MONDKAPJES niet nodig, wél VERPLICHT

Volgens de World Health Organization (WHO) zijn mondmaskers niet nodig maar tóch zijn ze in bepaalde landen verplicht gesteld.

Het Robert Koch Instituut meldt dat de mondkapjes omstanders beschermd tegen spuugspetters van de drager.

Het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) pleit niet voor het maskertje maar meer voor een sjaal of doek.

Tsjechië was het eerste land in Europa waar de mondkapjes op 18 maart verplicht werden gesteld in supermarkten, apotheken en het openbaar vervoer.

Slowakije volgde op 25 maart.

President Zuzana Čaputová probeerde een trend te setten door een rood mondkapje te dragen tijdens haar presidentiële inzegening passend bij haar jurk.

Bosnië-Herzegovina deed Slowakije na op 29 maart.

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz introduceerde op 6 april de boetes voor één ieder die buitenshuis geen mondmasker draagt.

Marokko bedacht een boete van 1300 dorham (€120) of een gevangenisstraf van drie maanden voor elke Marokkaan die in Noord-Afrika zich buiten waagt zonder mondkapje.

De Turk Erdoğan beloofde en verplichtte diezelfde dag alle Turken een gratis mondmaskertje. Winkelen zonder een kapje wordt bestraft.

Op Poolse stranden en in parken moet men sinds 16 april een mondmasker dragen. Dit mag ook een zelfgemaakte zijn of een sjaal.

Dit geldt ook voor op pleinen, in gebedshuizen, op markten, de openbare weg en in winkelcentra.

Op Jamaica geldt een avondklok en mondkapjes zijn verplicht volgens een wet die op 21 april van kracht werd.

In alle 16 staten van Duitsland ben je sinds 22 april strafbaar als je in winkels of in het openbaar vervoer geen mondkapje op hebt.

Bronnen:
https://www.aljazeera.com/news/2020/04/countries-wearing-face-masks-compulsory-200423094510867.html

Zuzana Čaputová:
https://www.redcarpet-fashionawards.com/2020/03/24/president-zuzana-caputova-of-slovakia-colour-co-ordinates-her-face-mask-to-her-kuzmi-dress/

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
cstv, commonsensetv