Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Español ES

Noorse regering gevallen vanwege toelaten IS-bruid

De regering in Noorwegen is gevallen vanwege de beslissing een IS-bruid terug te halen.

“De maat is nu vol!”, aldus de leider Siv Jensen van de Noorse immigratie-kritische partij The Progress Party (Fremskrittspartiet).

Siv Jensen

Dit zei ze tijdens een persconferentie nadat het kabinet had besloten een vrouw terug te halen uit Syrië, die ervan wordt verdacht zich aangesloten te hebben bij de Islamitische Staat.

Afgelopen maandag zei Jensen dat er al veel te veel compromissen zijn gesloten die het moeilijk maken voor haar partij om in de vier-partijen coalitie te blijven.

“Ik bracht ons de regering in en nu haal ik onze partij er weer uit.”

Opvallend is dat ze wel van mening is dat Erna Solberg van de conservatieven de juiste premier is. Ze wil een goede dialoog met haar behouden.

Solberg blijft erbij dat ze de juiste beslissing heeft genomen om de, niet bij naam genoemde, IS verdachte binnen te laten. De vrouw ontkent betrokkenheid bij de IS. Haar 5-jarige zieke zoon zou medische hulp nodig hebben die hij buiten Noorwegen niet kan krijgen. (bron)

“Ons dilemma was om het kind weer terug bij zijn moeder te brengen of te riskeren dat een ziek 5-jarig kind doodgaat. Voor mij was het belangrijk dat het jongetje terug kon komen naar Noorwegen.” aldus Premier Solberg. (bron)

De Progress Party van Siv Jensen wilde de kinderen wel helpen maar wil geen enkele volwassene meer terughalen die zich hebben aangesloten bij de IS. Deze vrouw verliet Noorwegen in 2013 om vervolgens twee keer te trouwen in Syrië.

Vanwege vermeende banden met IS werd ze, samen met haar kinderen, vastgezet in een detentiekamp van de Koerden. (bron)

Afgelopen week besloot het kabinet dus wel te helpen en de partij van Jensen stapte op. De coalitie is nu haar meerderheid kwijt.

Nu is Noorwegen daar wel aan gewend. Sinds de jaren 70 zijn is het land bijna altijd bestuurd door minderheids-coalities. (bron)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit

Houd het netjes. Persoonlijke aanvallen, onderling schelden en grove schuttingtaal worden verwijderd. Het draagt niets bij aan de discussie en het verpest de sfeer..

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Abonneren op

CSTV Video´s

Meer dan 300 video´s op ons Youtubekanaal

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

Geniet thuis van heerlijk water met de Amfa4000.

Met de bekende Amfa4000 heeft u geen last meer van kalkaanslag in uw badkamer

Zo smaakt uw water lekkerder en gaan huishoudelijke apparaten langer mee en dat voor slechts een eenmalige investering van € 149,-. in plaats van €299

StudentenlevenStudentenleven