nl Nederlands

Nederlandse gemeentes willen minderjarige vluchtelingen opvangen

Terwijl iedereen is afgeleid door de Corona-crisis, sluiten 37 gemeenten zich aan bij een initiatief om 500 weeskinderen uit Griekse vluchtelingenkampen hiernaar toe te halen.

Ondanks de bereidheid van een groeiend aantal gemeenten, weigert Nederland tot nu toe om minderjarige migranten over te nemen uit Griekenland. De activisten/pathologisch-altruïsten van Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children vinden dit onacceptabel.

Voor het gemak wordt vergeten dat deze kinderen ook op een gegeven moment volwassenen worden, met alle bijbehorende culturele en religieuze frictiepunten tegenover het gastland dat de minderjarigen heeft binnengehaald.

Geadopteerde peuters zullen die frictiepunten wellicht niet krijgen in een liefdevol gezin maar jonge tieners tot 18 jaar zijn nou juist de grootste risicogroep waar we nu al mee te maken hebben. Dat is wel een verschil.

Merkel zegde eerder toe jongeren tot 18 jaar binnen te willen halen. De criminaliteit onder minderjarige migranten is enorm. (bron) De vraag is dus ontzettend belangrijk of we hier spreken over peuters of ook over jonge (sterke) tieners?

Bronnen:
https://www.parool.nl/amsterdam/meerderheid-raad-wil-dat-stad-bijdraagt-aan-opvang-500-kinderen-lesbos~b48ebf5e/

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/12/gemeenten-willen-asielkinderen-opvangen-ook-al-is-het-land-erop-tegen-a3993574

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x