CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Oma mag in de groentetuin

Centrum voor compostering lichamen wordt geopend in 2021

Huis voor menselijke compostering wordt geopend in 2021
Olson Kundig

 

De opties als we sterven zullen niet langer een keuze zijn tussen begraven of cremeren. Het zal binnenkort mogelijk zijn om uw overblijfselen te composteren en uw dierbaren met rijke aarde achter te laten, dankzij een nieuwe uitvaartdienst die in 2021 in Seattle wordt geopend en wat mensen in slechts 30 dagen in aarde zal veranderen, zoals The Independent meldde.

Stel composteer markten samen als een dienst die “natuurlijk composteren” aanbiedt aan het publiek, aldus haar website. De faciliteit is bedoeld om te erkennen dat de dood een gedenkwaardige spirituele gebeurtenis is en om van de gelegenheid gebruik te maken om begrafenisrituelen opnieuw te verbinden met de  natuur  en om een ​​groener alternatief te bieden voor begraven of cremeren, aldus  Fast Company.

Recompose, dat 75 lichamen zal kunnen bevatten in zijn vlaggenschipfaciliteit in Seattle, zegt dat het een dood lichaam in slechts 30 dagen in bruikbare grond zal veranderen in een proces dat veel minder arbeidsintensief is dan crematie of begraven. Volgens  The Independent zal het proces zelfs een achtste van de energie van crematie gebruiken en een metrische ton CO2 besparen op de uitstoot, vergeleken met de meeste vormen van begraven.

Volgens de architecten van Olson Kundig die de nieuwe faciliteit hebben ontworpen, is voor een begrafenis meestal een met chemicaliën beladen balseming nodig, terwijl crematie energie-intensief is, zoals  Fast Company meldde.

“Onze service – hercompositie – zet menselijke resten voorzichtig om in aarde, zodat we na onze dood nieuw leven kunnen voeden”,  zegt de website van Recompose. “Composteren hebben we geleerd uit de natuur. De kern van ons model is een systeem dat ons na onze dood voorzichtig naar de aarde terugbrengt. ”

“Door menselijke resten om te zetten in aarde, minimaliseren we afval, vermijden we vervuiling van het grondwater met balsemvloeistof en voorkomen we de uitstoot van CO2 bij crematie en bij de productie van kisten, grafstenen en grafvoeringen”,  legt de website van het bedrijf  uit. “Door organische processen toe te staan ​​om ons lichaam en dat van onze dierbaren te transformeren in een nuttige bodemverbeteraar, helpen we onze relatie met de natuurlijke cycli te versterken en tegelijkertijd de aarde te verrijken.”

Olson Kundig

Het project is in de maak sinds 2016, toen de oprichter en CEO van Recompose Katrina Spade en haar team samenwerkten met architecten om een ​​prototypefaciliteit te creëren, aldus  Fast Company .

Het project kwam echter pas van de grond nadat Washington de  eerste staat was die expliciet natuurlijke organische reductie voor menselijke resten of menselijke compostering toestond . De wet, die in mei 2020 in werking is getreden, staat het uitvaartcentra toe het proces van het omzetten van menselijke resten in aarde te versnellen, waardoor milieuvriendelijke begrafenissen mogelijk zijn in stedelijke en voorstedelijke gebieden waar geen wijd open stukken land beschikbaar zijn om te begraven. , volgens  The Independent .

Recompose maakt gebruik van gestapelde zeshoekige vaten, die lijken op een honingraat, om dode lichamen in op te slaan. De lichamen die in de zeshoekige buizen zijn verzegeld, zijn bedekt met houtsnippers, alfalfa en hooi. Daar wordt de temperatuur geregeld, wordt het vuil belucht en worden de omstandigheden geoptimaliseerd voor bacteriën om in de loop van enkele weken organisch materiaal af te breken, zoals  The Independent  meldde.

Compostzak van de Gemeente

“We vroegen ons af hoe we de natuur – die de cyclus van leven en dood heeft geperfectioneerd – kunnen gebruiken als model voor de zorg voor de dood van mensen”, zei Katrina Spade, zoals  The Independent  meldde. “We zagen een kans voor dit diepgaande moment om zowel terug te geven aan de aarde als ons opnieuw te verbinden met deze natuurlijke cycli.”

Een enkel lichaam plus de houtsnippers, alfalfa en hooi zal een kubieke meter aarde opleveren, of meerdere kruiwagens vol. Sommige gezinnen zullen de grond mee naar huis nemen om te gebruiken, terwijl anderen het kunnen doneren aan natuurbeschermingsprojecten op de hellingen van Bells Mountain in Washington, volgens de  Seattle Times.

“Tegenwoordig beschouwen sommige gezinnen zelfs as van crematie als een last, niet als een vreugde”, zei Spade tegen de  Seattle Times. ​ ‘Zoals in:’ we hebben deze as zes jaar in de garage gehad ‘. En we creëren een kubieke meter grond. ”

Ik stel mijzelf wel de vragen:

Wat gebeurt er met het skelet ? Hakselaar?

En wat is de volgende stap, In kiepwagen massaal naar de biocentrale?

In afwachting van Jesse Klavers reactie.

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

4 6 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
13
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven