CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Non EU-landen reeks: Albanië

Column/Opinie

In de volgende berichtenreeks ga ik jullie meer bijpraten over de landen in Europa die geen lid zijn van de Europese Unie. De EU, hetgeen dat u laatste tijd steeds meer in het nieuws te horen is, blijkt een steeds verder op hol geslagen project dat zich maar wilt blijven uitbreiden, met slechte gevolgen voor ons land. Nederland.

Het eerste land waar ik jullie over wil informeren is Albanië. Vooral de laatste tijd erg actief samen met Noord-Macedonië omdat ze allebei kandidaat zijn voor het EU-lidmaatschap. Albanië, gelegen in het zuiden van Europa, kampt met een aantal issues waardoor niet alleen Frankrijk en Nederland tegen stemmen (zoals bij Noord-Macedonië), maar ook andere landen zien de toetreding nog niet zitten.

De problemen die Albanië heeft, zijn er wel aantal. Vooral de economie is nog steeds niet op het niveau dat wordt verwacht. Alhoewel Albanië de afgelopen jaren vooruitgang heeft geboekt, blijkt dit nog steeds niet voldoende. Ook aan de criteria van Kopenhagen voldoen de Albanezen niet. In deze criteria staan een paar belangrijke punten waaraan een land moet voldoen om toe te mogen treden tot de EU. Een functionerende markteconomie die kan concurreren met de interne markt, het beschermen van minderheden en het respecteren van mensenrechten, democratische disciplines herkennen en de rechten van de Europese Unie toepassen.

Albanezen zijn niet heel geliefd in Europa. Wanneer je in Nederland over Albanezen leest, lees je ook meteen over coke handel en overige illegale drugs. In Nederland valt dit nog mee. In Duitsland zijn deze bendes ook actief op het gebied van illegale handeltjes en wat al niet meer. Ook is het algemeen bekend dat veel Albanezen ongeregistreerd in een land verblijven. De reden hiervoor is dat Albanezen visum vrij kunnen reizen door de landen die lid zijn van de EU. Ook asiel is een groot dilemma vinden veel landen. Veel Albanezen vragen asiel aan in EU-lidstaten, en mogen die nu nog weigeren, aangezien Albanië geen lid is van de Europese Unie. Wanneer dit wel het geval is, mogen de landen de asielzoekers niet weigeren. Veel landen zijn daarom bang voor een ongelimiteerde toestroom van asielzoekers.

Samenvattend blijft de toetreding van Albanië voorlopig nog uitgesloten, aangezien grote landen zoals Nederland, Frankrijk, Denemarken en Spanje tegen zijn. Maar natuurlijk sluiten we niets uit. Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, blijft onveranderd over zijn mening. Albanië verdient het om bij de EU de horen volgens de 62-jarige Pool.

Lees hier ook de andere artikelen over Albanië en de Europese Unie:

https://commonsensetv.nl/tusk-hoe-meer-landen-bij-de-eu-hoe-beter/

https://commonsensetv.nl/komen-albanie-en-noord-macedonie-in-de-eu/

  • Jonathan
0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven