nl Nederlands

Oostenrijk en Hongarije blokkeren voorstel “Operatie Irene” van de EU

Oostenrijk en Hongarije spreken zich stellig uit tegen de EU om Operatie Irene door te laten gaan.

Terwijl wij allemaal in de ban gehouden worden van het Coronavirus, gaan andere zaken stilletjes door.

Want wie is ons verteld wat Operatie Irene inhoudt? 

In het kort:

Operatie Irene het inzetten van oorlogsschepen in de Middellandse Zee bij de Libische kust om zo de overeenkomst van het wapenembargo veilig te stellen maar in de praktijk is men bang dat dit migranten zal aanmoedigen naar de EU te komen zoals eerder als is gebleken bij Operatie Sophia.

De bezwaren van Oostenrijk, Hongarije en voorheen Italië

Het doel van Operatie Irene is het inzetten van Europese Oorlogsschepen in de Middellandse Zee om de overeenkomst veilig te stellen met het VN wapenembargo van de Libische kust.

Er zijn serieuze zorgen dat deze oorlogsschepen gaan dienen als reddingsvaartuigen voor migranten.

Operatie Irene werd als eerste aangekondigd half februari nadat de situatie in Libië escaleerde. Internationale organisaties en NGO´s hadden als argument Libië te helpen om de stroom van wapens in het land tegen te houden. (bron) (bron)(bron)

“Oostenrijk en Hongarije willen een veto om unilateraal deze operatie te stoppen zodra deze schepen een vluchtelingenboot in nood gaat opnemen. Het moet dan direct de invoering van marine-eenheden stoppen.”, aldus een EU diplomaat die niet bij naam genoemd wil worden.

Een andere EU-diplomaat maakte bekend dat beide landen een duidelijkere tijdslijn eisen van deze missies.

Toen de onderhandelingen begonnen probeerde de EU diplomaat Josep Borrell iedere objectie te stoppen. Deze objecties werden toen vooral gemaakt door Italië en Oostenrijk.

Voor deze operatie heeft de EU al een andere operatie gerund, genaamd “Operatie Sophia”.

En juist die operatie is wat deze twee landen zorgen baart en waar ze de vergelijkingen in zien.

Een aantal lidstaten maakten toen al bezwaar nadat bewezen werd dat deze operatie migranten juist aantrekt. Mensen durfden de reis ineens weer aan wetende dat er EU marineschepen waren die hun verder hielpen las ze in problemen kwamen. (bron)

Vanwege de klachten van de toenmalige minister Matteo Salvini heeft de EU Operatie Sophia gecanceld. Salvini zag dat door deze schepen meer en meer migranten Italië binnenkwamen. (bron)

Deze nieuwe operatie stond gepland om in te gaan begin april 2020. Ambassadeurs van alle 27 EU-lidstaten kwamen op 18 maart tezamen in Brussel om dit voorstel te bespreken. (bron)

Josep Borrell

Ook al zegde Borrell toe dat de schepen onmiddellijk teruggeroepen zouden worden wanneer duidelijk wordt dat “Operatie Irene” migranten aantrekt de reis te maken naar de EU waren deze beloftes niet genoeg voor Oostenrijk en Hongarije.

 

De EU lidstaten faalden dus om een overeenkomst te sluiten. Oostenrijk stelt simpelweg dat de aanwezigheid alleen al van deze EU-schepen migranten zullen aanmoedigen de reis te maken. Hongarije steunde de Oostenrijkers hierin.

Toch wil de EU proberen alsnog een overeenkomst te bereiken om een compromis te sluiten.

We houden u op de hoogte.

 

 

5 1 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Paul picavet
Paul picavet
3 maanden geleden

Niet doen geen cmpromis met europa sluiten. Zij zijn niet te verttouwen. Hoeveel maal hebben zij ons al bedrogen.

John. Wolf
3 maanden geleden

Europa heeft totaal niks gedaan in deze corona catastrofe ,oorverdovend stil daar ,de graaiers op hoger niveau zwijgen als vermoord , de coup door een linkse minderheid in onland belgie is een voorbeeld van welke linkse koers het EU maffia schip vaart .De omvolking gaat gestaag door , Fedasil heeft 300 “vluchtelingen” de straat opgestuurd met een spiekbriefje om het land te verlaten , nog steeds landen er vliegtuigen uit magreb en andere landen zonder enige screening .de rekening volgt !! hopelijk in september al .

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x