NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Nederland aan aanslag ontsnapt: STRAFEISEN voor 6 Jihadisten

De zes Arnhemse terreurverdachten die terechtstaan op verdenking van het voorbereiden van een aanslag in Nederland, kregen vrijdag de strafeisen te horen van het Openbaar Ministerie. De officieren van justitie hadden aangekondigd dat ze 5,5 uur nodig hadden voor hun requisitoir waarmee ze wilden bewijzen dat Nederland aan een aanslag is ontsnapt.

De zes verdachten, in leeftijden variërend van 22 tot en met 36 jaar, zitten nu al 21 maanden vast op de terrorismeafdelingen van de penitentiaire inrichtingen in Vught en De Schie in Rotterdam.

Vier van hen werden in september 2018 opgepakt op een vakantiepark in Weert, waar ze in het bijzijn van politieinfiltranten in een vakantiehuisje BOMVESTEN pasten en met onklaar gemaakte kalasjnikovs oefenden.

De andere verdachten zijn opgepakt op thuisadressen in Vlaardingen en Arnhem. Bij huiszoekingen vond de politie kunstmest en chemicaliën, volgens justitie genoeg om een halve kilo explosieven te maken.

Tijdens de tweede zittingsdag in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam bleek dat hoofdverdachte Hardi N. (36) plannen had een terroristische aanslag te beramen op de Gay Pride of op een militaire kazerne.

De officier van justitie stelt dat één van de verdachten in ieder geval echt niet met de aanslag zou hebben meegedaan, hij was daar ‘niet klaar voor’. Maar hij was wel op de hoogte, stond er achter en zorgde er voor dat Hardi N. aan geld kon komen.

Eis Shevan A.: 8 jaar cel met aftrek

Eis Nabil B.: 13 jaar cel met aftrek voorarrest

Eis Morat M.: 13 jaar cel met aftrek voorarrest

Eis Nadeem S.: 15 jaar cel met aftrek voorarrest

Eis Waïl el A.: 20 jaar cel met aftrek van voorarrest. Deze verdachte wordt ook verdacht van poging tot moord op politie.

Eis tegen Hardi N.: 18 jaar celstraf met aftrek voorarrest

Hardi N. is al eerder voor jihadistische activiteiten veroordeeld.

Tegen alle verdachten wordt ook een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel geeïst.

De verdachten vormden samen een levensgevaarlijke terroristische organisatie, zei de officier van justitie nadat hij opgesomd had wat er allemaal aan IS gerelateerd materiaal op verschillende computers en telefoons is gevonden. ‘Ze wilden een IS-geïnspireerde aanslag plegen’.

Hoofdverdachte Hardi N. beriep zich tot nu toe vooral op zijn zwijgrecht, maar kwam woensdag met een spijtbetuiging op de proppen. Hij zegt dat hij is geradicaliseerd, omdat hij gehersenspoeld zou zijn door undercover AIVD-agenten. Zijn chatgesprekken met hen zouden staan op een telefoon die tijdens onderzoek bij justitie is ‘kwijtgeraakt’.

Infiltranten zijn wettelijk verplicht een passieve houding aan te nemen tijdens hun undercover werkzaamheden, uitlokking is verboden.

Politie-infiltranten mogen AIVD-agenten geen dingen laten doen die zij zelf niet mogen doen als politie-infiltrant en dan via een ambtsbericht in het dossier laten opduiken.

De AIVD claimt dat de aanklacht er al lag voordat de infiltratie plaats vond.

Maar het lijkt er sterk op dat de geavanceerde acteurs een tikje teveel in hun rol opgingen.

Dat zowel de politie alsmede de AIVD onderzoek deed heet ‘een pararelonderzoek’ en dat is wél toegestaan.

Hardi N. legde tijdens de ontmoeting met de infiltrant uit dat hij hulp nodig had bij het plegen van een aanslag op een evenement.

Hij vertelde aan de politie-infiltrant dat hij gedroomd had dat hij van de profeet de opdracht had gekregen om aan te vallen en dat hij hulp nodig had van mensen die kennis hadden van wapens.

Dat de Gay Pride en meerdere lgbthq-parades doelwit waren, zou hoofdverdachte Hardi N. (36) hebben verklaard tijdens zijn contacten met een infiltrant van de politie. De rechter las vrijdag voor uit verklaringen van deze politie-infiltrant.

Ook had de groep een plan om een legerbasis aan te vallen, om joggende militairen neer te schieten, zo bleek uit het dossier waar de rechter uit citeerde.

Beelden kalasjnikov training in bungalowpark:

bron

5 1 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanbob

De grootste aanslag van deze tijd is gepleegd door de lieden vd rechterlijke macht zelf. De onwil om een op hol geslagen overheid te corrigeren is een misdadige verwaarlozing van één van hun kerntaken. Het OM mag rustig een cel delen met die multi- culti pareltjes..

willemjob

De truc om het initiatief te leggen bij de infiltranten is uiterst doorzichtig. Lezen in of voorgelezen worden uit een haatboek ligt toch wat meer voor de hand. Een strafeis die ontleend is aan de wetgeving van hun herkomstland zou fraai zijn. Levenslang of ophanging zou daar wel eens het uitgangspunt kunnen zijn. Denk dat er ook wat opvoeders voor de rechter dienen te staan. Pap en mam hebben vast geen liefdevolle denkbeelden over onze samenleving. Wellicht zijn die inmiddels weer terug naar hun herkomstland met een uitkering uit Nederland. En dan gaat de Nederlandse samenleving vele miljoenen uitgeven aan… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x