Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Onderhandelaars regeerakkoord wacht kort geding van NBO

Verspreid de vrijheid!

Deze tekst komt uit de nieuwsbrief van de Nationale Bond Overheidszaken

In het kader van Stemmen Onder Voorwaarden:

Onderhandelaars regeerakkoord wacht kort geding

Een regeerakkoord lijkt in de maak nu de leiders van de coalitiepartijen uit de afgelopen regeerperiode met elkaar in gesprek zijn. Bereiken de onderhandelaars met elkaar overeenstemming, dan zal de Bond een kort geding tegen hen aanspannen. 

De onderhandelaars van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn sinds begin deze maand met elkaar in gesprek over een nieuw regeerakkoord en daarmee lijkt de formatie een beslissende fase in te gaan. De Bond heeft de vier onderhandelaars in kwestie, mark rutte, $igrid kaag, wopke hoekstra en gert-jan segers, herinnerd aan de voorwaarden die 4476 deelnemers aan de actie Stemmen Onder Voorwaarden aan hun stem hebben verbonden. Alle kiezers gaan met het uitbrengen van hun stem een verbintenis aan met degenen op wie ze stemmen; met hun stem geven ze de gekozenen een volmacht om hen te besturen. Op die verbintenis zijn de voorwaarden van de actiedeelnemers van toepassing.

De juridische kennisgeving waarin de voorwaarden aan de stem staan beschreven, hebben alle lijsttrekkers eerder al op 17 maart, de dag van de verkiezingen, ontvangen. De lijsttrekkers kregen het document toen nog per aangetekende post, omdat de door de Bond benaderde deurwaarders niet bereid bleken om de stukken bij de lijsttrekkers thuis af te leveren. Die deurwaarders leken ervoor terug te schrikken om een rol te spelen in het uitoefenen van druk op politieke machthebbers. Gelukkig is de Bond erin geslaagd alsnog een deurwaarder te vinden die wél bij de politici langs durfde te gaan. Op 1 oktober ontvingen de vier onderhandelaars de juridische kennisgeving voor de tweede keer.

rutte, kaag, hoekstra en segers hebben op de verkiezingsdag zes weken de tijd gekregen om de voorwaarden uit de juridische kennisgeving af te wijzen. Dat hebben ze niet gedaan. De actiedeelnemers verlangen van de gekozenen dat zij zich zullen houden aan de basisregels van behoorlijk bestuur. Houden zij zich daar niet aan, dan handelen ze in strijd met de verbintenis en zijn ze strafbaar. Wanneer de vier onderhandelaars een regeerakkoord sluiten dat in strijd is met de voorwaarden, dan verklaart de Bond hun discretionaire bevoegdheid nietig en zal hij een kort geding starten om de nietigverklaring door de rechter bekrachtigd te krijgen.

De actiedeelnemers houden de gekozen politici aan de volgende concrete voorwaarden:
• Democratisch gekozen partijen niet langer uitsluiten (‘cordon sanitaire’)
• Bindend referendum invoeren (o.a. lidmaatschap EU)
• Spoedwet afschaffen
• Directe en indirecte vaccinatiedwang verbieden
• ‘Bilderberg’ en World Economic Forum (‘The Great Reset’) buiten de orde plaatsen
• Discriminatie op de woningmarkt beëindigen
• Culturele tradities beschermen
• Censuur door techbedrijven (o.a. Facebook, Google) beëindigen
• Censuur door webshops (Bol.com, Amazon) beëindigen
• Publieke omroep tot eerlijke berichtgeving verplichten
• Indoctrinatie door scholen, hogescholen en universiteiten beëindigen

Schenden de lijsttrekkers van de afgelopen verkiezingen één of meer van deze voorwaarden, dan moeten zij iedere actiedeelnemer een dwangsom betalen van € 25,- per dag per geschonden voorwaarde zolang de schending voortduurt.

De door de deurwaarder afgeleverde exploten aan Rutte en de andere onderhandelaars:
L2100759_Uw_referentie_mark_rutte
L2100757_Uw_referentie_s.a._Sigrid_Kaag
L2100758_Uw_referentie_wopke_hoekstra
L2100760_Uw_referentie_gert_jan_segers

Deelname aan de actie Stemmen Onder Voorwaarden is nog slechts tijdelijk mogelijk. Doe je nog niet mee, sluit je dan aan! Samen staan we sterk om nieuwe narigheid van rutte 4 te voorkomen.


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x