HELP HET PLATFORM MEE GROEIEN

nl Nederlands

Oostenrijk stevent af op centrum-kabinet

Bij de verkiezingen van 29 september 2019 werd de Conservatieve Christendemocratische ÖVP (Oostenrijkse CDA) van Sebastian Kurz de grootste partij. Zij kregen ongeveer 40% van de stemmen. Maar nu gaan ze van hun standpunten af, althans, zo lijkt het. Ze onderhandelen met de linkse Groenen, dit lijkt erg op 2012 in Nederland. Waar de VVD met hun ideologische tegenstanders gingen werken (PvdA).

Maar in tegenstelling tot Rutte, voerde Kurz geen campagne tegen de Grüne, maar zei elke keer:”We zullen het zien”. De vorige rechtse regering viel toen een schandaal van de FPÖ (Oostenrijkse PVV) naar buiten kwam, dat een lid van de partijtop een gesprek had met een Russische Oligarch, die aanbood de FPÖ te helpen.

Door dit schandaal schopte Kurz de FPÖ uit de regering, maar overleefde zelf geen motie van wantrouwen door de SPÖ (SP) en FPÖ. Hierdoor werden nieuwe verkiezingen uitgeschreven, die afgelopen september plaatsvonden. In deze verkiezingen werd ÖVP de grootste met 37.8% van de stemmen.

Er is nog wel kans dat Kurz alsnog met de FPÖ gaat samenwerken, wellicht wordt hij teruggefloten door de partijtop. Sebastian Kurz zal een centrum-rechts kabinet moeten vormen wilt hij de steun van de bevolking behouden.

Dit wordt vervolgd!

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
3 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Man van Cultuur
Man van Cultuur
8 maanden geleden

De FPÖ had aangegeven niet te willen regeren na hun verkiezingsnederlaag dus Kurz heeft dan alleen keus uit SPÖ en Grüne

Man van Cultuur
Man van Cultuur
Reply to  Jens van Kakerken
8 maanden geleden

Wel begrijpelijk ik vind het ook raar dat ik dit zelf wel wist

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x