NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Noorwegen: Brandstichting in kerk als “vergelding” Koran verbranden

Een man,vermoedelijke met een achtergrond uit het Midden-Oosten of Noord-Afrika volgens de Noorse pers, is aangeklaagd vanwege het in brand steken van de Dombås Kerk afgelopen februari.

Ook probeerde hij vorige week de Sel Chuch in Otta in brand te steken. (bron) (bron) (bron)

De brandstichtingen werden, volgens Document.no , gepleegd als wraak tegen de Koran-verbrandingen tijdens een demonstratie eind 2019 in Agder, waar kopie´s van de Koran in brand werden gestoken door Anti-Islam demonstranten.

ANTI-ISLAM DEMONSTRATIE 2019

Één van de sprekers tijdens de anti Islam demonstratie vertelde tóen:

“We wilden de Koran verbranden maar de politie liet dat niet toe. Dus gingen we er mee gooien:”

De Koran werd in een emmer gegooid maar vrijwel direct daarna stak een andere deelnemer wel een Koran in de brand. En zo stond er een boekje in de brand.
Wat daarop volgde was dat een groep moslims door de ijzeren hekken brak om de man, die dat boekje in de fik stak, aan te vallen. (bron)

Ook noemden de demonstranten Mohammed een pedofiel vanwege het feit dat hij Aïcha op haar negende levensjaar “consumeerde”. De Islam werd een fascistische ideologie genoemd vanwege het totalitaire politieke karakter van de Islam (onderwerping).

Op 20 februari werd de Dombås Kerk in vuur en vlam gezet met als resultaat grote interne schade. De kerk is opgebouwd in het jaar 1939.

Dombås kerk 20 februari 2020
Foto: Astrid Kvam Helset / NTB scanpix

 

Afgelopen week werd er geprobeerd de Sel Kerk in brand te steken en de politie vond een connectie tussen deze twee brandstichtingen. (bron) (bron)

De advocaat van de brandstichter liet weten dat hij meewerkt aan de ondervragingen van de politie. Bischop Solveig Fiske van de Sel Kerk was opgelucht dat de man gepakt is en de schade beperkt bleef.

 

 

Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x