CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Officier van Justitie seponeert mondkapjesboete na verweer

Een inspirerend verhaal

Richard van Beem is een burger die, net als steeds meer landgenoten onder ons die doorzien wat hier speelt, en opkomt voor zijn (grond)rechten.
Op 5 augustus 2020 ging Richard naar Rotterdam om tegen de onwettige proef van burgemeester Aboutaleb te demonstreren. Namelijk het verplicht dragen van een mondkapje in een aantal straten in Rotterdam.
Aboutaleb koos een aantal drukke gebieden uit, waaronder De Lijnbaan, waar een mondkapjesplicht werd ingevoerd. Als “test”. Tegen alle grondrechten in, zoals we in dit verhaal bevestigd zullen zien.
Richard heeft een boete gekregen voor het niet dragen van een mondkapje tijdens de demonstratie maar Richard vocht de boete succesvol aan met zijn advocaat van advocatenkantoor Van der Eijk & Van de Weerd Advocaten.

De zaak werd geseponeerd en Richard hoefde de boete NIET te betalen.

Geen echte demonstrant

Richard is geen echte demonstrant die naar iedere demonstratie in Nederland gaat. In 2019 heeft hij wel het Boerenprotest bijgewoond maar over dit specifieke geval zegt Richard:

“Dit vond ik wel heel belangrijk want het gaat om onze grondrechten.”

“Als we één ding kunnen leren uit het verleden dan is het wel dat op het moment dat er gemorreld wordt aan je vrijheid… dan moet je meteen ingrijpen.”, aldus Richard.

“Doe je dat niet dan gaat het een eigen leven leiden en dan gaat het de verkeerde kant op.”

Richard heeft 2 kinderen. Een dochter en een zoon. Hij vindt het belangrijk dat mensen beseffen dat onze kinderen in vrijheid moeten kunnen leven.

“Als 2 hoogleraren heel duidelijk laten blijken: Je bent nu de grondrechten aan het schenden (bron) en je gaat het dan tóch doen? Ja, dan moet je opzouten.”

Een terechte uitspraak. Een burgemeester die, volledig bewust, de grondwet overtreedt en die denkt boven de wet te staan daar moet iets tegen gedaan worden. Iets wat simpelweg niet kan en normaal gesproken, met een eerlijke media, breed uitgelicht zou moeten worden.

Zo dacht Richard ook en ook verwachtte hij een bomvol station in Rotterdam toen hij daar eenmaal aankwam.

“Je laat toch je grondrechten niet afpakken?”

Maar hoe groot was de domper toen Richard niemand zag zitten in de trein die er ook maar uitzag als een demonstrant. Eenmaal aangekomen in Rotterdam was er ook niets te zien.

“Er was gewoon niemand.”, aldus Richard. “50 mensen.”

Coronacrisis

Toen deze plandemie onze kant op kwam begin 2020 dacht ook Richard: “Wat komt er op ons af?”

Hij legt uit aan Jasper wat hem wakker heeft gemaakt en welke vreemde dingen hij zag gebeuren.

“Ik trap niet meer zomaar overal in. Ik zag al meteen, dit klopt niet. Er worden ons leugens verteld. En als je dat eenmaal ziet dan zie je het overal in terugkomen.”

“Het is zo schokkend om te zien dat er dus zo´n groot deel van Nederland zich laat manipuleren en misleiden door leugens.”

Een ongrijpbaar gevoel dat wij hier allemaal maar al te goed kennen.

Dat kan wel eens het voordeel zijn van deze crisis. Het mag dan anders lijken omdat er nog zoveel mensen zijn die op onverklaarbare wijze hét nog niet zien, maar cijfermatig zijn er nog nooit zoveel mensen wakker geweest dan op dit moment.

En die groep kan alleen maar groeien en zal ook niet (meer) zo snel in andere overheidsspelletjes trappen zoals de klimaathoax. De volgende die ons te wachten staat.

Demonstratie

Richard vertelt dat hij en de andere demonstranten werden gesommeerd door een politieagent De Lijnbaan (De Lijnbaan is een verkeersvrije winkelstraat in het centrum van Rotterdam) niet op te gaan.

De agent vertelde dat ze een mondkapje moesten dragen en anders niet verder mochten.

Daar hadden de demonstranten geen boodschap aan omdat het tegen de grondwet ingaat en daar demonstreerden ze juist tegen.

“Nou na 15 of 20 meter hadden ze een rijtje politiemensen staan maar wij waren zo gemotiveerd dus we gingen er dwars doorheen.”

Maar met slechts 50 man werden ze opnieuw ingesloten en ze hebben een behoorlijke tijd daar gestaan. Ze mochten niet verder. Ze werden gegijzeld.

Richard zegt daarover dat wanneer je, als burgemeester zijnde, de grondrechten van mensen naast je neer legt en denkt boven de wet te staan je niet raar op moet kijken dat er mensen gaan demonstreren. “En dat hebben we ook gedaan.”

“Als een agent je tegenhoudt en zegt dat je niet verder mag vanwege een mondkapje dan laat je je niet tegenhouden. Daar demonstreer je juist tegen.”

Nogmaals, het zijn onze grondrechten. Dat blijken veel mensen en politieagenten niet te beseffen of door onterecht opgedrongen angst zelfs terzijde te schuiven. Het is een vies spel wat gespeeld wordt.

“Wij gingen gewoon naar binnen, we hebben onze stem laten horen. Dat hebben we gewoon gedaan. Wij waren niet agressief.”

“Als je ons dan gaat belemmeren in onze rechten dan moet je niet gek op kijken dat mensen dat niet accepteren.”, aldus Richard.

“De enige die zich misdragen heeft dat is een politieagent geweest met een zonnebrilletje. En die stond echt he-le-maal strak. Hij heeft een vrouw geslagen met een knuppel. Waar ben je dan mee bezig? Dat is geen vrijheid. Dat is dictatuur.”, vervolgt Richard.

Jasper, die ook naar een aantal demonstraties is gegaan, licht toe dat het iets is wat we bij vrijwel iedere demonstratie op o.a. het Malieveld hebben gezien.

“En het zijn altijd vreedzame lieve mensen.”, aldus Jasper.

De beelden op social media bevestigen dat altijd weer. De ellende begint pas zodra de politie zich er mee gaat bemoeien.

Romeo´s die de boel verstieren en God mag weten waarom ze het doen. Politie en ME die inslaan op onschuldige burgers. Er moesten zelfs veteranen aan te pas komen om de gewone burgers te beschermen.

Alles staat vast op camera. Onze website en de social media staan er vol mee.

“Ze hadden hier waarschijnlijk gehoopt dat er één op twee mensen over de schreef zouden gaan, maar die waren er gewoon niet.”, aldus Richard.

Boete

Nadat de groep was ingesloten moest iedereen zich legitimeren, ze werden uit het gebied verwijderd en deze mensen kregen een boete. Zo ook Richard dus. Andere mensen zijn naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen, meent Richard.

“Ik ben gewoon naar huis gegaan en ik dacht: Nou dan komt die boete wel.”

Maar die boete liet lang op zich wachten en Richard kreeg de boete van €95 pas in maart 2021. Richard heeft geen idee waarom die boete zo laat kwam.

Dit is de boete die Richard binnenkreeg, bijna 7 maanden later:

“Nu gaan we ze aanpakken”

Toen Richard de boete binnenkreeg heeft hij direct zijn advocaat gebeld en gezegd: “Nu gaan we ze aanpakken!”

“Dit was namelijk pas het bewijs dat ik staande ben gehouden. Ik had verder geen bewijs om aangifte te doen.”

Maar nu dus wel en volgens Richard is er een strafbaar feit gepleegd door de politie tegen hem (en de andere demonstranten).

“We zijn gegijzeld. Ons demonstratierecht is belemmerd. De grondwet is geschonden. Een waslijst aan strafbare feiten. En dat moet gewoon vervolgd worden.”

“Nou, ik ben er tegenin gegaan en dat is dus niet zo.”

Samen met zijn advocaat zijn ze in verweer gegaan en de Officier van Justitie geeft aan dat hij het eens is met Richard.

De advocaat van Richard heeft het voor niets gedaan omdat hij dit té belangrijk vond.

Richard bedankt in het interview zijn advocaat hier nogmaals voor.

Tijdens het interview komen Jasper en Richard nogmaals terug op het stuk in de krant van Aboutaleb waarin de burgemeester van Rotterdam zegt dat de boete juridisch houdbaar is. Dat is dus niet het geval.

Er wordt in het interview uitgebreid op ingegaan. Waar het op neerkomt is dat in dit geval de burgemeester wetten mag overrulen maar niet de grondwet.

Het ingaan, als burger zijnde, tegen een noodbevel dat tegen de grondwet ingaat is NIET strafbaar.

Zie hier de kennisgeving intrekking strafbeschikking sepot.

Officier van Justitie: “FEIT NIET STRAFBAAR”

Ik pak door

Richard is blij dat ze hebben gewonnen maar vindt dat het duidelijk is dat deze staat corrupt is.

“Om er voor te zorgen dat Aboutaleb hier niet mee wegkomt heb ik hem zelf laten vervolgen. Ik heb zelf aangifte gedaan van meerdere strafbare feiten.”

Onder andere vanwege het schenden van het demonstratierecht, gijzeling, schending van de grondwet en nog een aantal zaken. “Inmiddels heb ik bericht van het Openbaar Ministerie gehad dat er een onderzoek gaande is.”, aldus Richard.

Als iedereen die een boete heeft gehad in Nederland of op een andere manier “gepakt” is tegen hun grondrechten in en handelt zoals Richard heeft gedaan dan kunnen we echt iets losmaken. Het is een grote stok om mee te slaan.

Het interview gaat nog veel verder door en we raden u aan het helemaal af te kijken. Jasper en Richard hebben het verder over de media, de door en door corrupte politiek, de BPOC 2020 en meer details van zijn zaak tegen Aboutaleb.

Een hele belangrijke boodschap uit dit interview is wanneer Richard zegt: “Ik pak door!”

Pakt u ook door? Bent u ook benadeeld tegen uw rechten in? Pak ze aan! We hebben allemaal het gelijk aan onze zijde.

We willen Richard hartelijk bedanken voor het vertellen van zijn verhaal en we hopen dat het mensen inspireert. We moeten het samen doen! Links of rechts. Blank of zwart. We willen allemaal leven en vrij zijn.
Het advocatenkantoor waarmee Richard succesvol zijn boete terugvorderde:
https://vw-advocaten.nl/
In het gesprek gaat het over de redacteuren van het ANP. De heer Staps en de heer Willems.
https://nl.linkedin.com/in/freekstaps https://nl.linkedin.com/in/ischawillems
Het Trouw artikel over rutte en de veroordeling van racisme:
https://www.trouw.nl/nieuws/rechter-rutte-zette-aan-tot-rassendiscriminatie

Hoogleraren over de illegale mondkapjesplicht:
https://commonsensetv.nl/mondkapjesplicht-amsterdam-illegaal-burgemeester-is-strafbaar/

Verzetschrift:

Waarom willen ze ons daadwerkelijk mondkapjes opzetten?

video

De politie

Je hebt goede en slechte mensen in iedere laag van de samenleving. Dat zal bij de politie niet anders zijn. Anderen zullen hier anders over. Het zal ook afhangen waar je woont en welke ervaringen je hebt met de politie.

Wat we wel onomstotelijk kunnen vaststellen aan de hand van zoveel video´s waarin politieagenten en ME´ers zich misdragen is dat er wel echt foute politiemensen zijn. Dat is zorgwekkend. Bekijk onderstaand interview maar eens. Hier moet over gesproken worden.

Onderling wordt er bij de politie gesproken over: “Lekker wappies rammen!”.

Maar er zijn ook veel goede menseb die gewoonweg slecht geïnformeerd zijn. Kijk de verhoren van de BPOC.

Dat neemt niet weg dat dit benoemd móet worden. Dat mag niemand ons kwalijk nemen maar schrijver Marcel van Tol kreeg wel de gedachtepolitie aan zijn deur. (bron)

Dit is niet ons Nederland zoals we het kenden en dat mooie land willen wij terug.

In het gelid voor vrijheid: Gesprek met veteranen Ard Daniëls en Madhu Kasi

Richard staat ook wel bekend als de Hofvijver Pangooier.


In de TV uitzending waar rutte uit het Torentje het land “toespreekt”, stond Richard buiten met pannen geluid te maken en verloor uiteindelijk zijn pan in de Hofvijver.

4.9 14 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven
Hide picture