NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Nederlandse JUDOKA (23) pleegt zelfmoord door coronamaatregelen

De Nederlandse judoka Ilona Lucassen (23) stapte uit het leven omdat de coronacrisis en lockdown haar structuur en regelmaat hadden afgenomen.

Dat vertelt haar moeder.

Lucassen was een groot talent: ze veroverde onder meer brons op de Grand Prix van Den Haag.

Op 14 juni maakte de Nederlandse Jubobond (JBN) bekend dat Ilona Lucassen twee dagen ervoor op 23-jarige leeftijd onverwachts was overleden. Haar judoschool uit Geldrop deelde later mee dat het om zelfdoding ging.

Deze week vertelt Mariëtte, de moeder van Ilona, dat de judoka met zichzelf in de knoei zat door de coronasituatie en bijhorende lockdown.

‘Tot dan had ze een heel gestructureerd leven. Ze trainde ’s ochtends, ging naar school en trainde weer na de lessen. Door de coronamaatregelen kon dat niet meer. Plotsklaps had ze niets meer om handen.’

Op Instagram postte Ilona midden april een oudere foto met haar twee judokavriendinnen. Ze liet weten hun gezamenlijke avonturen enorm te missen.

‘Ik hoop dat we dit snel weer kunnen doen’, luidde het bijschrift bij de foto.

Ilona had ADHD, wat haar carrière nooit bemoeilijkte, maar werd tijdens de ‘coronacrisis’ wel roekelozer. Zo ging ze in het trainingscentrum van Papendal een keer de trap af in een rolstoel van een andere sporter. Ze kreeg een disciplinaire straf. Maar niemand merkte dat Ilona stilaan in een depressie gleed.

‘Misschien kunnen we hier iets van leren. We moeten meer aandacht schenken voor het wegvallen van STRUCTUUR en DUIDELIJKHEID in het leven van jongeren in deze tijden van corona. Ilona is niet overleden aan corona, maar wel door coronamaatregelen’, vertelt Mariëtte.

Ilona werd aanzien als een groot talent. Ze was krachtig, had techniek en leefde voor haar sport. Ze behoorde sinds 2016 tot de Nederlandse nationale selectie. Haar beste prestatie leverde ze twee jaar geleden toen ze brons veroverde op de Grand Prix in Den Haag. Afgelopen jaar maakte ze ook onderdeel uit van het team dat zilver won op het EK voor gemengde teams.

Wie met vragen zit rond zelfmoord kan bellen met de zelfmoordlijn: 0800-0113

https://m.hln.be/sport/meer-sport/nederlandse-judoka-lucassen-23-stapte-uit-het-leven-ze-stierf-niet-aan-corona-wel-door-corona~abfc16a9/

 

5 4 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
5 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Odile

Dit is zo spijtig om te vernemen. Mijn gedachte gaan uit naar de nabestaanden. Haar moeder zegt het correct, door corona waardoor ook haar dochter tot 1 van de miljoenen randslachtoffers behoord. Mensen kom in actie, dit kan zo niet langer.

Knalkopje1

Ik sluit me hierbij aan. Vreselijk. En ik wens haar moeder veel sterkte.

Daan H.

Dit is een heel triest bericht. Ik wens de nabestaanden heel veel kracht en liefde. Ik denk wel dat de titel van het bericht had moeten zijn ‘Nederlandse JUDOKA (23) pleegt zelfmoord door MAATREGELEN TEGEN corona’ of ‘Nederlandse JUDOKA (23) pleegt zelfmoord door DE LOCKDOWN’. In het artikel zelf staat dat wel correct aangegeven.

ND

Judoka pleegt zelfmoord door roekeloos gedrag Rutte.
Veel sterkte voor de familie en vrienden. Zeer zeer triest.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x