CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Twitter probeert rechtszaak van kindersekshandel af te wijzen op basis van immuniteit

Twitter probeert rechtszaak aangespannen door overlevende van kindersekshandel af te wijzen met behulp van sectie 230 op basis van immuniteit

Twitter  vraagt ​​een federale rechtbank in Florida om een rechtszaak te verwerpen die is   aangespannen door een slachtoffer van kinderhandel in seks, die beweerde dat de  socialemediagigant  weigerde onmiddellijk expliciete inhoud van het kind op zijn platform te verwijderen.

De rechtszaak, die in januari werd aangespannen, beschuldigt het bedrijf uit Silicon Valley ervan bewust financieel te profiteren van de verspreiding van seksueel misbruikmateriaal, terwijl het niet onmiddellijk reageerde op meerdere klachten en correspondentie waarin het werd gevraagd de illegale en kwetsende inhoud te verwijderen.

De inhoud werd uiteindelijk verwijderd ongeveer negen dagen nadat het kind en zijn familie een klacht hadden ingediend bij Twitter. De familie en het kindslachtoffer beweren dat Twitter pas actie ondernam nadat een agent van het Department of Homeland Security een “verwijderingsverzoek” tegen het bedrijf had uitgevaardigd, terwijl andere methoden om het bedrijf ertoe te brengen de inhoud te verwijderen, volgens  de klacht niet lukten .

Twitter Removes Privacy Option, and Shows Why We Need Strong Privacy Laws |  Electronic Frontier Foundation

“Twitter is geen passieve, inactieve tussenpersoon bij de verspreiding van dit schadelijke materiaal; Twitter heeft eerder een actieve rol gespeeld in de verspreiding en bewuste promotie en distributie van dit schadelijke materiaal ”, stelt de rechtszaak.

Het beweert verder dat “Twitter’s eigen beleid, praktijken, bedrijfsmodel en technologiearchitectuur de verspreiding van materiaal voor seksuele uitbuiting aanmoedigen en hiervan profiteren.”

De rechtszaak beweert ook dat Twitter zijn plicht om materiaal van seksueel misbruik van kinderen te melden niet heeft nagekomen en nalatig was toen het geen actie ondernam, waardoor de inhoud meer dan 167.000 keer kon worden bekeken en 2.200 keer opnieuw kon worden getweet voordat het werd verwijderd.

“Het gedrag van Twitter wijkt extreem af van wat een redelijk voorzichtig persoon in dezelfde situatie zou doen om schade aan anderen te voorkomen”, stelt de rechtszaak.

In een  rechtszaak op woensdag ging Twitter niet in op de beschuldigingen dat het “had geweigerd” om de inhoud onmiddellijk te verwijderen nadat de klachten waren ingediend. In plaats daarvan probeerde het zijn acties te karakteriseren als traagheid bij het verwijderen van de aanstootgevende inhoud. Het bedrijf verdedigde de vertraging door te stellen dat het “enorme aantal” tweets dat op het platform wordt gepost het “simpelweg niet mogelijk maakt voor Twitter … om alle aanstootgevende inhoud onmiddellijk of nauwkeurig in alle gevallen te verwijderen.” Het bedrijf zegt dat er elke dag honderden miljoenen tweets op het platform worden geplaatst.

“Het feit dat negen dagen zijn verstreken voordat de aanstootgevende inhoud werd verwijderd, maakt Twitter niet aansprakelijk onder de toepasselijke wetgeving”, stelt Twitter in zijn  motie tot afwijzing .

Het bedrijf beroept zich ook op immuniteit op grond van artikel 230 van de Communications Decency Act. De bepaling stelt onlineplatforms grotendeels vrij van aansprakelijkheid voor inhoud die door gebruikers is geplaatst, hoewel ze aansprakelijk kunnen worden gehouden voor inhoud die de anti-sekshandel of intellectuele eigendomswetten schendt.

Jack Dorsey is trying to sell his first tweet as an NFT - The Verge

Jack Dorsey.

“Aangezien de vermeende aansprakelijkheid van Twitter hier berust op het feit dat het er niet in geslaagd is om inhoud van zijn platform te verwijderen, is afwijzing van de klacht met vooroordeel alleen op deze grond gerechtvaardigd”, betoogde Twitter.

Ze stellen ook dat de uitzondering van het Congres op sectie 230, die burgerlijke aansprakelijkheidsclaims toestaat voor onlineplatforms die willens en wetens deelnemen aan een sekshandelonderneming, niet van toepassing is.

“De klacht komt niet in de buurt van het voldoen aan deze specifieke en veeleisende strafrechtelijke norm. Het beweert niet dat Twitter willens en wetens heeft deelgenomen aan een soort onderneming met de daders, laat staan ​​aan een onderneming voor sekshandel (dwz commerciële seks) ”, aldus Twitter.

De kolos op sociale media heeft ook betoogd dat de eisers geen aanspraak hebben gemaakt op enkele van de beschuldigingen in de klacht.

Volgens de rechtszaak had Twitter het kind op 28 januari een e-mail gestuurd waarin stond dat het “de inhoud had beoordeeld en geen schending van ons beleid had geconstateerd, dus er zal op dit moment geen actie worden ondernomen”. Het kind had op 21 januari voor het eerst een klacht ingediend bij Twitter. De inhoud is op of rond 30 januari verwijderd.

“Als Twitter het materiaal had beoordeeld zoals ze beweerden in hun reactie aan John Doe, zouden ze de bovenstaande opmerkingen hebben gezien, die duidelijk erkennen dat het materiaal minderjarigen afbeeldt”, stelt de rechtszaak.

De rechtszaak tegen Twitter is bedoeld om te voorkomen dat het platform blijft profiteren van de illegale inhoud die op zijn site is geplaatst, en om schadevergoeding te eisen voor de schade die het kind is toegebracht.

Een hoorzitting voor de afwijzende motie  is gepland voor 4 juni .

 

Facebook het ‘perfecte’ platform voor pedofielen en kindermishandeling?

4.8 4 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven