Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Nieuw rapport waarschuwt voor de invloed van het Chinese regime in Nederland

Nieuw rapport waarschuwt voor de invloed van het Chinese regime in Nederland

Een nieuw rapport waarschuwt de Nederlandse regering om waakzaam te zijn over de invloed van het Chinese communistische regime in Nederland door educatieve en culturele infiltratie.

Het onderzoeksverslag , dat werd vrijgegeven eind maart, werd geschreven door professor Frank Pieke op de Asia Center van de Universiteit Leiden in Nederland. Het rapport is gefinancierd door het Chinese Kennisnetwerk van de Nederlandse overheid.

Interview met Professor Frank Pieke in Transfer: "China is onderdeel van  ons leven" - LeidenAsiaCentre

Het rapport zei: “De basis voor het beïnvloeden van de Chinese Nederlanders is gelegd en creëert potentieel voor inmenging.” Pieke drong er bij de Nederlandse regering op aan waakzaam en proactief te zijn om te voorkomen dat het Chinese regime de Chinese expatgemeenschap in Nederland nadelig beïnvloedt.

Het rapport analyseerde de directe banden van Peking met acht lokale Nederlands-Chinese organisaties en zes grote Chineestalige mediakanalen in Nederland.

Nadat het Nederlandse parlement eind februari een niet-bindende motie had aangenomen om de genocide van de Chinese Communistische Partij (CCP) tegen Oeigoeren in Xinjiang te veroordelen, publiceerde de Nederlandse Chineestalige media Shunhe in maart een gezamenlijke verklaring met 55 Chinese expatverenigingen. 8, het Nederlandse parlement beschuldigend voor het aannemen van de motie. In de verklaring werd dezelfde boodschap nagebootst die de Chinese ambassade in Nederland eerder naar aanleiding van de motie uitbracht.

Epoch Times Foto
Screenshot van een gezamenlijke verklaring van 55 Chinese expatverenigingen in Nederland, waarin het Nederlandse parlement wordt bekritiseerd omdat het een motie heeft aangenomen om de genocide van Oeigoeren in Peking in Xinjiang te veroordelen. (Screenshot via The Epoch Times)

Een soortgelijke verklaring werd afgegeven door de China Council for the Promotion of Peaceful National Reunification in the Netherlands, een andere Chinese expatorganisatie in het land.

Om de promotie van haar socialistische en communistische ideologieën door de CCP via lokale Chineestalige media tegen te gaan, stelt het rapport dat de Nederlandse regering Chineestalige mediadiensten moet opzetten voor de Nederlands-Chinese gemeenschappen.

Het rapport behandelde kwesties met betrekking tot Chinees-taalonderwijs op scholen en stelde voor dat de inhoud zou voldoen aan de eisen en behoeften van de Nederlandse bevolking en niet zou toegeven aan de eisen van China.

Ondertussen heeft de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland ook aangekondigd haar contract met het Confucius Instituut niet te verlengen   vanwege bezorgdheid over de banden met het Chinese regime. Confucius-instituten worden beheerd onder de Chinese overheidsinstantie Hanban , onder het ministerie van Onderwijs. Het promoot  de  communistische ideologie en de agenda van de CCP, inclusief het censureren van onderwerpen die het regime gevoelig acht, zoals de vervolging van Falun Gong- aanhangers en Oeigoeren.

Het rapport zei ook dat de dialoog tussen de Nederlandse regering en vertegenwoordigers van de Chinese gemeenschappen in Nederland essentieel is om de invloed van het Chinese regime op de expatgemeenschappen tegen te gaan, aangezien het “ integratie, participatie, diversiteit en openheid zal bevorderen, evenals het sturen van een signaal naar China zelf. ”

Tibetanen, Oeigoeren, Kazachen, Hongkongers, Zuid-Mongolen, Taiwanezen en Chinese democratieactivisten roepen samen de regeringen op zich te verzetten tegen de onderdrukking van vrijheid, democratie en mensenrechten door de Chinese Communistische Partij, voor het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x