten weg!

Persoonlijk heb ik daar geen mening over. Ik draag geen bontjas en mijn vrouw ook niet. Maar ik voel zeker niet de behoefte om iemand die wel een bontjas draagt verbaal of fysiek aan te vallen. En ook niet om pelsdierfokkers lastig te vallen.

Maar hoe dan ook, de pelsdierfokkerijen moeten weg. Ondanks de vele gewelddadige pogingen, van zogenaamde diervriendelijke terroristen, om de pelsdierhouders weg te treiteren, zijn de pelsdierhouders hun bedrijven blijven voortzetten. Maar hoe dan ook, ze moeten weg…

Dus is dat in 2013 dan maar besloten door het kabinet.

Maar ja, je zult maar ondernemer zijn en pelsdieren fokken. Daar heb je dan zwaar in geïnvesteerd en daar moet je je brood mee verdienen.

Daarom is destijds besloten dat de bedrijven nog tot 2024 mogen blijven bestaan. Daarna zou het definitief afgelopen moeten zijn. De ondernemers worden door de overheid gecompenseerd voor de geleden schade.

Als macro-econoom heb ik daar wel een mening over. Het is ronduit belachelijk dat een overheid ondernemers betaalt om niet te ondernemen. Maar ja, ze doen wel gekkere dingen.

Nederland en Denemarken behoren qua volume en qua kwaliteit tot de top wat betreft de productie van huiden van nertsen. Rondom de pelsdierenfokkerijen bevinden zich vaak ook kippenfarms en kippenslachterijen. En dat is handig, want de nertsen worden (deels) gevoed met slachtafval van kippen.

Zo vult de ene sector de andere mooi aan. Dat is economie. Dat hebben we nodig. Daar leven we met zijn allen van.

In Azië, met name China en in Rusland, zijn bontjassen zeer gewild. En het is de Russen en de Chinezen natuurlijk niet ontgaan wat er hier politiek gezien aan het gebeuren was met de bontindustrie. Die zijn er de laatste jaren al handig op ingesprongen door grootschalig nertsenfarms op te zetten. Zo ook in Oost Europa.

Zoals met zo vele domme (milieu) maatregeltjes van de overheid, is het resultaat alleen maar dat het ‘probleem’ gewoon verplaatst naar een andere locatie…

Het is net als met kippeneieren. De meeste in Nederland geconsumeerde eieren komen nog steeds uit legbatterijen. Geïmporteerd uit landen waar daar geen regelgeving voor is. En zo zijn er nog legio voorbeelden. (zie ook de column: ‘Their show must go on’)

 

Nertsen met Corona.

Op een tweetal nertsfokkerijen bleken een aantal beestjes maag en darmklachten te hebben. Vervolgens werd bij deze beestjes de befaamde PCR-test uitgevoerd. Waar kun je deze wonderbaarlijke wattenstaaftest nou niet voor gebruiken? (Moet trouwens wel een heel klein wattenstaafje zijn want die beestjes hebben maar hele kleine neusgaatjes)

En jawel hoor! Positief!

Ik had al eens in mijn column ‘Collateral Dammage’ geschreven dat de premier van Tanzania een geit en een mango positief had getest en een Waalse arts had zelfs ongebruikte teststaafjes positief getest. (voor link: zie onderaan)

En onlangs verscheen er een PCR-test-test van een Poolse ambulancier. Die toonde aan dat de inhoud van zijn appelsapflesje met Corona besmet was.

 

U mag zelf uw conclusie trekken of de ‘besmette’ nertsen een Corona-gevaar vormen voor de mens. Maar als dat werkelijk zo zou zijn, dan geldt dat voor meer dieren. Ook voor uw hond en kat. Ook voor de koeien en de paarden. Ook voor de vogels en de vissen?

Zouden we misschien niet beter alle dieren op de wereld ruimen?

Ministers De Jonge en Schouten zien nu hun kans schoon: We kunnen nu al alle nertsen de nek omdraaien. Weg met al die beestjes en weg met die boeren. Niks wachten tot 2024. Nu toeslaan! Wegens Corona, wegens uw gezondheid. Alhoewel de Rijksoverheid zelf ook verklaard heeft dat er wat betreft de ‘besmette’ nertsen geen enkel gevaar is voor de volksgezondheid. Zoals altijd: lekker draaikonten en liegen en bedriegen.

 

 

U ziet, dames en heren, hoe gevaarlijk en besmettelijk dit is voor de mens. Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om deze gevaarlijke klus te klaren.

 

En de schade: Het kost de belastingbetaler nu minimaal 182 miljoen euro en bijkomend is ook de economie weer een stukje verder naar de kloten geholpen.

De Deense regering had ook besloten dat alle nertsfarms geruimd moeten worden. Maar in het parlement (dat hebben ze daar nog) bleek daar niet voldoende steun voor te zijn. De overheid was wel al begonnen met het ruimen en heeft daar nu zijn excuses voor aangeboden.

https://www.youtube.com/watch?v=k_IUBa5TMGs

(3 minuut en 40 seconden)

Hoe dan ook:

In China en in Polen lachen ze zich een breuk.

 

Column – Collateral Damage

 

Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
Knalkopje1

https://www.youtube.com/watch?v=s4x9R4nmRZg :’Corona muteert, en jij ook’, van de NOS en ik was zeer aangenaam verrast. Geen bangmakerij (juist met het verschijnsel mutaties kun je de mensen de stuipen op het lijf jagen!) , maar een waarheidsgetrouwe reportage over hoe het zit met mutaties van het coronavirus. Ook de besmettingen van nertsen kwam ter sprake. Samengevat: mutaties zijn lang niet zo dramatisch als het zich aanhoort. Een pluim voor de NOS!

Chris Collard

Een geweldige column, die tevens iets aangeeft over hoe scheef onze politiek is gaan denken over de kweek van pelsdieren.
Nu ben ik geen voorstander van het dragen van bont, maar de nertsen die in Nederland gefokt werden leverden wel een hele goede kwaliteit aan bont, welke alleen maar verkregen kan worden, als dergelijke diertjes in hele goede omstandigheden zijn gehouden, het dierenwelzijn staat hier namelijk op een heel hoog niveau, dierenactivisten die met hun acties dergelijke gecultiveerde beestjes een enorme dosis stress gaven, door ze te “bevrijden” en ze daarbij vaak ook een zeer inhumane dood door lieten sterven, kunnen nu tevreden zijn.
Dat virussen voorkomen bij plant en dier was al reeds bekend, wanneer er aangetoond zou zijn dat nertsen dragers zouden zijn van gevaarlijke ziekten, dan zou daar mogelijk nog wat over te zeggen zijn, maar nu zien we paniekvoetbal, die vele ondernemers treft, men had binnen de politiek blijkbaar nog iets goed te maken betreffende Q koorts bij geiten.
De grap wil, dat diezelfde politieke kliek in het geheel niets zal doen aan de illegale slachtingen die plaatsvinden op het balkon, maar dat heeft dan ook van doen met de dubbele moraal, van vele EU richtlijnen volgende lakeien van Brussel!

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x