NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Nieuw onderzoek: ‘Hydroxychloroquine helpt tegen covid-19′

Onderzoekers van het Henry Ford Health System in de VS hebben ontdekt dat vroege toediening van het medicijn hydroxychloroquine de kans op overlijden in het ziekenhuis aanzienlijk vermindert.

Het medicijn werd eerder door huisarts Rob Elens (in combinatie met o.a. zink) aan covid-19 patiënten toegediend, deze patiënten geneesden allemaal. Hij moest echter stoppen met deze methode van de inspectie omdat het effect niet bewezen zou zijn. Ook Trump kocht het oorspronkelijke anti-malaria medicijn eerder in grote hoeveelheden in maar kreeg hiervoor veel kritiek vanuit de media en democraten. Hij zegt het middel ook zelf gebruikt te hebben, dit zonder de slechte gevolgen die allerlei personen claimen dat het medicijn heeft.

2,541 patiënten uit 6 ziekenhuizen werden getest in het onderzoek, 26.4% van degene die het medicijn niet kregen stierf tegenover 13% die het medicijn wel kregen.

‘Onze resultaten verschillen van sommige andere onderzoeken’”, zei Dr. Marcus Zervos, hoofd van de afdeling infectieziekten, op een persconferentie. ‘Wat wij belangrijk vonden bij ons is dat patiënten vroeg werden behandeld. Om hydroxychloroquine een voordeel te laten hebben, moet het beginnen voordat de patiënten een aantal van de immuunreacties krijgen die patiënten met COVID kunnen hebben.’

De overgrote meerderheid ontving het medicijn kort na opname; 82% binnen 24 uur en 91% binnen 48 uur na opname.

Dr. Steven Kalkanis zei: ‘Als artsen en wetenschappers kijken we voor inzicht naar de data. En de gegevens hier zijn duidelijk dat het nuttig was om het medicijn te gebruiken als behandeling voor zieke, gehospitaliseerde patiënten. ‘

Het medicijn word ook al gebruikt in andere landen zoals bijvoorbeeld Marokko.

Hugo de Jonge noemde eerder nochtans een motie over Hydroxychloroquine een kwakzalver-motie en het Nederlands onderzoek naar het medicijn werd eerder abrupt stopgezet.

UPDATE: 

Ondanks dat er bij dit onderzoek van het Henry Ford Health System niks over zink werd vermeld is het wel belangrijk belangrijk om toe te voegen dat zink heel belangrijk zou zijn in combinatie met HCQ. Bij veel onderzoeken (waaronder het Nederlandse) werd enkel hydroxychloroquine gebruikt (regelmatig in een latere fase) zonder zink. Zo kan een onderzoek dus niet tot het goede resultaat voor die behandeling komen, huisarts Rob Elens zei ook al dat HCQ in combinatie met zink moet toegediend worden in een vroegere fase.

Bronnen:

https://www.foxnews.com/politics/hydroxychloroquine-helped-save-coronavirus-study

https://www.wnd.com/2020/07/new-study-documents-hydroxychloroquine-work/

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x