NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Pas op voor valse profeten! (– Carl Popper)

He, viruswaanzin gaat zijn eigen politieke partij oprichten. O nee, toch niet.. of toch wel? Viruswaanzin gaat demonstraties organiseren en zijn zelf ook aanwezig. O nee, toch niet. Lekker mediteren, zeggen ze, dan komt alles goed. Nee, dat werkt ook niet. He, viruswaanzin past NLP toe. ‘Eigenlijk doen we dat toch allen?’ Volgens Mordechai Krispijn dan.. (Zie onderstaande livestream ter hoogte van 35.10). Veel mensen hebben twijfels bij de nieuw opkomende groep viruswaanzin. Terecht? Stiekem hebben ze zelf gedeeltelijk bloot gegeven waarmee ze het onderbewuste van de burgers gaan, of zijn aan het her-programmeren. Hier krijgt u een uitleg hoe, hiervoor kunt u ook de livestream kijken vanaf 33:03 maar eerst een kleine achtergrondcheck 😉

*************************************************************** !

Wij willen Willem Engel niet de grond intrappen, want ook hij is slachtoffer van een aantal zaken. Ook willen wij de familie Engel niet tekort doen. Waar wij het over zullen hebben is de psychologische kant van dit verhaal. Hiervoor zult u dóór de inhoud heen moeten kijken en zelfstandig de mogelijke verbanden leggen/zien. DE ENIGSTE SUGGESTIE WELK IK HIER UIT IS NA TE DENKEN, OF DINGEN VAN EEN ANDERE ZIJDE TE BEKIJKEN! De schrijver van dit stuk ben ik, Ferry Mahler. Dit stuk is niet geschreven door CommonsenseTV, vragen kunt u mij stellen en eventuele kritiek kunt u tot mij richten. In de commentaren -sectie ben ik inmiddels voor psychopaat uit gemaakt, iets wat ik betreur. Wij van het Hoppa-team willen mensen in hun waarde laten en enkel wijzer maken!

Is Viruswaanzin een gecontroleerde groep? Ik wil niet zeggen dat hun volledig overheids gestuurd zijn maar zeg wél met zekerheid dat zij compromissen moeten maken om hun boodschap te mógen propageren middels de mainstream media. Het volgende gedeelte zal gezien moeten worden als psychologische achtergrond informatie over Willem Engel en dient alleen zodoende in overweging gebracht te worden! Mijn enige insteek aan alles wat ik doe is dit: wijzer worden en proberen mijn directe én indirecte omgeving wijzer te maken zodat we samen sterker worden en verder mogen ontwikkelen.

*************************************************************** !

Achtergrond informatie over Willem Engel en familie: Opa, kort na de oorlog geboren, was directeur van het Centraal Instituut Voeding en Voedselonderzoek, onderdeel binnen TNO. Zoon Cees (vader van Willem) trad in zijn voetstappen. Cees was rond de 40 jaar, toen hij besloot zijn baantje te laten voor wat het was. Hij stapte de Rotterdamse vastgoed in. Hij begon van veilingen panden op te kopen en deze verhuurde hij voornamelijk aan immigranten, verslaafden en sociale randgevallen. Op zijn hoogtepunt had het vastgoedbedrijf 1000 huurders, welke hij onder veelal erbarmelijke omstandigheden in de huurwoningen liet wonen.

Cees werd afgeschilderd als een crimineel, wietkweker, oplichter, huisjesmelker en kreeg uiteindelijk 9 maanden cel voor een aantal delicten. In de tijd dat Vader Cees in de bak zat, volgde de broer van Willem een rechtenstudie waarvoor hij slaagde. Jan (broer van Willem) is vervolgens deurwaarder geworden.

Rotterdam wilde van familie Engel af. De gemeente kocht hem uit voor 14 miljoen gulden. Een deel van dat geld gebruikte hij vervolgens om camping Ford Oranje, in Rijsbergen, te kopen. Hier herhaalde hij wat er zich in gemeente Rotterdam afgespeeld heeft.

In de tussentijd zijn alle leden van het Hoppa-team op camping Fort Oranje geweest. Een aantal van ons hebben de oude kantine tot nieuw omgetoverd. Persoonlijk heb ik met de vader van Willem rond de tafel gezeten om een nieuw intranet aan te leggen op de camping voor snel internet/tv/telefonie. Toen ik in het kantoor zat, stelde ik voor om al het papierwerk te gaan invoeren en alles (letterlijk heel de camping) te digitaliseren. Als u verder leest, ziet u waar het gesprek op uitgelopen was.

De gemeenten Zundert en Breda waren niet blij met familie Engel. Vader Cees word niet uitgekocht, maar de camping word gesloten. Ondertussen blijft het bestemmingsplan van de 24 hectare onveranderd. De gemeente Zundert wilt geen duidelijke bevestiging geven waar de grond later voor gebruikt gaat worden, maar ondertussen is het bewaakt terrein. En wel 24 uur per dag, dit terwijl er slechts nog een aantal mensen woonachtig zijn. Overigens willen de eigenaren van de camping de opgelegde boete en onkostenrekening van 5.3 miljoen niet betalen.

Als Cees Engel nogmaals daar een camping wilt openen, zal hij eerst nieuwe vergunningen moeten aanvragen. En hij zal Bibob-getoetst worden (of iemand criminele connecties heeft).

Komen we op het volgende punt: Achter de schermen heeft de AIVD jarenlang onderzoek gedaan naar de heren Engel, zelfs in samenwerking met RIEC welk ondermijnende criminaliteit bestrijd. Maar ondertussen is ook het Verfassungsschutz uit Duitsland bezig met hun. Misschien omdat zoon Jan 50 bordeelramen heeft gekocht, na uitgekocht te zijn met vader voor 14 miljoen gulden in Rotterdam. Dit met een nieuwe compagnon in de Noord-Duitse havenstad Bremerhaven. Zowel de omstandigheden in Rotterdam, als in Rijsbergen zijn/waren minstens net zo erg als in of bij de bordeelramen in Duitsland. Mensenhandel praktijken zijn de normaalste zaak van de wereld, aldaar.

In 2017 heeft de Taskforce Brabant-Zeeland/RIEC niet alleen Fort Oranje in bezit genomen, ook is besloten in samenwerking met de FIOD, Politie, Belastingdienst en andere overheidsdiensten het kapitaal van de familie af te nemen. Dit stond in een geheim besluitenlijst. Minister Plasterk heeft zich hier destijds als minister van BZK intensief mee bemoeid. Ondertussen lopen er ! vier strafrechtelijke onderzoeken naar de familie. Dat de AIVD zich hiervoor had ingespannen, blijkt uit een inzageverzoek bij de gemeente Zundert. De inzage is namelijk geweigerd op grond van artikel 23 AVG sub a met de toelichting dat het stukken betreft die uitgewisseld zijn met de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

In de tussentijd zijn er meermaals pogingen gedaan de Duitsers aan te sturen tot het zoeken naar strafbare feiten. Deze onderzoeken zijn op niets uitgelopen. Eind 2019 zijn simultaan in zowel Nederland als Duitsland invallen gedaan met ruim 300 zwaar bewapende ambtenaren en andere opsporingsdiensten. Alles werd grondig doorzocht en er werd een bestelwagen vol met procesdossiers van Ford Oranje meegenomen.. Opvallend hierbij was dat juist de Duitsers deze dossiers in beslag hebben genomen. Hier is verder (nog) niks uit voortgevloeid.

Willem heeft (gedeeltelijk) geen prettige jeugd gehad. Voor zover bij ons bekend liet de steenkoude Cees zijn kinderen op Ford Oranje, in het kantinegebouw, rechtstreeks onder het pannendak slapen. Ook in de ijskoude winters. Dochter, zus van Willem, had zichzelf (zoals plaatselijk verteld werd) opgehangen op de desbetreffende zolder. Op het moment dat wij in dat gebouw stonden, voelden wij de nodige slechte/negatieve energieën. Op het moment dat wij in de hoek stonden waar ze zich had opgehangen, liepen er koude rillingen over onze rug. Dit zonder dat wij op dat moment wisten wat er gebeurd was. Rust in vrede!

Willem heeft daar ook het nodige onder geleden. Vooral op psychologisch vlak. Opvallend was ook dat vrijwel alle zaken welk uitgevoerd werden vanuit dat gebouw, stuk liepen.

Wij willen Willem niet de grond intrappen! Hij is slachtoffer geweest van heftige traumatische ervaringen. Waar wij het over willen hebben is de psychologische kant van dit verhaal.

Herhaaldelijke traumatische ervaringen zorgen voor woede, angst, paniek, maar ook voor nieuwe relaties, nieuwe krachten, nieuwe patronen en hoop. Hoop op bevestiging en acceptatie. Velen gaan daarna op zekere manier anderen helpen. Dit patroon constateren wij ook bij Willem Engel.

Willem Engel is Rastafari en denkt ook gedeeltelijk zo. Hij is samen met zijn vriendin, ook voorstander van de BLM. Over de BLM valt ook het nodige te zeggen. In Nederland is Akwasi de voorman van BLM, welke onlangs tot geweld tegen de blanken opriep (gesteund door Halsema). In Seattle Rapper Raz Simone, welke zich tot warlord heeft uitgeroepen of de sheriff speelt. Daar worden blanken vermoord en vrouwen afgeslagen voor de neus van hun kinderen.

Ook andere bewegingen zoals ‘Stichting Soul Rebel Movemenent’, ‘Stichting Nederland, wordt beter’ met ‘Kick Out Zwarte Piet’, ‘Zwarte Piet is racisme’, ‘New Urban Collective’ met ‘Stop Black Face’ en ‘IZI Solutions BV (Controle Alt Delete)’ zijn veelal gesubsidieerd door de overheid en de ‘Open Society Initiative for Europe’. Welk op hun beurt weer een onderneming is van de Soros Foundation! ‘Open Society’-financieringen vormen een aanzienlijke bijdrage aan deze groeperingen én anti-Israël-campagnes.

‘De financiering voor Israëlische politieke oppositiegroepen aan de rand van de Israëlische samenleving, die de retoriek van de mensenrechten gebruiken om te pleiten voor marginale politieke doelen’.. Willem gebruikt ook deze retoriek. De naam van deze groepering is geïnspireerd op Karl Popper’s boek ‘The Open Society and Its Enemies’ uit 1945.

Of Micha Kat ook in dit rijtje thuis hoort, laten we even in het midden. Wel is bekend van hem dat hij onlangs tot oorlog tegen de regering heeft opgeroepen. Feitelijk gezien past Micha vrijwel dezelfde psychische gedachtegang toe als Willem om mensen voor hem te winnen. Neemt niet weg dat Micha vernoemd word in een 20 jaar oud onderzoek, dit onderzoek loopt zelfs veel verder terug en bevat ook de namen Demmink, Gerard Spong, Peter R. de Vries, Mink Kok én zelfs Bilderberg, Soros en de CIA/DEA!

Probeert Willem goedbedoeld het volk naar iets ‘beters’ te leiden? Als we naar Seattle kijken, waar een rapper met een privéleger over straat gaat, lijdt dat niet naar iets beters. Als we goed kijken naar de psychische toestanden welke hij wilt creëren bij zijn volgers, zien we overduidelijk dat mensen verward raken. Kijk maar bijvoorbeeld naar de reacties toen zijn volgers te demonstreren stonden en hij nergens te bekennen was. Hij, of viruswaanzin, moedigen voornamelijk aan zelf initiatief te tonen en dingen te ondernemen op het gebied van demonstreren. Hoe moet dit zonder begeleiding en ook zonder enig duidelijk voorbeeld? Zal dit niet alleen tot extra verwarring zorgen bij de desbetreffende mensen? Als men let op het non-verbale gedrag van Willem én dit gaan kopiëren, dient men gelijkgestemden om zich heen te hebben. Anders blijven er weinig vrienden over. Waarom?

Simpel gezegd omdat zijn volgers zichzelf voor hypnose open stellen, zo niet stellen ze zich open voor herprogrammering van hun eigen onderbewuste psychen! Dit antwoord dient uiteraard nader belicht te worden. Denk bijvoorbeeld aan de trommels op het Malieveld, 21 juni jongstleden. Deze zorgen voor een gemoedstoestand waarbij sommigen zichzelf kunnen laten hypnotiseren. En van een andere kant gezien ‘proeven’ velen daarbij hun toestand en willen deze meebeleven. Het zorgt voor gelijkgestemdheid én dat mensen zich open stellen voor herprogrammering. Uiteraard zal niet iedereen hiervoor vatbaar zijn. Daarom worden hier bizar veel én diverse methoden gebruikt om zoveel mogelijk zielen te werven.

Zoals eerder gezegd in dit artikel past viruswaanzin NLP toe. Volgens Mordechai Krispijn (collega/groepsgenoot van Willem) is NLP ‘niets anders dan effectieve communicatie in een model gegoten en, we doen het allemaal op een bepaalde manier’. Viruswaanzin heeft het over NLP vanaf minuut 33 in de livestream. Ze leggen zelf (gedeeltelijk) uit dat zij deze methode toepassen op ons, ongeveer een kleine maand geleden. In de afgelopen weken hebben hun de strategieën besproken en zijn ze rustig aan verder gegaan met hun plan.

Waar staat NLP voor? NLP staat voor snelle verandering en persoonlijk succes. Min of meer zorgt het ervoor dat de mens niet tot zichzelf kan komen of anders gezegd naast zijn schoenen gaat staan. Volgens NLP heeft de persoon in kwestie géén leider, baas, meester of goeroe. Gezien alle mainstream-media en andere televisieprogramma’s, staat veelal de ego van de mens voorop. Middels NLP zorgt men voor een herprogrammering waarbij de persoon in kwestie voorop staat. Zélf een leider zijn, iets wat Willem veelal aanmoedigt. Ook dit blijkt uit dezelfde livestream, waarin hij min of meer een aansporing geeft om je niet bij andere groepen aan te sluiten maar zelf een groep te beginnen. Daarom dus de aanmoediging om zelf initiatief te tonen. Willem speelt hier op in. Met tel-a-vision (tv) als back-up, wilt Willem het algemene denken én bewustzijn van de volgers een andere kant op sturen. ‘..die de retoriek van de mensenrechten gebruiken om te pleiten voor marginale politieke doelen’ (‘Open Society’-gedachtegang).

In NLP komen drie gebieden samen:

Neuro – de manier waarop we denken.
Linguïstisch – de manier waarop we communiceren.
Programmeren – beïnvloeden van de patronen in ons denken, doen en voelen.

NLP bestaat uit onder andere uit 5 technieken:

 • Rapport (of ra-por)
 • Dissociatie
 • Herkadering
 • Hypnose
 • Verandering van overtuiging

Ra-por aangaan (Rapport) is eigenlijk niet meer dan het op dezelfde golflengte komen met de persoon of personen waarmee gecommuniceerd word. Het bevat onder andere het lezen van lichaamstaal, cross-over matching, volgen/leiden en backtracking. Het bepaalt de hoeveelheid en de kwaliteit van de relaties.

Dissociatie of mensen verder des-associëren zorgt ervoor dat men nooit tot zichzelf kan komen, wat later middels uitleg gebaseerd op Carl Jung duidelijk word. Het is kort uitgelegd een manier om jezelf van een probleem te distantiëren. Hierdoor voorkom je in een negatieve stroom terecht te komen, of een situatie waarin je regelmatig negatieve emoties ervaart.

Herkadering: Negatieve situaties vanuit een ander perspectief te zien, zorgt er bijvoorbeeld voor dat men kleine situaties én grotere situaties zoals verlies van baan of overlijden van een dierbare op een positievere manier beziet. Men zal zich hierbij moeten afvragen: Door wie en met welke intenties? Voor een antwoord op deze vraag dient u naar de achtergrond te kijken van deze persoon en vast te stellen wat mogelijke doelen kunnen zijn en vooral met welke intenties deze doelen gehaald dienen te worden.

Hypnose: bestaat uit een serie systematische taalpatronen en non-verbale methoden om jezelf én anderen in trance te brengen waardoor zo gezegde belemmeringen weg genomen worden. Mede door een aantal doctoren in kaart gebracht én door iedereen te leren, of aan te leren. Voorbeeld:

Verandering van overtuigingen: Vanaf onze geboorte ontwikkelen wij mensen perceptuele filters die bepalen hoe wij over onszelf, anderen en de wereld denken. Veel van deze filters zijn beperkend in hoe men zich voelt, hoe men zich verder ontwikkelt in het leven en de ontwikkeling van de menselijke geest.

Het lezen van lichaamstaal onder het mom van kalibreren: Kalibreren is het vaststellen van iemands innerlijke ervaring op basis van lichaamstaal, houding en fysiologie. Kalibreren word ook wel ‘ijken’ genoemd en dit word voornamelijk gedaan om veranderingen in gemoedstoestand te kunnen herkennen, dit is handig omdat u dan uw manier van communicatie kunt aanpassen zodat de beiden communicerende partijen op dezelfde golflengte blijven zitten. Bij deze ‘zintuiglijke scherpzinnigheid’ neemt u kleine veranderingen waar zoals:

 • Huidskleur
 • Spierspanning
 • Ademhaling ritme en locatie
 • Onderlip
 • Ogen (focus en pupillen)
 • Beweging en de versnelling of vertraging hiervan

Ook word dit wel ‘mind-reading’ genoemd, oftewel gedachtelezen.

Crossover Matching is uw gedragingen afstemmen op een corresponderende handeling van een ander persoon, bijvoorbeeld de persoon waarmee u op dit moment communiceert. Indien u bijvoorbeeld bij de tegenpartij een tikkende vinger ziet en dit gedragspatroon over neemt, vervolgens het tempo vertraagd en dit terug ziet bij uw communicerende partij. Indien dit gerealiseerd is, heeft u een goede verstandshouding.

Volgen/leiden: hierbij gelden dezelfde regels als bij ra-por of rapport. Het op een zelfde golflengte komen met de tegenpartij. Hierbij is raadzaam voldoende tijd te gebruiken om te ‘volgen’ alvorens te leiden. Tien gedragingen waarbij geleidelijk de verschuiving plaats vind van volgen naar leiden:

 • Aandachtig luisteren: afstemmen/knikken, “hmm hmm” zeggen.
 • Samenvatten: “Als ik het goed begrijp dan zeg je…”
 • Exploreren/verkennen: “Wat deed jouw broer toen?”
 • Sturende vragen stellen: “Wil jij eens nagaan wat je nodig hebt?”
 • Alternatieve interpretaties geven: “Wat je ervaart helpt jou te helen op dat stuk”
 • Open instructies: “Misschien voel je nu wat het effect is?”
 • Gesloten instructies geven: “Ga met je aandacht naar dat gevoel”
 • Uitdagen: “Wat nu als iedereen alleen maar met jou wilt optrekken”
 • Confronteren: “Je zegt wel dat je dat gaat doen, maar ik geloof er nog niks van!”
 • Provoceren: “Jij bent een man, en mannen kunnen nu eenmaal maar één ding tegelijk.”

Backtracking: een hulpmiddel om ra-por (of rapport) op te bouwen. Hierbij geeft men letterlijk delen van zinnen of volledige zinnen terug welke door de tegenpartij gezegd zijn. Hierbij word rekening gehouden met bijvoorbeeld het tempo en tonaliteit. Ook een manier om te controleren of groepen of afzonderlijke individuen op dezelfde golflengte zit (-ten).

Bovenstaande manieren zijn terug te vinden in de video van Erik Groenendijk. Hier is duidelijk te zien op wat voor manieren hij middels zijn verbale en non-verbale gedragingen mensen manipuleert. Ook is hier een typisch voorbeeld te zien van gehypnotiseerde personen, welke eigenlijk niet weten waar hij/hun voor staan maar ‘denken’ geluk te hebben gevonden. Dit is ook duidelijk aan hun af te lezen. Sommigen zijn zelfs bereid geweld te gebruiken. Ook zijn de bekende tactieken van Willem in bijna al zijn video’s en livestreams terug te vinden.

Vreemd toch, dat Hoppa een grotere bekendheid heeft en niet op de NPO komt? Of kan ik beter zeggen: vreemd dat Willem al op de NPO was met een bereik, vergelijkbaar met slechts een klein deel van ons bereik? Wij zijn niet jaloers wat dit betreft. CommonsenseTV en Hoppa! zijn namelijk beiden groter als Viruswaanzin én behoorlijk veel mensen of shows hebben een sterker bereik als Willem met zijn groep, waarom komen deze mensen niet op de NPO? Als u kijkt naar de gedachtegang welk gepretendeerd word middels mainstream-media, is het begrijpelijk dat hij op tel-a-vision komt. Het interview met Maurice de Hond spreekt boekdelen. Willem weet totaal niet waar hij over praat en moet zélfs hardop oplezen, om te begrijpen wáár hij over praat. Duidelijke manipulatie als u iets verder duikt in hetgeen hij zei.

De overheid laat mensen niet toe op tv, welk politiek gezien een ‘verkeerde boodschap’ hebben. Deze worden volledig geweerd. Vreemd, niet? Ook vreemd is dat hij ineens opstaat als zijnde ‘Messias’ en rechtszaken tegen de staat gaat voeren. Met deze rechtszaken wint hij niks, sterker nog: hij verprutst het voor mensen die daadwerkelijk een rechtszaak KUNNEN voeren en juridisch gezien sterk in hun schoenen staan. Voor deze mensen heeft hij het namelijk aanzienlijk moeilijk gemaakt een nieuwe rechtszaak te beginnen tegen de staat. Waarom denkt u dat hij dat doet?

Middels zijn opstelling én die van zijn collega’s laten zij duidelijk zien dat ze de burgers maar al te graag willen aansturen, met name de psychen. Hij omringd zich bijvoorbeeld met mensen welk achter de BLM staan, maar ook met mensen welk bijvoorbeeld aangeven dat de NWO een feit is én alle politici sociopaten zijn. Was dit de reden waarom Willem zichzelf terug trok en ineens ontkende dat hij een politieke partij wilde opzetten? Ook word er bijvoorbeeld gezegd in een livestream van viruswaanzin: ‘De media dienen echt met geduld en liefde constant gewantrouwd te worden. Zij schrijven naar de macht. Op het moment dat wij druk zetten, gaan ze positiever over ons schrijven.’ Hoe tegensprekend is deze uitspraak, in combinatie met Willem zijn gedachtegang en die van de mainstream-media?

Bij Willem en zijn volgers is er ook wel sprake van querulantenwaan (ICD-code F60.0). Dit is een vorm van paranoïde waanstoornis waarbij men overtuigd is dat een groot onrecht is geschied dat ongedaan gemaakt dient te worden. Reëel gezien is er echter geen sprake van dit onrecht. Dit is een doordenker en veel mensen zullen dit ontkennen. Een querulant wordt in normale termen ook wel ‘ruziezoeker’ genoemd. De lijder aan de waan voelt zich onheus bejegend, bijvoorbeeld door een overheidsorgaan en zal via hogere instanties zijn gelijk proberen te halen. Hij is stellig overtuigd dat, wanneer hij dit lang genoeg volhoud, hij succesvol zal zijn. Dit terwijl zijn acties geen, weinig, of juist een averechts effect hebben.

Karl Jung verwoord het héél mooi in zijn video’s, welke onder in de bronvermelding staan. Hij verteld: wanneer iemand interesses en emoties of in andere woorden zijn of haar persoonlijkheid overdraagt aan een derde hij of zij die persoon macht toe kent. Waarom zouden wij Willem die macht toekennen? Is hij dat waard? Volgens velen weet de beste Willem niet waar hij over praat en gooit hij de deuren dicht voor vele mensen. In een andere video vertelt Karl Jung dat de psychen van mensen aan een zijden draad hangt. Hiermee valt of staat de wereldbevolking. Zijn zuster verklaard dat wanneer men deze psychologie toepast, de mens het gevecht op geeft!

Dit is het doel van Willem. Hiermee zal een bevolking vallen, dit kan niet goed gaan. Het bewustzijn van de mens is zeer ondergewaardeerd en dient meer aandacht te krijgen. Jiddu Krishnamurti zegt dat onze crisis ligt in de psyche, oftewel het bewustwordingsproces. Onze crisis is die te leren kennen en ermee om te leren gaan. ‘To understand, is to transform what is’..

En dan hebben wij het nog niet gehad over het ‘Pavlov’-effect, ‘Fantoompijn’, ‘Stockholm’-syndroom, ‘Placebo’-effect en het ‘Milgram’-experiment. Welk helaas ook allen van toepassing zijn op deze situatie en de handelwijze van Willem. Hier zullen wij op een later moment op terug komen.

Het is ook zeer opvallend dat zijn medestanders bereid zijn geweld te gebruiken in naam van Willem/Viruswaanzin! Zie de video van Erik Groenendijk. Dusdanig zijn ze gehypnotiseerd. In welk stadium bevinden hun psychen? Luister ook het audiobook van Fyodor Dostoyevsky over ‘idioten’ welke zich vastklampen aan een ‘Messias’, onderaan de directe bronvermelding.

Hoppa! of Hoppa369 zoals wij ons gaan noemen, laat u informatie vanuit een ander perspectief zien. Hier zullen wij zeker mee doorgaan. Excuses voor de vertraging, zoals u ziet hebben wij teveel informatie aanvoer om te verwerken in simpelweg één artikel (hier waren klachten over gekomen via Hoppa-fb). Blijf vooral alles inzenden!

Sommigen golven van chaos kunnen wij niet over ons heen laten gaan, daarvoor hebben wij Nederlanders dijken gebouwd 😉

Wilt u ons financieel ondersteunen?
Klik hier voor een donatie: https://getfunded.nl/campagne/11112-hoppa-ongecensureerd-nieuws
Klik hier voor een betaling via Crypto: https://hoppa.gq/wallie.txt

Samen staan wij sterker tegen censuur!

Hoppa!


Bronvermeldingen:

Besproken livestream:

 • Vanaf 33:03 de vraag naar de psychische kant van viruswaanzin
 • Vanaf 34:30 gedachtepatroon word onbewust beïnvloed
 • Vanaf 35:10 de aanhaling van Mordechai, NLP

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=894007687772345&id=106118701122871&_rdr

Businessinsider over Cees:

Rotterdam koopt vastgoed huisjesmelker op

Artikels over Engel vanuit de Telegraaf:
https://www.telegraaf.nl/tag/cees_engel/

Engel beheer failliet verklaard, volgens Omroep Brabant:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/1390341/vastgoedbedrijf-cees-engel-uit-rijsbergen-failliet-gevolgen-voor-fort-oranje-onbekend

Failliet door fiscus, volgens Rijnmond:
https://www.rijnmond.nl/nieuws/105975/Huisjesmelker-Failliet-door-fiscus

BN de Stem over de eigenaren Engel:
https://www.bndestem.nl/breda/fort-oranje-eigenaren-cees-en-jan-engel-zijn-academici-met-een-rauw-randje~acf0459f/

BN de Stem over de volgende dwarsdenker binnen familie Engel:
https://www.bndestem.nl/breda/omstreden-familie-engel-telt-nog-een-dwarsdenker-maar-willem-weet-waar-hij-het-over-heeft~ae1cf5ec/

BN de Stem over de toekomst van Ford Oranje:
https://www.bndestem.nl/breda/fort-oranje-staat-hier-straks-een-villawijk-in-het-groen~a23ce278/

BN de Stem over de terreinbewaking Ford Oranje:
https://www.bndestem.nl/breda/drie-jaar-na-ontruiming-camping-fort-oranje-wordt-het-terrein-nog-altijd-bewaakt-non-stop~a292e1c0/

BN de Stem over de geheime stukken:
https://www.bd.nl/breda/fort-oranje-eigenaar-cees-en-jan-engel-willen-geheime-stukken-operatie-bloedkoraal-bestaat-niet~ade6d72f/

Functie RIEC:
https://www.riec.nl/riecs-en-liec

Plasterk gebruikt AIVD tegen familie:

Plasterk gebruikte AIVD tegen eigenaren Fort Oranje

Besparo met een kleine blik over de familie Engel:
https://besparo.nl/cees-engel-vermogen-en-verhaal-fort-oranje-baas/

Trouw over de omstreden camping:
https://www.trouw.nl/nieuws/wat-rest-zijn-de-desolate-ruines-van-fort-oranje~b8ee8715/

Trouw over Cees:
https://www.trouw.nl/nieuws/ik-huisjesmelker-laat-maar-lullen~bfb1a94c/

Familie Engel welk kwetsbare mensen opzet tegen het bevoegd gezag, volgens PZC:
https://www.pzc.nl/breda/in-rusland-en-egypte-doen-ze-precies-zoals-hier-met-fort-oranje~a5b6ca71/?referrer=https://www.google.com/

Cees wilt burgemeester van Zundert worden, volgens BN de Stem:
https://www.bndestem.nl/breda/fort-oranjebaas-cees-engel-wil-burgemeester-van-zundert-worden~a95a7220/?fbclid=IwAR2-2Eg1_a8u1L_SulkCW10W5odOk26Cg_QIyS2S5sfEj_HxJZZ0UyIwO1c

Facebook-pagina van recreanten Ford Oranje:
https://www.facebook.com/pg/Bewoners-en-Recreanten-Fort-Oranje-136754483549483/posts/

Gemeente Zundert over het ‘amoveren’ van de camping:

Slufter Plan Tot Amoveren

Akwasi roept op tot geweld tegen blanken:

Doodeng. Volksmenner Akwasi riep op De Dam op tot geweld tegen blanken. Media zwijgen. Halsema stemt in. • Omroep Ongehoord Nederland from Forum_Democratie

Rapper Raz Simone beschuldigd als ‘warlord’:
https://nypost.com/2020/06/12/raz-simone-accused-of-acting-like-warlord-in-seattles-chaz/

Stichting achter ‘Kick Out Zwarte Piet’ en ‘Zwarte Piet is racisme’:
https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=59381523

Stichting Soul Rebel Movement:
https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=52183564

Stichting achter ‘Stop Black Face’:
https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=50236679

IZI Solutions BV (Control Alt Delete):
https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=577796510000

‘Open Society Foundations’:
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations#:~:text=Open%20Society%20Institute%20was%20created,and%20the%20former%20Soviet%20Union.&text=Soros%20believes%20there%20can%20be,applies%20as%20in%20financial%20markets.

‘Alliance for Open Society International’
https://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_for_Open_Society_International

‘Open Society and Its Enemies’-wiki:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Open_Society_and_Its_Enemies

‘Open Society Archives’:
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Archives

‘World Conference against Racism 2001’:
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Conference_against_Racism_2001#The_Durban_Declaration_and_Programme_of_Action

Nieuwsbreker over Micha [email protected] en zaak Demmink:
https://nieuwsbreker.wordpress.com/2014/11/01/pedo-maffia-groep-poot-en-kat-stoppen-met-demmink-zaak/amp/

Wat is NLP:

5 ultieme NLP-technieken voor persoonlijke ontwikkeling

Het ‘lezen van lichaamstaal’ volgens NLP in combinatie met ‘Kalibreren’:
https://nlpacademie.nl/nlp-kennisbank/nlp-terminologie/kalibreren/

‘Crossover Matching’ volgens Excellence Assured:

Crossover Matching – NLP

‘Volgen/leiden’ volgens het NLP:

Volgen en leiden

‘Backtracking’:

Backtracking

Kloptdatwel? over de veronderstellingen van Willem:

De denkfouten van Willem Engel over het coronavirus

Willem’s CV:
https://www.linkedin.com/in/willem-engel-181b7515/?challengeId=AQHKefnYz1Km6wAAAXNyJuRoVu3y4ZIFI_JYTqWxWVZrwE6BGd1liKBA8sGt_PIjO9u7kxPH37TuSYNLoroy9Vsdkh2aWGFlIg&submissionId=397df4df-91d0-2316-cff2-5134cca02f45

JokeKaviaar over Willem:
https://www.jokekaviaar.nl/Waarom_je_niet_blindelings_achter_Willem_Engel_moet_aanlopen.html

Indiymedia over Willem:
https://www.indymedia.nl/node/48124

Onderzoek Covid volgens Gupta omtrent de kosten per gezonde inwoner:

200521 COVID Goes Cuckoo

De verborgen hypnose-show:

We zitten in een grote hypnoseshow: Miriam Hekker en José Schaeffer

Opstaan van de ‘Messias’:

Willem Engel, de Messias van de #viruswaanzin

Viruswaanzin zuigt apenballen

Maurice de Hond en Willem E. zijn querulanten

Querulantenwaan:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Querulantenwaan

Bewustzijn uitleg:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bewustzijn

Video Erik Groenendijk:
https://www.brighteon.com/8212795a-39aa-46d4-b252-b408b7928537

Hoppa!

Eerdere video-compilatie:

Eerdere artikelen:

 • https://commonsensetv.nl/de-telegraaf-framing-en-virus-waanzin/
 • https://commonsensetv.nl/me-veroorzaakt-rellen-demonstraties/

Wilt u ons financieel ondersteunen?
Klik hier voor een donatie: https://getfunded.nl/campagne/11112-hoppa-ongecensureerd-nieuws
Klik hier voor een betaling via Crypto: https://hoppa.gq/wallie.txt

Samen staan wij sterker tegen censuur!

Hoppa!

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
60 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
60
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x