Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Español ES

Morgen verkiezingen – Gaat Salvini Emilia-Romagna veroveren?

De mindset van veel Italianen is binnen een jaar tijd radicaal veranderd. Hun hart is nu blauw gekleurd in plaats van rood.

En dat komt goed uit morgen tijdens de verkiezingen in het, normaal gesproken rode, bolwerk Emilia-Romagna.

Matteo Salvini en zijn Lega Nord deelden de eerste klap al uit door het meest linkse bolwerk van Italië Umbria te veroveren.
Lees dat hier…

SALVINI VEROVERT LINKS BOLWERK UMBRIA

 

Nu staan hij en zijn partij nu dus op het punt hetzelfde te doen in nóg zo´n links rood bolwerk in Italië, namelijk Emilia-Romagna.

Emilia-Romagna is altijd een onaantastbaar socialistisch bolwerk geweest. Vanaf de Tweede Wereldoorlog hebben de communisten en de daaropvolgende rode partijen zich hier voorgoed genesteld. (bron)

Hoe diep de socialistische traditie geworteld zit in deze streek is te zien aan de Sovjet-stijl standbeelden en parafernalia. In het centrum van Cavriago staat nog steeds een beeld van Vladimir Lenin op één van de hoofdpleinen.

Ook heeft iedere dorp of stad wel een straat met de naam Antonio Gramsci, één van de oprichters van de communistische partij en een prominent Marxistische filosoof.

Maar dat is nu voorbij. Vorig jaar al, tijdens de Europese Verkiezingen, veranderde een groot deel van de regio van rood ineens naar blauw. Het is bijzonder en ook heel mooi om te zien hoe in Italië de mindset van de mensen zo radicaal is veranderd. 

De boodschap van Salvini en zijn Lega Nord spreekt veel mensen aan. Salvini wil de immigratie stopzetten en iets concreets doen met al die illegalen die doelloos op straat rondhangen met alle logische nare gevolgen van dien. (bron)

De vroegere linkse aanhangers die nu achter Salvini staan spreken over “Laten we Emilia-Romagna bevrijden.” Dit is ook de slogan geworden van Salvini zijn campagne in deze regio.

De tegenstanders hebben zich ook verzameld onder de naam Sardientjes. Deze zijn boos en kunnen niet accepteren dat een partij met een andere mening het toch echt gaat winnen in hun regio. Ze gaan massaal de straat op. (bron)

Laat je niet verleiden door deze schattige naam Sardientjes.

Deze wordt graag gebruikt door de (buitenlandse) media met grappige plaatjes van demonstranten op leeftijd met een vis op hun hoofd, maar het is niets anders dan een verlengstuk van Antifa.

De demonstraties draaien dan ook in de avonduren meestal uit op geweld. Links en acceptatie gaan nou eenmaal niet samen.

Al hebben veel niet gewelddadige mensen zich bij deze groep aangesloten, de sardientjes worden op de achtergrond gedreven door Antifa. Zie dit artikel voor meer informatie.

NOS en Nu.nl zwijgen bewust over Antifa

Voor de laatste peilingen, de val van links en het opstappen van DiMaio, zie dit artikel:

Goed nieuws! Einde van links in zicht in Italië

Morgen uiteraard meer!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Houd het netjes. Persoonlijke aanvallen, onderling schelden en grove schuttingtaal worden verwijderd. Het draagt niets bij aan de discussie en het verpest de sfeer..

Reageer

  Subscribe  
Abonneren op

CSTV Video´s

Meer dan 300 video´s op ons Youtubekanaal

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

Geniet thuis van heerlijk water met de Amfa4000.

Met de bekende Amfa4000 heeft u geen last meer van kalkaanslag in uw badkamer

Zo smaakt uw water lekkerder en gaan huishoudelijke apparaten langer mee en dat voor slechts een eenmalige investering van € 149,-. in plaats van €299

“De compacte waterontharder gaat om uw waterleiding en het magnetisch veld en voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren.”

We hebben het geprobeerd. Of het duurzamer is voor de apparaten is nog te vroeg om te zeggen. Kalkaanslag hadden we al weinig last van maar nu helemaal niet meer..

En het drinkwater smaakt inderdaad veel zuiverder. Common sense.

Via deze aanbieding €130 euro korting en u steunt CSTV
  • Tot wel 85% minder kalkaanslag
  • 1 Amfa4000 is geschikt voor het hele huis
  • Krachtig systeem 0.117 Tesla = 1170 Gauss
  • Geschikt voor elk type woning
  • Zelf binnen 5 minuten installeren
  • Gratis bezorgd
  • Geen service- en onderhoudskosten
  • Voor 23:59 uur besteld, is morgen in huis.