Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Nancy Pelosi stuurt impeachment motie eindelijk naar de Senaat

Nancy Pelosi heeft aangekondigd dat zij deze aankomende week de impeachment artikelen gaat doorsturen naar de Senaat.

Maar aanstaande dinsdag zal zij eerst nog alle ‘ins en outs’ van de moties tegen Trump met insiders bespreken.

Zelfs Democraten begonnen zich tegen haar te keren omdat zij zich niet aan de grondwet hield door te proberen de gang van zaken in de Senaat te beïnvloeden met haar weigerachtige gedrag. Op de vraag wat zij nu met het ‘tijdrekken’ precies bereikt heeft, is het antwoord: “Niets!”

Nancy heeft reeds 76 dagen verspild aan deze impeachment poging. Ook wil zij maatregelen gaan treffen tegen Trump op het gebied van ‘oorlogsvoering’.Volgens de War Powers Resolution uit 1973 is de president, volgens Pelosi, buiten zijn boekje gegaan.

“De president had het Congres moeten informeren over de dodelijke raketaanval op de Iraanse generaal Qassim Soleimani.”, aldus Pelosi.

Trump antwoordde dat zijn tweets op Twitter genoeg info gaf aan de Democraten en Congress. Zij vindt de militaire actie buitenproportioneel en een regelrechte oorlogsverklaring.

Trump noemt het zelfverdediging en een lachertje dat Crazy Nancy hem hierop aanvalt en doelde op Obama die graag op oorlogspad ging. Ook de bombardementen boven Kosovo in 1999 door Democratische President Bill Clinton werden zonder toestemming van het Congres in gang gezet. Deze presidenten zijn hier nooit voor vervolgd.

Toch gaat er deze week gestemd worden over een aanscherping van de ‘War Powers Act’. Hiermee hoopt Nancy eindelijk Donald aan banden te kunnen leggen. Zij noemt hem een ‘war monger’, Nancy wil zijn bevoegdheden inperken met deze War Powers Resolutie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de resolutie uit 2002 staat dat de President als ‘Commander in Chief’ zijnde, recht heeft om op eigen houtje te opereren, zonder toestemming van het Congres. De laatste keer dat het Congres zelf officieel een oorlog verklaarde was in 1941.

Trump reageerde op Twitter dat Crazy Nancy zich alleen maar bezig houdt met ‘presidentje pesten’. Overigens is één Democraat al naar voren gestapt om te melden dat hij tégen Nancy’s resolutie gaat stemmen.

Wat is “War Powers Resolution”?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/War_Powers_Resolution

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x