Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Español ES

Nederland slechtst presterende EU-land omtrent duurzame energie

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, een bureau dat statistieken binnen de Europese Unie bijhoudt.

Dit jaar streeft de EU naar een percentage van 20% groene Europese energie. Twee jaar terug was dat percentage slechts 7,4% in Nederland.

Twaalf van de achtentwintig lidstaten hebben hun doel voor 2020 gehaald. Zweden is koploper. Het Scandinavische land haalde in 2018 al 54,6% uit duurzame bronnen.

Nederland is samen met Frankrijk en Ierland nog ver weg van dit klimaatdoel. Voor sommige landen is de norm ook versoepeld. Zo verwacht de Europese Unie dat Nederland minstens 14% behaald. Dit geldt ook voor Frankrijk en Ierland.

Minister Wiebes van Economische Zaken heeft aangegeven dat Nederland ter compensatie groene energie zal opkopen van andere landen. De groene energie is voor de EU één van de belangrijkste richtpunten van dit jaar.

Bron: https://www.europa-nu.nl/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit

Houd het netjes. Persoonlijke aanvallen, onderling schelden en grove schuttingtaal worden verwijderd. Het draagt niets bij aan de discussie en het verpest de sfeer..

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Abonneren op

CSTV Video´s

Meer dan 300 video´s op ons Youtubekanaal

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

Geniet thuis van heerlijk water met de Amfa4000.

Met de bekende Amfa4000 heeft u geen last meer van kalkaanslag in uw badkamer

Zo smaakt uw water lekkerder en gaan huishoudelijke apparaten langer mee en dat voor slechts een eenmalige investering van € 149,-. in plaats van €299

StudentenlevenStudentenleven