CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Parler klaagt Amazon aan wegens schending van de antitrustwetten

Het social mediabedrijf Parler heeft Amazon vandaag aangeklaagd wegens schending van de antitrustwetten en hun contractuele overeenkomst.

Het bedrijf, dat maandagochtend offline werd gehaald door Amazon, vroeg een federale rechter in de staat Washington om de stopzetting van Parler diensten door Amazon af te wijzen. Amazon host Parler.

[pdf-embedder url=”https://commonsensetv.nl/wp-content/uploads/2021/01/gov.uscourts.wawd_.294664.1.0_1.pdf” title=”gov.uscourts.wawd.294664.1.0_1″]

 

Parler voerde aan dat de stap van Amazon “ingegeven was door politieke bias” en bedoeld is om de concurrentie te verminderen ten voordele van Twitter. Twitter is een klant van de afdeling van Amazon Web Services.

In het bevel werd een rechter gevraagd om Amazons sluiting van Parler’s account af te wijzen. Parler stelt dat het net zo iets is als de stekker van een ziekenhuispatiënt met levensonderhoud eruit te trekken.

Amazon probeert Parler kapot te maken precies “op het moment dat het omhoog schiet,” aldus beschreven in de klacht van Parler.

“Toen Twitter twee avonden geleden aankondigde dat het president Trump permanent van zijn platform verbood, begonnen conservatieve gebruikers massaal Twitter te ontvluchten voor Parler. De uittocht was zo groot dat de volgende dag, gisteren, Parler de nummer één gratis app werd die werd gedownload van de App Store van Apple ”, luidt de rechtszaak.

In de afgelopen maanden zag Parler een toename in populariteit omdat men daar niet censureert. Twitter kiest duidelijk een politieke kant. Sterker nog… Met mensen als Biden aan het roer, worden bedrijven als Twitter, Facebook en YouTube onderdeel van de wereldmacht.

Behalve Amazon haalden Google en Apple de Parler-app uit de PlayStore. van de bedrijven. Die bedrijven beschuldigden Parler ervan inhoud die zij als gevaarlijk beschouwden, op het platform te plaatsen.

Het Amazon Trust and Safety-team vertelde Parler dat het webhosting zou opschorten omdat het bedrijf “een zeer reëel risico vormt voor de openbare veiligheid”.

Vanaf maandag leek de website van Parler offline te zijn.

De verhuizing kwam nadat een klein aantal demonstranten op 6 januari midden in de Joint Session of Congress het gebouw van het Capitool binnendrong na een toespraak van president Donald Trump. De toespraak, waarin Donald Trump op geen enkele wijze oproept tot geweld, integendeel zelfs, wordt toch (bewust) gezien als de oorzaak van het incident in het Capitool maar op het moment dat Donald Trump zijn speech hield bij het Witte Huis, stonden deze mensen al lang en breed voor het Capitool.

Daarbij weten we dat deze zaak aan alle kanten stinkt. (bron)

De CEO van Parler, John Matze, zei zondag dat er een mogelijkheid was dat Parler “maximaal een week” niet beschikbaar zou zijn en dat ze het bedrijf misschien “helemaal opnieuw moet opbouwen”. Zijn team zou in de tussentijd een alternatieve webhostingservice zoeken.

John Matze – CEO Parler

Matze schreef in een post: “We hebben onze software en de gegevens van iedereen klaar voor gebruik. De verklaringen van Amazon, Google en Apple aan de pers over het stopzetten van onze diensten hebben ertoe geleid dat de meeste van onze andere leveranciers ook hun steun voor ons hebben opgegeven. ”

Chief Policy Officer Amy Peikoff zei dat de drang en samenwerking tussen Big Tech-bedrijven om Parler te verwijderen lijkt op een dystopie.

Het is onwerkelijk waarin we zijn beland.

Bronnen:
https://www.theepochtimes.com/parler-sues-amazon-asks-washington-court-to-reinstate-platform_3652177.html
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9134897/Parler-CEO-says-doing-Facebook-Twitter-remove-violent-content.html

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x