Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Over pers, politie en Romeo´s: Je wordt uitgelokt

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Afgelopen week werd er breed uitgemeten dat de NOS de reclame stickers van hun satelliet-wagens ging halen. Dit naar aanleiding van,volgens eigen zeggen, dat ze bedreigd worden en zo onherkenbaar zijn.

De mainstream media brengt het nieuws ook verdomd slecht, eenzijdig, politiek geopinieerd, selectief en hypocriet al je het aan mij vraagt.

Ik vertel graag hoe dit precies zit.

Als verslaggever en onderzoeker voor CommonSenseTV volg ik met me “Boots on the Ground” al jaren de verschillende protesten. Er zit daadwerkelijk verschil van benadering vanuit onze overheden, zeker tussen de klimaatprotesten en de “stop de lockdown protesten”.

Laat ik voorop stellen dat ook ik niet accepteer dat er bedreigingen naar wie dan ook gemaakt worden. We hebben niet voor niets een Nederlandse grondwet, iedereen word geacht daar aan te houden, zo heel simpel is het.

De manifestaties hebben het doel om uiting te kunnen geven tegen een feit waar de groep tegenaan loopt, zoals nu de opgelegde maatregelen. Dit gebeurt vreedzaam en heeft niet als doel om ongeregeldheden te veroorzaken. Natuurlijk laat een gemiddelde protester van zich horen door te roepen, het dragen van teksten op de kleden en het zwaaien van groepsvlaggen.

Maar juist daarom stond op 21 juni het Malieveld vol. Juist daarom zijn er zoveel manifestaties, protestmarsen en protesten, al dan niet van te voren besproken met lokale overheden.

Al deze mensen met het gezonde verstand voelen zich al tijden persoonlijk bedreigd. Bedreigd in hun inkomen, bedreigd in hun persoonlijke levenssfeer, bedreigd door publieke opleggingen en verboden. Allemaal maatregelen genomen door het kabinet Rutte, om een virus in te dammen met wetenschappelijk onbewezen en niet werkende toepassingen.

Om deze redenen, waarvan je onderbouwd kunt vertellen waarom je tegen de maatregelen bent, sta je bijvoorbeeld op het Malieveld. Je heb altijd geleerd dat het nieuws je vertelt hoe het nu echt zit, en er komt daadwerkelijk een cameraploeg jou interviewen. Maar later op de tv blijkt dat wat jij heb gezegd compleet is verdraaid, en de strekking van jouw verhaal niet verteld wordt.

Wanneer de MSM wel aanwezig is op protesten dan krijgen ze de vraag, waarom ze fakenieuws maken? Maar zelfs als je de logo’s weg haalt, zit er nog steeds een grote satelliet op die wagens. Heel onherkenbaar word het niet, en typisch een propaganda middel met als doel “framing”.

Omroep Ongehoord Nederland (ON) heeft een compleet “zwartboek” tegen de NOS. Tilasmi Frigge van De Ommekeer deelt niet voor niets de NOS = FakeNieuws stickers uit om in gesprek te komen.

Robert Jensen van de Robert Jensen Show vraagt hiervoor aandacht door mensen te stimuleren zijn Media=Virus kledinglijn met trots te dragen.

Maar waar ik het meest van geschokt ben is dat mijn andere collega’s lichamelijke bescherming dragen. Velen hebben scheenbeschermers, knie- en schouder bescherming. Sommige hebben zelfs een helm bij zich. Er zijn vele voorbeelden dat livestreamers en journalisten van andere alternatieve platforms, klappen hebben gehad. De politie en de ME geeft zelf na bekendmaking nog stokslagen.

 

Ook ik was één van de 400 personen die werd aangehouden op 21 juni in Den Haag.

Ik stond niet eens op het Malieveld, maar die ME dwong mij, onder bedreiging van stokslagen, en dreef mij in de cirkel op het Malieveld. Hoezo zou ik mijn werk dan niet mogen doen?

Uit eigen ervaringen weet ik dat er gewoon rare dingen gebeuren tijdens protesten en manifestaties.

Het is moeilijk te omschrijven, maar het komt neer op soort uitlokking van de aanwezige autoriteiten. Dit gebeurd sneaky tussendoor met als uitblinker de Romeo’s die hun busje uit rennen en met gummiknuppels en ploertendoder uithalen als vergeldingsacties. Of vergelding… Vaak zomaar.

Er zijn ook demonstranten op revalidatie afdelingen terecht gekomen nadat de knieschijf stuk is geslagen, tanden uit de mond zijn geslagen, hechtingen op het voorhoofd, bloed uitstorting over het gehele lichaam door gummiknuppel slagen en vegen en noem maar op.

Ondertussen zijn er vele pogingen gedaan om in gesprek te komen met Rutte en zijn coalitie. Nergens word door hen op ingegaan. Er is geen behoefte voor een gesprek.

Dat levert frustratie op onder iedereen met een belang tegen de opgelegde maatregelen. De mensen die daadwerkelijk opstaan en gaan manifesteren doen dit ook voor de mensen die dit niet kunnen of durven.

Nederland is groot geworden door te polderen, niet door het gesprek te weigeren.

Jasper S.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x