Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Officiële ‘ITALEXIT’ partij gevormd in Italië

In Italië is een paar dagen geleden een heuse ‘ITALEXIT‘ partij opgericht, dit komt daags na de deal die binnen de EU is gesloten omtrent leningen en giften voor Zuid-Europa. Onder andere zouden er veel geld naar Italië gaan.

Giantluigi Paragone heeft recentelijk de ‘Geen Europa voor Italië‘ beweging opgericht, en heeft al gesuggereerd dat hij samen met Matteo Salvini (Lega) kan strijden voor een Italiaanse uittreding uit de EU. De beweging heeft de steun van ‘Mr Brexit’ Nigel Farage al gekregen.

Volgens Paragone wil hij met Salvini samenwerken als het helpt om tot een Italexit te komen. Dit mag volgens hem niet betekenen dat Mario Draghi wordt benoemd tot de President van de Republiek.

“Het is duidelijk dat ik niet geallieerd zal zijn met hen die zullen stemmen voor Mario Draghi of hem zullen nomineren als President van de Republiek.” – Gianluigi Paragone

Paragone heeft aangegeven te werken met eenieder die zal helpen met het verwezenlijken van de uittreding.

De Italiaanse senator werd uit de Vijfsterrenbeweging gegooid, en heeft nu, met Nigel Farage als inspiratie, een anti-EU beweging opgezet. Farage heeft de campagne op Twitter alvast gesteund.

Vroege peilingen laten zien dat de partij nog achter de gevestigde partijen staat, maar Paragone denkt dat hij de ruimte heeft gecreëerd voor een groeiend anti-EU sentiment in heel Italië. Hij wil de Italianen laten beslissen.

“Ik doe een politiek voorstel dat er niet eerder was. Wij zijn een openlijke anti-EU en anti-Brussel partij.”

Hij is ook erg kritisch op het herstelfonds, dat Italië toch veel geld op zou leveren:

“Aangezien de huidige regering het als een herstart van Italië beschouwt, betekent dit dat de schulden van het openbaar bestuur en die van de door banken verraden spaargelden kunnen worden terugbetaald”

“Het is ook mogelijk om tegen het einde van het jaar door te gaan met een belastingherstel. In feite is het dat, of bedrijven zullen failliet gaan. Het geld is NU nodig en niet volgend jaar.”

“Italië is een geweldig land, en dat hebben we altijd bewezen. Ondanks onze gebrekken zijn we een van de beste landen ter wereld.”

“Ik ben niet benieuwd naar peilingen, We moeten wachten op de verkiezingen. Op dat moment is Europa mijn grootste bondgenoot want het zal de Italianen slecht behandelen.”

Aldus Paragone.

Hoe ver de Italexit partij gaat komen is nog onbekend.

Wij houden u op de hoogte.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x