NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Oproep tot het opzeggen van het Sociale Contract!

Oproep tot het opzeggen van het Sociale Contract! Onze burgerrechten zijn onaantastbaar! De spoedwet is onacceptabel!

Sven Hulleman, Rypke Zeilmaker, oud militairen, Norbert Pols en Jeroen Pols en nu ook CommonSenseTV roepen op tot ACTIE!
Wij claimen onze soevereiniteit en stoppen ELKE medewerking als deze erdoor wordt geduwd!

Gesteund door ONDER ANDERE:
Viruswaarheid
De Blauwe Tijger
Een oorlog reeds verloren
CommonSenseTV
DeLoyalist
De Ommekeer
Het Volkstribunaal
Interessante Tijden
VaccinatieVrij
WantToKnow
De Lange Mars
Wendy Kroeze
Nelleke Bakker
We Are Change Rotterdam
Robert Jensen

Sociaal contract
Het sociaal contract gaat over de vraag wanneer het regime, de macht, legitiem is. Dit wordt als het ware bepaald in een soort overeenkomst die de individuen van een samenleving met elkaar hebben afgesloten waarin is afgesproken wie de macht heeft en wat dat inhoudt.

Hobbes (1588-1679)Thomas_Hobbes_(portrait)
Thomas Hobbes gaat er vanuit dat de mens van nature egoïstisch is. Hierdoor is er constant conflict en voortdurende competitie. Iedereen heeft van nature recht op alles, zelfs op het lichaam van anderen. Om orde en vrede te handhaven is er één absolute heerser nodig, die iedereen aan angst onderwerpt en de mensen zo dwingt tot vrede. De voornaamste drijfveer van dit sociaal contract is angst.

JohnLockeLocke (1632-1704)
Volgens John Locke is de mens niet van nature egoïstisch, maar heeft iedereen de plicht om zichzelf en anderen in stand te houden. In het sociaal contract is als het ware afgesproken dat de samenleving een rechter instelt om deze ‘natuurtoestand’ te bewaken.

Rousseau (1712-1778)
220px-Jean-Jacques_Rousseau_(painted_portrait)Rousseau vroeg zich af waarom mensen ongelijk zijn aan elkaar. De mens is volgens hem van nature goed en leefde oorspronkelijk alleen. Op een zeker moment zijn we in groepen gaan leven en onstond een nieuwe natuurlijke toestand: persoonlijke afhankelijkheid. Daarmee werden emoties als jaloezie hebzucht en economische ongelijkheid gecreëerd. Omdat het recht van de sterkste geldt, is volledige vrijheid in feite een bedreiging van de individuele veiligheid. Het individu en zijn plaats in de gemeenschap staan centraal in het sociaal contract: mensen zijn bereid om iets van hun individuele vrijheid op te geven in ruil voor meer veiligheid. In een volksvergadering moet iedereen die meevergadert zich in het algemene belang verplaatsen.

John Rawls (1921-2002)john-rawls-by-victor066
Bij John Rawls gaat het niet om de politieke macht, maar om een rechtvaardige verdeling van de lusten en lasten. De vraag is hoe ervoor te zorgen dat de minst bedeelden er het beste uitkomen. Om de vraag te beantwoorden hoe je de samenleving dan het beste kunt inrichten, zouden mensen een keuze moeten maken vanuit een positie waarin je niet weet wie je bent en wat je kansen in de samenleving zijn (‘veil of ignorance’). Als je niet weet waar en hoe je in de wereld terechtkomt, welke keuze maak je dan?

______________________________________________________________
Tilasmi Frigge van De Ommekeer, het Volkstribunaal op basis van de Mensenrechten en st. Lokaal Geld.

www.lokaal-geld.nl
www.volkstribunaal.net

 

© De Ommekeer
© ShanTVision
Oproep tot Burgerlijke Ongehoorzaamheid

Voor stickers neem contact op via contactformulier op de website
www.ommekeer-nederland.nl/contact
Ook als je mij wil steunen, laat het me weten via een email…
www.ommekeer-nederland.nl/contact

________________________________________________________________
Kijk ook op de andere onafhankelijke media
https://www.cafeweltschmerz.nl/
https://jensen.nl/
http://www.upnetwork.nl/
https://www.deblauwetijger.com/
https://commonsensetv.nl/
https://deanderekrant.nl/
https://eenoorlogreedsverloren.nl/
https://www.interessantetijden.nl/
https://www.loyalist.nl/
https://viruswaarheid.nl/

En voor nog vele anderen:

Kijk hier:

https://www.hoezithetnuecht.nl/nieuws

Wij houden van Nederland en laten niet toe dat ons land en onze vrijheid ons wordt afgepakt.

 

4.9 11 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
5 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Christa gijsman

Die noodwet mag er niet komen,ik me vooral zorgen voor de jongeren, KINDEREN moeten een kind kunnen zijn,de jeugd moet uit kunnen gaan,het is tegennatuurlijk geen sociaal contact,een muilkorf,degraderend afstand,je krijgt een controle maatschappij.wat mij betreft deze regering,heeft zijn tijd gehad,REFERENDUM,LAAT HET VOLK BESLISSEN.

Jeannette

Ieder mens is uniek. Ieder mens is een soeverein wezen. Ooit is er een constructie gemaakt ter reguliering van … Nooit kan het de bedoeling zijn geweest dat een handjevol gaat beschikken over het lot van de rest. Daar hebben we God voor. Die beschikt. Niet een stel op macht belustte idioten die in ieder geval niet mijn God aanhangen. Op het moment dat zij zelfs maar trachten mij hun wil op te leggen, gebaseerd op oneigenlijke feiten, verbreek ik direct mijn verbintenis met deze lui. De oneigenlijke feiten in deze liggen in de coronasoap. Alles is wetenschappelijk onderuit gehaald.… Lees verder »

COVIDISDWANGMIDDEL

Deze man is Vice Voorzitter van het gerechthof in Den Haag. Deze man heeft een bekentenis door de dader tijdens Hoger Beroep genegeerd in het vonnis. Hij deed net alsof niet vast stond dat het gegaan was zoals ik zei dat het gegaan was. Terwijl de dader het dus doordat hij zich ineens versprak met de waarheid het moest toegeven. Hiermee stond tevens vast dat hij gelogen had in zijn schriftelijke verweer. Dit ging om een Hoger Beroep dus hierna is er geen beroepsmogelijkheid. De Raad verklaarde de klacht ongegrond. Ik vroeg het procesverbaal op en daar staat de bekentenis… Lees verder »

dreamteam

Wij mensen zijn geschapen naar het evenbeeld van het goddelijke wezen, zij die kinderen die nog nabij de bron staan beschadigen of zelfs doden voor eigen genot, dan wel jeugdigheid, zullen getroffen worden door hun eigen zwaard.
Zullen gedoemd zijn tot de schaduw van wat ze ooit waren, hebzucht is een vernietigende kracht en keert tot zelfvernietiging.
Wij mensen reïncarneren, dus onze jeugd is onze toekomst, wij mensen brengen deze wereld terug naar wat het ooit was, paradijs.

Jopie

Ik wil voor iedereen in heel Nederland de vrijheid terug, ik wil dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid weer terug krijgt!

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x