CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Ook de katholieke Kerk gaat rol spelen in vaccinatie programma.

Canadese bisschoppen geven verduidelijking over kennisgeving met betrekking tot AstraZeneca, Johnson & Johnson-vaccins

De Canadese Conferentie van  Katholieke  Bisschoppen (CCCB) verduidelijkte op 11 maart met betrekking tot een eerdere kennisgeving die zij aan katholieken hadden gestuurd, waarin zij de keuze van alternatieven voor de AstraZeneca en Johnson & Johnson  COVID-19-  vaccins aanbeveelden vanwege hun gebruik van ‘abortus-afgeleide cellijnen in hun ontwikkeling, productie en bevestigende tests. ”

“Deze notitie werd gepubliceerd in antwoord op vragen van katholieken die bezorgd waren over de morele toelaatbaarheid van het ontvangen van momenteel goedgekeurde COVID-19-vaccins”, schreef de nationale vergadering van de bisschoppen in hun toelichting op een kennisgeving  (pdf) die  ze dinsdag verstuurden. . “De notitie verwees niet naar, noch was van plan om de medische werkzaamheid van een vaccin in twijfel te trekken.”

“Katholieken worden uitgenodigd om zich te laten vaccineren, zowel in overeenstemming met de dictaten van hun geweten als om bij te dragen aan het algemeen welzijn door de gezondheid en veiligheid van anderen te bevorderen”, luidde de toelichting.

De CCCB zei dat ze slechts het standpunt van de Heilige Stoel over het gebruik van COVID-19-vaccins in december 2020 herhaalden  . De Heilige Stoel is de  soevereine entiteit  die de katholieke kerk  bestuurt , die de CCCB in 1948 officieel  erkende nadat deze in 1943 was opgericht.

De Heilige Stoel heeft verklaard dat in situaties waarin cellen van geaborteerde foetussen worden gebruikt om cellijnen te maken voor gebruik in wetenschappelijk onderzoek, “er verschillende mate van verantwoordelijkheid bestaat” voor samenwerking in het kwaad. ” Het citeerde het voorbeeld van organisaties die besloten cellijnen van illegale oorsprong te gebruiken versus degenen die geen stem hadden bij het nemen van de beslissing.

De Heilige Stoel zei dat “wanneer ethisch onberispelijke COVID-19-vaccins niet beschikbaar zijn … het moreel aanvaardbaar is om Covid-19-vaccins te ontvangen die cellijnen van geaborteerde foetussen hebben gebruikt in hun onderzoeks- en productieproces”, een richtlijn die werd herhaald door de CCCB in hun eerdere bericht.

In de kennisgeving vertelde de CCCB de katholieken dat de goedgekeurde Moderna- en Pfizer-vaccins, hoewel ze onethisch afgeleide cellijnen hadden gebruikt in sommige van hun laatste testprocessen, ze de van abortus afgeleide cellijnen niet gebruikten bij hun ontwikkeling en productie, en daarom wordt het moreel aanvaardbaar geacht om de vaccins te ontvangen “aangezien het verband met abortus extreem ver weg is”.

Epoch Times Foto
Een flacon met het Johnson & Johnson COVID-19-vaccin.

Maar voor de COVID-19-vaccins van AstraZeneca en Johnson & Johnson voerde de CCCB aan dat de twee organisaties de van abortus afkomstige cellijnen hadden gebruikt tijdens de stadia van ontwikkeling, productie en testen.

Als de CCCB een keuze krijgt, raadt de CCCB katholieken aan om het Moderna of Pfizer vaccin te kiezen boven die van AstraZeneca of Johnson & Johnson.

In een  verklaring  aan de CBC zei AstraZeneca-woordvoerder Carlo Mastrangelo dat het COVID-19-vaccin wordt geproduceerd met behulp van een biologisch productieproces dat gebruikmaakt van een gemeenschappelijke menselijke cel, HEK293, die de Oxford University heeft gekozen vanwege het gebruiksgemak, de groei en het onderhoud. .

“De cellijn was oorspronkelijk afkomstig van foetale menselijke embryonale niercellen uit 1973 en wordt sindsdien in celbanken over de hele wereld bewaard om onderzoekers te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe medische behandelingen,” zei Mastrangelo.

“HEK293-cellijnen worden in een laboratorium gekweekt en genereren kopieën van de oorspronkelijke cellen, en zijn niet hetzelfde als foetaal weefsel. Verschillende huidige menselijke cellijnen zijn duizenden generaties verwijderd van het oorspronkelijke foetale weefsel. Sinds de creatie is er geen extra foetaal weefsel aan de cellijn toegevoegd. ”

Hij voegde eraan toe dat alleen als ontwikkelaars “volledig voldoen aan ethische richtlijnen” de van mensen afkomstige cellijnen kunnen worden gebruikt.

In hun toelichting op donderdag zei de CCCB dat katholieken mogelijk alle COVID-19-vaccins ontvangen die in Canada zijn goedgekeurd  .

“Aangezien er momenteel geen keuze is tussen een vaccin dat wordt aangeboden, kunnen katholieken met een goed geweten het vaccin krijgen dat beschikbaar is en aan hen wordt aangeboden”, luidde de toelichting.

Maar “het gebruik van dergelijke vaccins vormt geen formele samenwerking met abortus”, concludeerde de aankondiging op dinsdag.

Wat ook een aardig weetje is, is dat werknemers van het Vaticaan ontslag riskeren als zij weigeren zichzelf te laten vaccineren.

De werknemers die het vaccin tegen Cocid-19 weigeren kunne sancties opgelegd krijgen of zelfs ontslagen worden.

Vaticaanstad maakte dat duidelijk in een uitgevaardigd decreet op 18 Februari. Vaticaanstad heeft zo´n 5000 mensen aan werknemers.

Een werknemer zonder medische tegenindicaties die een vaccinatie tegen het virus weigert, riskeert “min of meer belangrijke gevolgen, die tot de onderbreking van de arbeidsrelatie kunnen gaan”, zo staat in de tekst die op de officiële website van Vaticaanstad verscheen. De tekst gaat over de volksgezondheid in geval van een gezondheidscrisis zoals de huidige pandemie.

Paus Franciscus tijdens Aswoensdagmis in de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan. Beeld Photo News

Ook bij sollicitanten kan het zijn dat als deze het vaccin weigeren, zij niet worden aangenomen. Het decreet meld ook dat ¨weigering¨ gezien kan worden als het in gevaar brengen van anderen.

25 to 50 Euro boete wordt aangerekend bij het niet dragen van een mondmasker of het negeren van de 1.5 meter regel. 1.500 euro boet voor het schenden van de quarantaine regels. In Januari begon het Vaticaan met gratis inentingen. Paus Franciscus en paus emeritus Benedictus XVI zijn o.a. al gevaccineerd.

4.5 10 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven