CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Mooie dingen…

Ik ben als een patriot geboren, denk ik. Ik heb altijd al dat trots op Nederland gevoel gehad.

Van mijn ouders heb ik het niet. Totaal niet. Ik was altijd al anders. Tijdens dit debacle ben ik erachter gekomen dat misschien zij wel anders waren. Dat terzijde. Wat is anders? Wat is de norm?

Als kind was ik apetrots om te zeggen tijdens de vakanties in het dat ik uit Nederland kwam. Hoe oud was ik? 6 jaar?

“Si! Holandés!”. En je werd altijd warm ontvangen want wat velen hebben respect voor dat kleine landje.

Zelfs als het Nederlandse curling-team, als dat al bestaat, brons pakt op de Olympische Spelen dan krijg ik al een brok in mijn keel.

Niet vanwege hoempapa Oranje en een extra reden om te zuipen. Maar het idee dat dat piepkleine landje overal aanwezig lijkt te zijn. Onze vlag. Ons land. Plat en onder zeeniveau. De Afsluitdijk. Zoveel mooie dingen…

Dan ga je op latere leeftijd de geschiedenis van Nederland bestuderen vanwege interesse in je eigen land waar je zo gek op bent en dan besef je hoe dit piepkleine landje zoveel heeft bereikt en wat een bijzondere mensen er in dit land hebben geleefd en nog steeds leven.

Dit soort video´s vind ik heel mooi. Met een keiharde waarheid: “Jullie moeten allemaal worden vervangen.” 

Het geeft me kippenvel. Ik kan er niets aan doen. Politiek of niet. Bewust van de muziek eronder die je beïnvloed steelt het mijn hart.

Trump kreeg dit ook bij mij los, al ben ik het met heel veel dingen niet eens die hij heeft gedaan, dat doet niets af aan de wens soeverein en onafhankelijk te functioneren als een natiestaat. En dat dragen dit soort video´s uit. Ik ben eigenlijk geen Trump-fan maar Trump-aanhangers fan.

En al lijkt het soms alsof er hier in Nederland geen schot in de zaak zit..

Ik maak van mijn hart geen moordkuil en ik zou het liefst zien dat er 500.000 mensen naar Den Haag gaan om hoogstpersoonlijk deze bende uit Den Haag te verjagen. Maar waarschijnlijk is dat niet eens nodig. Het is hartverwarmend hoeveel burgers in de weer zijn om de mensen wakker te schudden en een ieder die het gezonde verstand uitstraalt en het probeert over te brengen op andere mensen, draagt bij. Ik geloof er ook daadwerkelijk in dat wij niet meegaan in deze idioterie wanneer het er op aan komt. En we zullen één van de eerste in Europa zijn.

Dus we hoeven echt niet negatief over ons zelf te denken omdat we het gevoel hebben dat we niets doen. Dat doen we wel. Zonder ons als geheel, de hele beweging die hier doorheen prikt, zou Nederland nog steeds in een diepe slaap verkeren.

Mooie dingen:

Dit lied leerden wij nog op school.

4.9 9 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven