Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Español ES

Oostenrijk stevent af op centrum-kabinet

Bij de verkiezingen van 29 september 2019 werd de Conservatieve Christendemocratische ÖVP (Oostenrijkse CDA) van Sebastian Kurz de grootste partij. Zij kregen ongeveer 40% van de stemmen. Maar nu gaan ze van hun standpunten af, althans, zo lijkt het. Ze onderhandelen met de linkse Groenen, dit lijkt erg op 2012 in Nederland. Waar de VVD met hun ideologische tegenstanders gingen werken (PvdA).

Maar in tegenstelling tot Rutte, voerde Kurz geen campagne tegen de Grüne, maar zei elke keer:”We zullen het zien”. De vorige rechtse regering viel toen een schandaal van de FPÖ (Oostenrijkse PVV) naar buiten kwam, dat een lid van de partijtop een gesprek had met een Russische Oligarch, die aanbood de FPÖ te helpen.

Door dit schandaal schopte Kurz de FPÖ uit de regering, maar overleefde zelf geen motie van wantrouwen door de SPÖ (SP) en FPÖ. Hierdoor werden nieuwe verkiezingen uitgeschreven, die afgelopen september plaatsvonden. In deze verkiezingen werd ÖVP de grootste met 37.8% van de stemmen.

Er is nog wel kans dat Kurz alsnog met de FPÖ gaat samenwerken, wellicht wordt hij teruggefloten door de partijtop. Sebastian Kurz zal een centrum-rechts kabinet moeten vormen wilt hij de steun van de bevolking behouden.

Dit wordt vervolgd!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit

3
Houd het netjes. Persoonlijke aanvallen, onderling schelden en grove schuttingtaal worden verwijderd. Het draagt niets bij aan de discussie en het verpest de sfeer..

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment draad
2 Draad antwoorden
0 Volgers
 
Comment met meeste reacties
HOT! comment
2 Comment schrijvers
Man van CultuurJens van Kakerken Recente comments schrijvers
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Man van Cultuur
Lid
Man van Cultuur

De FPÖ had aangegeven niet te willen regeren na hun verkiezingsnederlaag dus Kurz heeft dan alleen keus uit SPÖ en Grüne

CSTV Video´s

Meer dan 300 video´s op ons Youtubekanaal

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

Geniet thuis van heerlijk water met de Amfa4000.

Met de bekende Amfa4000 heeft u geen last meer van kalkaanslag in uw badkamer

Zo smaakt uw water lekkerder en gaan huishoudelijke apparaten langer mee en dat voor slechts een eenmalige investering van € 149,-. in plaats van €299

StudentenlevenStudentenleven