CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Nederlandse JUDOKA (23) pleegt zelfmoord door coronamaatregelen

De Nederlandse judoka Ilona Lucassen (23) stapte uit het leven omdat de coronacrisis en lockdown haar structuur en regelmaat hadden afgenomen.

Dat vertelt haar moeder.

Lucassen was een groot talent: ze veroverde onder meer brons op de Grand Prix van Den Haag.

Op 14 juni maakte de Nederlandse Jubobond (JBN) bekend dat Ilona Lucassen twee dagen ervoor op 23-jarige leeftijd onverwachts was overleden. Haar judoschool uit Geldrop deelde later mee dat het om zelfdoding ging.

Deze week vertelt Mariëtte, de moeder van Ilona, dat de judoka met zichzelf in de knoei zat door de coronasituatie en bijhorende lockdown.

‘Tot dan had ze een heel gestructureerd leven. Ze trainde ’s ochtends, ging naar school en trainde weer na de lessen. Door de coronamaatregelen kon dat niet meer. Plotsklaps had ze niets meer om handen.’

Op Instagram postte Ilona midden april een oudere foto met haar twee judokavriendinnen. Ze liet weten hun gezamenlijke avonturen enorm te missen.

‘Ik hoop dat we dit snel weer kunnen doen’, luidde het bijschrift bij de foto.

Ilona had ADHD, wat haar carrière nooit bemoeilijkte, maar werd tijdens de ‘coronacrisis’ wel roekelozer. Zo ging ze in het trainingscentrum van Papendal een keer de trap af in een rolstoel van een andere sporter. Ze kreeg een disciplinaire straf. Maar niemand merkte dat Ilona stilaan in een depressie gleed.

‘Misschien kunnen we hier iets van leren. We moeten meer aandacht schenken voor het wegvallen van STRUCTUUR en DUIDELIJKHEID in het leven van jongeren in deze tijden van corona. Ilona is niet overleden aan corona, maar wel door coronamaatregelen’, vertelt Mariëtte.

Ilona werd aanzien als een groot talent. Ze was krachtig, had techniek en leefde voor haar sport. Ze behoorde sinds 2016 tot de Nederlandse nationale selectie. Haar beste prestatie leverde ze twee jaar geleden toen ze brons veroverde op de Grand Prix in Den Haag. Afgelopen jaar maakte ze ook onderdeel uit van het team dat zilver won op het EK voor gemengde teams.

Wie met vragen zit rond zelfmoord kan bellen met de zelfmoordlijn: 0800-0113

https://m.hln.be/sport/meer-sport/nederlandse-judoka-lucassen-23-stapte-uit-het-leven-ze-stierf-niet-aan-corona-wel-door-corona~abfc16a9/

 

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

5 4 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven