CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Noorse regering gevallen vanwege toelaten IS-bruid

De regering in Noorwegen is gevallen vanwege de beslissing een IS-bruid terug te halen.

“De maat is nu vol!”, aldus de leider Siv Jensen van de Noorse immigratie-kritische partij The Progress Party (Fremskrittspartiet).

Siv Jensen

Dit zei ze tijdens een persconferentie nadat het kabinet had besloten een vrouw terug te halen uit Syrië, die ervan wordt verdacht zich aangesloten te hebben bij de Islamitische Staat.

Afgelopen maandag zei Jensen dat er al veel te veel compromissen zijn gesloten die het moeilijk maken voor haar partij om in de vier-partijen coalitie te blijven.

“Ik bracht ons de regering in en nu haal ik onze partij er weer uit.”

Opvallend is dat ze wel van mening is dat Erna Solberg van de conservatieven de juiste premier is. Ze wil een goede dialoog met haar behouden.

Solberg blijft erbij dat ze de juiste beslissing heeft genomen om de, niet bij naam genoemde, IS verdachte binnen te laten. De vrouw ontkent betrokkenheid bij de IS. Haar 5-jarige zieke zoon zou medische hulp nodig hebben die hij buiten Noorwegen niet kan krijgen. (bron)

“Ons dilemma was om het kind weer terug bij zijn moeder te brengen of te riskeren dat een ziek 5-jarig kind doodgaat. Voor mij was het belangrijk dat het jongetje terug kon komen naar Noorwegen.” aldus Premier Solberg. (bron)

De Progress Party van Siv Jensen wilde de kinderen wel helpen maar wil geen enkele volwassene meer terughalen die zich hebben aangesloten bij de IS. Deze vrouw verliet Noorwegen in 2013 om vervolgens twee keer te trouwen in Syrië.

Vanwege vermeende banden met IS werd ze, samen met haar kinderen, vastgezet in een detentiekamp van de Koerden. (bron)

Afgelopen week besloot het kabinet dus wel te helpen en de partij van Jensen stapte op. De coalitie is nu haar meerderheid kwijt.

Nu is Noorwegen daar wel aan gewend. Sinds de jaren 70 zijn is het land bijna altijd bestuurd door minderheids-coalities. (bron)

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x