NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Motoragent gebruikt geweld en pepperspray tegen jongen die weigert MONDKAPJE te dragen

Twee Belgische stadswachten spraken zaterdagavond een jongen aan in een skatepark in Roeselare, omdat hij geen mondmasker droeg.

Er ontstond een discussie tussen de stadswacht en de jongen, Trax genaamd.

Het gesprek dreigde te escaleren en daarom schakelde de Belgische BOA de politie in.

Een motoragent kwam daarop vrijwel onmiddellijk ter plaatse en vroeg Trax herhaaldelijk om zijn paspoort.

Trax weigerde mee te werken en noemde de agent een fascist, waarop de motoragent Trax een duw gaf.

Omdat Trax niet mee werkte om zijn identiteitskaart tevoorschijn te halen spoot de politieman pepperspray in het gezicht van de jongen, gaf hem een vuistslag en immobiliseerde hem op de grond met de bekende kniestoot.

Ook op de grond wordt nog met pepperspray gespoten. Seconden later arriveert een anoniem voertuig van de politie. De jongeman wordt geboeid meegenomen naar het commissariaat. Daar mag hij z’n ogen spoelen en weer vertrekken. De gebeurtenissen op het skatepark lokten verontwaardigde reacties uit bij de aanwezige jongeren.

Het hele gebeuren werd gefilmd en meteen op social media gegooid, waar er voor- en tegenstanders mekaar de huid vol schelden.

Korpschef Curd Neirynck liet alvast weten dat zij de zaak zullen onderzoeken.

‘Als blijkt dat de politieman over de schreef is gegaan, zullen er maatregelen genomen worden tegen hem’, aldus de korpschef.

In een vorig leven zou iemand hiervoor ontslag hebben genomen, maar naar verluidt is er een decreet van minister de Crem van 24 juli, dat toelaat dat de politie geweld mag gebruiken om de mondmaskerplicht af te dwingen.

Videobeelden:

5 8 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
6 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
metavdmeer

Het is gewoon ongelooflijk☹

Hansz Pint

m.i. Zodra… een agent trouw heeft gezworen aan de koning… is het geen burger meer maar een staatszombie… hun eigenheid kwijt… vinden ze wellicht ook wel prettig, geen eigen verantwoordelijkheid maar blind bevelen opvolgen… Is alleen trouw aan zijn eed en aan zijn collegas en volgt rücksichtslos bevelen van hogerhand op. Vervolgens staat hij in het weekend wel weer met zn buren ,familie etc. samen gezellig een BBQtje te doen….maar zodra die pet op is…. en de oogkleppen…. Dat de politie je beste vriend is… ooit een reclamekreet… kan je wel vergeten. Als ze er zijn provoceren ze vaak, en… Lees verder »

VolkiRuski - Customgears

Maar stel je nu eens voor als de politie zo zou optreden tegen de Islam, handhaven van de Burka?
Dan was die agent al ontslagen en opgenomen in een tehuis van bewaring. Maar gewoon een Belgische burger die zijn vrijheid wil verdedigen die mag met overmatig geweld gestopt worden.

Corona is een linkse aangelegenheid, dus iemand die tegen dat beleid is is vaak rechts. Rechts mag je aanpakken, Links moet je tegenwoordig liefkozen, dat is in de USA, in Belgie maar ook in ons land het geval. Of zien jullie dat anders?

Danny

De eerste 2 regels staan nu in een tweet boven deze video. Ik ben het eens.

ND

Hier gaat de “agent” werkelijk buiten z`n boekje. Deze persoon dient direct ontslagen te worden en strafrechtelijk vervolgd.

Alex i

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x