Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Narcostaat Nederland

Beste lezer,

Laat ik even voorop stellen dat ik op gebied van gebruik en teelt van cannabis gerust een ervaringsdeskundige genoemd kan worden, maar ik groeide dan ook op in een bepaalde tijd.

In de jaren 70 waren bepaalde drugs nogal populair, wiet zag je in die tijd nog niet zoveel, er waren enkele personen die zelf Nederwiet verbouwden, maar de kwaliteit hiervan was vele malen minder dan de hasj die uit het buitenland kwam, met name de zwarte stuf had een hoogwaardige kwaliteit.
In die tijd zag je dus de paddenstoelen, de zogenaamde kaalkopjes of psylocibine, LSD in vorm van papertrips, uiteraard dus de hasj, te onderscheiden in de groen/gele en zwarte stuf.
Ook zag je zo nu en dan cocaïne, maar veelal speed en heroïne, pas in de 80’er jaren deed de XTC haar intocht, maar eigenlijk was er in die tijd lang niet zo’n groot scala aan drugs beschikbaar.
De handel in drugs ging in die tijd nogal onopvallend en in begin jaren 70 waren er al vier coffeeshops in Nederland, waarvan er drie in Amsterdam stonden.
Uiteraard heeft het nog geruime tijd geduurd voordat deze shops bekendheid kregen, maar eigenlijk begint hier de dwaling die toen duidelijk al te voorzien was.
Met het gedogen van de Paarse kabinetten werd de deur opengezet voor de binnenteelt en ja ik had nu eenmaal groene vingers en veel verstand van planten, ik was al voor die tijd bezig met enkele natrium hogedruklampen van 400 watt en de resultaten van een klein kamertje van 2 bij 2.5 meter logen er niet om.
Uiteraard was dit nagenoeg alles voor eigen gebruik en verkocht stekken aan mensen die in hun tuin een paar plantjes wilden, zoals ik toen bezig was op mijn flatje was nog vrij onschuldig, ik hoefde niet naar een coffeeshop want ik kweekte het gewoon zelf,
Ook hielp ik vrienden kweken, een kameraad van me kweekte ooit buiten een Indica plant, die hem toen een pond aan gedroogde wiet opleverde.
Maar naarmate de tijd verstreek kwam de cannabis steeds meer in de belangstelling te staan, de coffeeshops schoten als paddenstoelen de grond uit en ook de XTC begon enorm aan terrein te winnen, ik was inmiddels getrouwd en ook mijn vrouw rookte dapper mee, had een huis met een tuin, waar ik op zolder stekjes kweekte en in de tuin met een verduisteringssysteem planten manipuleerde, waardoor ik twee oogsten had in een jaar, genoeg zelfvoorzienend.
Op een gegeven moment raakte de cannabis bij mij uit de gratie, ik kreeg een andere baan en ook andere hobby’s, toen men met de paarse coalitie met het gedoogbeleid begonnen, toen had ik al zoiets, dat kan nooit goed gaan zwart de achterdeur in en wit over de toonbank, dat gaat het hem niet worden, maar ja politici die weten het toch altijd beter.
Men was dan ook stomverbaasd, dat de binnenteelt zo’n enorme vlucht had genomen, dat daar criminele organisaties achter zaten, die daar fors aan verdienden.
Maar de enorme vlucht kwam eigenlijk pas goed op gang toen de landsgrenzen werden opgeheven, waren er eerst nog de problemen met illegaal afgetapte stroom en compleet van binnen geruïneerde huizen, door extreem hoge temperaturen en vochtige atmosfeer, begonnen er zich later bendes te vormen, die ook erg gewelddadig bleken te zijn.
Er werd zoveel geproduceerd, dat ook het afval een probleem begon te worden en exact hetzelfde zagen we in de XTC pillenindustrie.
Het opheffen van de interne landsgrenzen zorgde ervoor, dat het afzetgebied nu heel de EU betreft en ook in de havens komen er drugs op grote schaal binnen, ook dat heeft alles van doen met het enorme afzetgebied van tegenwoordig.
Anderzijds komen er in Nederland de nodige wapens en ook handgranaten ons land binnen en men weet niet meer waar men zou moeten beginnen om dit aan te pakken.
Iedere dag vindt er tegenwoordig wel minstens één grote dumping van chemicaliën plaats, met stoffen die levensgevaarlijk zijn voor mens en voor milieu, ze worden zo in vaten op een stille omgeving, zo de vrachtwagen uitgeschoven, dan heb ik het over basen en logen over residuen, die geen label hebben van wat het is, vaten die stuk gaan bij de snelle dumping.
Stoffen die als je ze inademt dodelijk zijn en in contact met de huid en ogen blijvend letsel geven als het daarbij blijft.
Wanneer een gemiddelde drugsrunner (meestal minderjarig) gemakkelijk tussen de 3 tot 4 duizend euro in de maand verdient, dan valt toch wel te begrijpen dat er enorme omzetten zijn.
Ook de afrekeningen in het criminele circuit geven een zelfde beeld en er zijn wijken in Brabant en Limburg, waar er met temperaturen van min -10 graden er geen sneeuwvlok op de daken zal blijven liggen, warmtebeeldcamera’s vanuit helicopters laten zien hoe intens de activiteiten daar zijn, willen we hier een einde aan maken, dan is daar maar één mogelijkheid die helpt!
Dat is de grenzen weer in ere herstellen, dus niet alleen om illegaliteit aan te pakken, maar ook het afzetgebied beperken voor drugs gerelateerde activiteit.
Chris Collard.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x