Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Oproep aan de politie (van een voormalig forensisch arts)

Oproep aan de politie!

 

De Nederlandse politie heeft het hart op de goede plaats. Ik kan het weten want ik heb 10 jaar als forensisch arts gewerkt voor de politie in regio Den Bosch en regio Arnhem.

Geen kwaad woord daarom over onze politie. Toen mijn kinderen op school werden geïndoctrineerd dat onze politie racisten zijn (1) was ik laaiend. Ik heb als reactie hierop een verontwaardigde brief geschreven naar de directrice van de school van mijn kinderen.

De politie is er om de maatschappij en het volk te beschermen en ik zie het zijn van een politieagent als een eervolle baan. Als mijn kinderen later agent willen worden zal ik trots op ze zijn. (zelf ben ik helaas gezakt voor de conditietest)

Toch nu een puntje van kritiek op de politie. We hebben het natuurlijk over de Romeo’s.

In de media worden de demonstranten weggezet als complotgekkies en oproerkraaiers. Gewoonlijk worden er alleen de meest wereldvreemde vogels in beeld gebracht door de NOS, daarmee suggererend dat de hele groep bestaat uit wereldvreemde types en relschoppers. Dit is het welbekende framen, inmiddels het handelsmerk van de media en de NOS.

In werkelijkheid bestaat deze demonstrerende groep uit voornamelijk vredelievende en vaak goed belezen mensen. (2) Deze mensen demonstreren voor de vrijheid van Nederland, de toekomst van mijn, en jullie kinderen. Inmiddels hebben zich helaas enkele oproerkraaiers aangesloten, dat doet tuig die zich verveelt.

Het nut van lockdowns is omstreden, en dan druk ik mij nog zacht uit. Dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal kan niemand met gezond verstand meer ontkennen. Iedereen die alle voor- en nadelen op een rij zet en toch nog in staat is de maatregelen te steunen zit nog in de angst, onterechte angst. Men moet namelijk alle logica tot Olympische proporties kunnen laten oprekken om nog achter de avondklok te staan. Ik onderschrijf daarom de intenties van de demonstranten volledig en vind dat zij het recht hebben om hier aandacht voor te vragen en de vrijheid terug te eisen.

Iedereen weet inmiddels dat de demonstraties vanuit de politie worden opgehitst door undercoveragenten, Romeo’s in de volksmond. De filmpjes circuleren inmiddels volop op social media en er is een mooie collage te vinden op deze website. Door deze Romeo’s escaleert de situatie extra en onschuldige mensen worden mede het slachtoffer. Een collega van mij, ik ken hem niet anders als een goedmoedige lobbes, zit nu met blauwe plekken van gummistokken arbeidsongeschikt thuis.

Mijn verzoek is de Romeo’s onder de politie aan te spreken op hun gedrag. Als je het aandurft undercover te zijn bij een drugsbende is dat best wel cool. Echter als Romeo relletjes trappen tussen een groep kalme demonstranten is laf, sterker nog een vorm van landverraad. Denkt u daarmee de liefde van het volk te winnen? Denkt u daarmee bij een volgende demonstratie met respect behandeld te worden? De kans op een woede en escalatie neemt alleen maar toe.

Mijn vermoeden is dat dat precies is wat de overheid wil, escalatie, zodat nog meer maatregelen en nog harder optreden gerechtvaardigd zijn.

Als politie wilt u toch gehaat worden door de criminelen maar geliefd door het volk? Wilt u voortaan ook door sneeuwballen bekogeld worden als u over straat loopt? (3) Wilt u op verjaardagen of de sportclub van uw kinderen met de nek aangekeken worden? Mijn verzoek is daarom te bezinnen op dergelijke acties of in gesprek te gaan met collega’s.

Indien er korpschefs zijn die een keer een kritisch geluid willen horen van een voormalig politiearts; voel vrij om contact op te nemen. (4) Ik zal met veel plezier weer eens een politiebureau binnenlopen en ik zal u onder het genot van een kopje koffie een kritische kijk van een medicus op lockdowns en avondklokken uit de doeken doen. Dan heeft u wellicht ook wat meer begrip voor de demonstranten en wordt het duidelijk dat dit volk niet uw vijand is.

U moet daarbij ook goed beseffen dat er inmiddels meer dan 100 miljard euro is uitgegeven aan de lockdowns. Ofwel meer dan € 6000 per persoon, baby’s en bejaarden inbegrepen. Bij wie denkt u dat ze dat straks gaan ophalen? Bij de bankiers? Bij de horeca, de winkeliers en de artiesten die failliet zijn? Of bij de politieagenten en de verpleegkundigen? Denk dus alstublieft goed zelf na bij wie u uw loyaliteit plaatst, het volk of de overheid die u opdraagt op uw medelanders in te slaan die voor uw vrijheid strijden. Hoe langer de lockdowns duren, hoe lager uw salaris straks.

 

Koert van Rijn, voormalig Forensisch Arts

 

1) https://www.hartvannederland.nl/nieuws/kritiek-lesmateriaal-george-floyd

2)

3) https://m.facebook.com/100039064141297/posts/433446904634111/

4) koertvanrijn638@gmail.com

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
30 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
30
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x