Peilingen: VVD op 22 zetels!

Peilingen 1 december 2019

De VVD van Mark Rutte lijdt opnieuw zetelverlies. Eind november stond de partij nog op 24 zetels in de peilingen. We zijn een week verder en het is inmiddels gedaald naar 22 zetels. Ook de PvdA en D66 verliezen beide één zetel. De zetels verschuiven naar het CDA, SP, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren (allen 1 zetel). De coalitie staat momenteel op 56 zetels.

Het politieke landschap begint steeds meer te versplinteren. De vier grootste partijen verschillen slechts 5 zetels van elkaar en met de komst van Forum lijkt de rechtse beweging samen met de PVV, SGP en 50Plus steeds groter te worden.

De belangrijkste reden lijkt toch het akkefietje over de wachtgeldregeling van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. De 38-jarige VVD’er krijgt jaarlijks zo’n €37.000 extra op zijn bankrekening. Dijkhoff beantwoordt de kwestie met ”Ik houd me aan de arbeidsvoorwaarden”.

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

  • Jonathan

Deel deze post!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Abonneren op